Κυριακή με τον πρωινό καφέ

Ποιος να φωτίσει ποιον…

• Μετ’ εμποδίων έγινε φέτος ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά. Όλα πήγαν ανάποδα, μέχρι και στον Άγιο του Λιμανιού, τον Καλλίνικο, που φαίνεται ότι το γήρας έχει προχωρήσει πολύ, με αποτέλεσμα μετά δυσκολίας να μπορέσει να είναι παρών και στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, αλλά και στην τελετή κατάδυσης.

• Όμως πλήρης… αταξία επικράτησε και στην προσέλευση του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής καθυστέρησε γύρω στα πέντε λεπτά, ενώ πλησίασε στα δέκα λεπτά η αργοπορία του Κάρολου Παπούλια κι έτσι για πρώτη φορά οι ψαλτάδες έψαλλαν και ξαναέψαλλαν. Πάντως το πρόγραμμα του προέδρου προέβλεπε άφιξη στο σημείο της τελετής 11.15 και αφίχθη 11.08, που σημαίνει ότι οι της Εκκλησίας άρχισαν νωρίτερα.

• Ο πιο χαρούμενος έδειχνε ο Πέτρος Μαντούβαλος, που πλέον με το… σπαθί του (;) ξαναπήρε τη θέση του ανάμεσα στους δεξιούς… σωματοφύλακες του Πειραιά, και άσπονδους φίλους του, Μιχαλολιάκο, Μελά και Καλό.

• Ο Αγραπίδης βέβαια, ως οικοδεσπότης, είχε τον πρώτο ρόλο στην υποδοχή κι επομένως πρώτο πλάνο στην τηλεοπτική κάλυψη… Τώρα αν θα είναι και υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές δεν παίρνω όρκο… Δεν είδα πάντως στην τελετή τον μονίμως φημολογούμενο ως μέγα αντίπαλό του, τον Παναγιώτη Φασούλα. Αντιθέτως, λόγω ύψους ήταν ορατός από παντού ο Μανώλης Μπεντενιώτης που όπως διαπιστώσαμε δεν έχει καταθέσει τα όπλα. Εκεί στηριζόταν στις… μύτες των παπουτσιών του για να τον παίρνει ο φακός και ο… αλληθωρίζων προς το δημαρχιακό μέγαρο «πράσινος» Δημήτρης Καρύδης, που όμως δεν του βγαίνει το χαρτί σε΄ αυτές τις εκλογές. Υπάρχουν και οι επόμενες…

• Παρών και ο τέως καταλληλότερος, ο Κώστας Σημίτης, φανερά ευδιάθετος, ο οποίος αντάλλαξε χαιρετισμό και κάποιες κουβέντες με τον νυν καταλληλότερο Κώστα Καραμανλή που ήταν στα χάι του… με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη δίπλα του, όλο χαμόγελα… Και γιατί όχι; Φιλοξένησε όλη την εξουσία της χώρας… Κοντά ο εκπρόσωπος της προέδρου της Βουλής, αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης.

• Από κει και πέρα, συνωστισμός μέχρι σημείου οι κύριοι να μην τηρούν ούτε ίχνος του σαβουάρ βιβρ προς τις κυρίες. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, στις… δόξες του (εκπρόσωπος του αρχηγού), αλλά και ο υφυπουργός Γιώργος Καλός κατάφεραν να… εκτοπίσουν τη Φάνη από το… τηλεοπτικό κάδρο! Τέτοιες ευγένειες έβλεπες προχθές πολλές στην εξέδρα… Και μετά έκαναν εντύπωση αυτές τις μέρες τα… συντροφικά μαχαιρώματα που έπεφταν σαν βέλη στον Βουλγαράκη που φάνηκε να μην ξέρει από ελιγμούς…

• Μετά από όλα αυτά, βοηθούντος και του καιρού, βαπτίσθηκε ο Χριστός στα νερά του Πειραιά, υπό τις σειρήνες του Λιμενικού… Ελπίζω του χρόνου να επικρατήσει η φώτιση των πολιτικών και να είναι στην ώρα τους, όπως ευχήθηκε ο Καραμανλής…

Υ.Γ.: Αν είδα καλά, η δικαστική ηγεσία ήταν απούσα; Εκτός κι αν ήταν εντός… πεδίου του τηλεοπτικού φακού ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου και ο Εισαγγελέας κ. Λινός. Μια διευκρίνιση χρειάζεται για να μην αναζητούνται ερμηνείες…


Οι… δουλειές συνεχίζονται

Φαίνεται ότι δυστυχώς και η ΝΔ αρχίζει να αποκτά και αυτή τους δικούς της… εθνικούς προμηθευτές.

