Πατρινά Και Άλλα…

# Το είχαμε γράψει περισσότερο από δέκα φορές. Ότι δηλαδή θα φύγει νύχτα ο κ. καλλιτεχνικός διευθυντής. Δεν τον άντεξε η Πάτρα. Γιατί κανένας δεν θα μπορούσε να ανεχθεί τόσο τον ίδιον όσο και τη γνωστή παρέα του.

# Το περίεργο όμως στην υπόθεση είναι η στάση του κ. Παπανδρέου. Το λέμε, γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι στα θέματα της πολιτιστικής θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και είχε δεσμευτεί ότι θα στήριζε την προσπάθεια. Δεν είδαμε όμως η πρόθεσή του να γίνεται πράξη στην περίπτωση της παραίτησης του στενού του συνεργάτη Θάνου Μικρούτσικου. Μάλιστα, κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του Γιώργου υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε στην απόφαση του κ. Μικρούτσικου. Και αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι την αποτυχία της Πολιτιστικής θα την χρεωθεί προσωπικά ο κ. Καραμανλής, αφού αυτός είναι ο υπουργός Πολιτισμού. Και γιατί η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το σημείο εστιάζεται: να φθαρεί ο Καραμανλής!

# Εμείς από αυτήν εδώ τη στήλη το είχαμε επισημάνει δεκάδες φορές. Η ξεφτίλα της Πολιτιστικής θα πλήξει τον πρωθυπουργό, γράφαμε. Αλλά κανένας δεν έπαιρνε χαμπάρι. Πόσο… Τατούληδες είναι τελικώς οι άνθρωποι;

# Ο υφυπουργός Τατούλης είναι αυτός -που κατά την κρίση μας- εγκλώβισε τον Καραμανλή σε αυτή την περιπέτεια. Αυτός είχε την ευθύνη να τον ενημερώσει για τη δραματική κατάσταση στην Πάτρα. Όφειλε να πει στο κ. Καραμανλή όλη την αλήθεια. Δεν την είπε όμως, και να τα αποτελέσματα. Θα γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών σε όλη την Ευρώπη. Και φυσικά ουδείς γνωρίζει τον Τατούλη. Τον Καραμανλή ξέρουν όλοι και τον υπουργό Πολιτισμού θα κράξουν. Σωστά;

# Τι γίνεται όμως τώρα; Πρώτα θα πρέπει ο κ. Μικρούτσικος να επιστρέψει τα εκατομμύρια που έχει λάβει ως μισθούς για μια δουλειά που του ανέθεσαν να κάνει και φυσικά δεν την έκανε. Αυτό είναι υποχρέωσή του. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί νομικά.

# Και κάτι ακόμα. Η παραίτηση Μικρούτσικου ήταν προσχεδιασμένη. Η ΝΔ δεν είχε πάρει είδηση για το σχέδιο το οποίο εδώ και αρκετό καιρό είχε αρχίσει να εξυφαίνεται.

# Ποιος όμως θα είναι ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος καλλιτεχνικού διευθυντή; Λένε ότι θα συνεχίσει ο βοηθός του, ο κ. Αλάτσης. Σωστή σκέψη εκ πρώτης όψεως. Όμως χρειάζεται και μια ισχυρή προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με κύρος και γνωριμίες σε όλο το καλλιτεχνικό φάσμα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Ακούστηκε το όνομα του Ανδρέα Βουτσινά. Καλώς. Το θέμα όμως είναι να είναι διαθέσιμος, αλλά και να έχει τη διάθεση να δεχθεί.

# Το δράμα ή μάλλον η κωμωδία δεν τέλειωσε εδώ. Θα έχουμε και συνέχεια τις επόμενες μέρες. Περιμένουμε να δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες που θα πάρει αυτή την ύστατη ώρα ο κ. Τατούλης. Μόνο που τώρα θα πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον κ. Καραμανλή. Στον υπουργό Πολιτισμού!


Σχολιάστε εδώ