Ο Μπουτάρης ετοιμάζεται

Ο Μπουτάρης τούς ενημέρωσε για την κίνηση των συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και διεμήνυσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στη μετεξέλιξη της «πρωτοβουλίας» σε «δημοτική παράταξη».
Προσδιόρισε μάλιστα ενώπιόν τους πως αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Νωρίτερα ο Γιάννης Μπουτάρης είχε συναντηθεί με τον επικεφαλής της επιτροπής επιλογής υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Παπαδόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τις προθέσεις του ιδίου και των συνεργατών του.
Έμαθα ότι ο Παπαδόπουλος του είπε πως θεωρεί ότι η πρωτοβουλία τους είναι στη σωστή κατεύθυνση (ενωτική όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης) και του διεμήνυσε πως το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον δήμο της Θεσσαλονίκης. Του είπε, επίσης, πως στις αρχές της άνοιξης θα μετρηθεί η δυναμική που θα έχει δημιουργήσει η «κίνηση των πέντε» και θα τα πουν μετά (άφησε δηλαδή να εννοηθεί πως αν τα νούμερα είναι καλά, αποδεικνύοντας πως η εν λόγω κίνηση «αγκαλιάζεται» από σημαντικό μέρος των Θεσσαλονικέων, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει αντίρρηση να τους στηρίξει).

Οι συναντήσεις του Μπουτάρη έγιναν με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τη Χρύσα Αράπογλου και τον Γιάννη Μαγκριώτη (με τον Χάρη Καστανίδη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες).

Ο Μπουτάρης έφυγε ικανοποιημένος από τις τρεις συναντήσεις του με τους προαναφερόμενους βουλευτές, αποσπώντας από αυτούς την υποστήριξη της ενωτικής του προσπάθειας για αλλαγή στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εξελίξεις αυτές επιτρέπουν πλέον στους «πέντε» να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη άνεση τις επόμενες κινήσεις τους, με πρώτη από αυτές τη διοργάνωση μιας ανοιχτής εκδήλωσης στην πόλη το αμέσως προσεχές διάστημα, οπότε και θα επιχειρήσουν το επόμενό τους βήμα.


Σχολιάστε εδώ