Συμμαχία Telepassport – Multichoice

Η Telepassport, στην οποία κάποτε είχε μετοχές ο Γ. Μπατατούδης, πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με τη ΖΤΕ, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας και τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, με σκοπό τη λειτουργία πλατφόρμας για την προσφορά υπηρεσιών Triple Play στην ελληνική αγορά. To συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ενώ με βάση τη συμφωνία η ΤP εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει την υπηρεσία στην ελληνική αγορά το β’ τρίμηνο του 2006. Η πλατφόρμα που υιοθετεί η ΤΡ με τη ZTE έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μεταξύ άλλων πρόσβαση στο Ίντερνετ σε ταχύτητες από 384 έως 2.048 kbps, τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές γραμμές ανά σύνδεση, δωρεάν επικοινωνία μεταξύ συνδρομητών της υπηρεσίας, προσδιοριζόμενη ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ, on-line gaming IPTV, ελεύθερα κανάλια, δορυφορικά ή επίγεια συνδρομητικά κανάλια, Near Video On Demand (nVoD), Personal Video Recorder (PVR), Time Shifted Television (TSTV), TV (Video) Telephone, ραδιόφωνο, TV-Στοίχημα, τηλεπωλήσεις, TV-Mail, τηλεϊατρική και Info (π.χ. ειδήσεις, σινεμά, φαρμακεία, νοσοκομεία, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ευρώπη 700.000 συνδρομητές IPTV και ήδη υπολογίζεται ότι το 2010 θα έχουν ξεπεράσει τα 12 με 14 εκατομμύρια.

Πρόκειται για μία πλήρη ανατροπή, καθώς η ενοποίηση κάθε μορφής και είδους υπηρεσίας είναι πλέον πραγματικότητα. Ουσιαστικά στο μέλλον θα υπάρχει ο διαχειριστής του οπτικοακουστικού περιεχομένου, ο οποίος θα πρέπει να έχει και την άδεια παραγωγής και τα τεχνικά μέσα μετάδοσης, ενσύρματα ή ασύρματα, που θα μεταδίδουν αυτό το περιεχόμενο. Δηλαδή οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα γίνουν τηλεοπτικοί φορείς οπτικοακουστικού περιεχομένου με αποτέλεσμα τα ευρυζωνικά δίκτυα να παρέχουν απίστευτες δυνατότητες σε υπηρεσίες, ασύρματα και ενσύρματα. Ήδη η Telepassport εδώ και έναν χρόνο «τρέχει» πιλοτικά σε μια περιοχή της χώρας ένα ασύρματο δίκτυο με WiFi.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν και οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Multichoice. Πρόεδρος είναι η Sheryl Raine, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Simon Lovett και μέλη οι John Volkyn, Δημήτρης Κοκκάλης, Γιάννης Οικονόμου, Γκιζέλα Βουδούρη και Σωκράτης Λοϊζίδης.


Σχολιάστε εδώ