Μπορεί να μην είναι του μεγέθους των εθνικών προμηθευτών της εποχής Σημίτη, αλλά… η δουλειά φαίνεται ότι γίνεται. Ας πούμε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε με δημοσιεύματά του αποκαλύψει ότι γνωστός δημοσιογράφος με γνωστή εταιρεία (μάλλον εταιρείες) είχε βάλει χέρι στον ΟΣΚ επί ημερών ΠΑΣΟΚ και άρμεγε ουκ ολίγα.

Καταγγείλαμε ακόμα ότι είχαν φτάσει στον ΟΣΚ καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία αυτή, σε επέκταση σύμβασης που είχε υπογράψει με τον ΟΣΚ, τον είχε προμηθεύσει με υλικά άλλα από τα συμφωνηθέντα, προέλευσης… Κίνας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ, Παν. Παταργιάς, μας είχε διαβεβαιώσει ότι για την καταγγελία έχει διατάξει έρευνα.

Είπαμε και εμείς οι αφελείς (;) ότι αυτά συνέβαιναν επί αμαρτωλών ημερών ΠΑΣΟΚ. Και τα πράγματα θα αποκατασταθούν.

Αμ, δε! Δεν είναι που ουδέποτε μάθαμε για την τύχη της έρευνας που είχε διατάξει ο κ. Παταργιάς. Είναι που μαθαίνουμε πως μέσα από περίεργες (τουλάχιστον) μεθοδεύσεις, η ίδια εταιρεία μαζί με άλλη, στην οποία εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του γνωστού δημοσιογράφου (!), παραμένουν προνομιακοί προμηθευτές του ΟΣΚ, επειδή έτσι το μεθόδευσαν οι κ. Παταργιάς και Θ. Καρλαύτης, πρόεδρος του ΔΣ του ΟΣΚ! Έτσι λοιπόν.

Αμαρτωλοί «πράσινοι» προμηθευτές συνεχίζουν και επί ημερών της «νέας διακυβέρνησης» να ευημερούν και να αρμέγουν;
Στα χέρια μας έχουμε φοβερές καταγγελίες. Για… μπάλες, για άλλο αθλητικό και γραφικό υλικό, μέχρι και για… προτομές! Καταγγελίες ακόμα για εταιρείες που αποκλείστηκαν, επειδή κρίθηκε πως οι μπάλες που θα προμήθευαν τον ΟΣΚ δεν… πήδαγαν καλά! Για άλλες μεθοδεύσεις, ώστε διά του μεθοδευμένου αποκλεισμού εταιρειών να μείνουν στο τέλος οι εταιρείες συμφερόντων του γνωστού δημοσιογράφου!

Για, για…΅Εμείς ρωτάμε τον κ. Παταργιά:
– Αληθεύουν τα παραπάνω;
– Συνεχίζει να παραμένει προνομιακός προμηθευτής του ΟΣΚ ο καταγγελθείς «πράσινος» προμηθευτής;
– Τι απέγινε με την έρευνα;

Στο κάτω κάτω, κύριε Παταργιά, ο πρωθυπουργός και όποιος άλλος σας τοποθέτησε σε αυτήν τη θέση το έκαναν για να διαχειρίζεστε το χρήμα του ελληνικού Δημόσιου.
Στο όνομα της «νέας διακυβέρνησης». Ή δεν είναι έτσι;


Τώρα… Γιώργος ο Αφρικανός!

Το περασμένο καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε «Γιώργος ο… Παραλίας», αφού εν μέσω κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων (νομοσχέδια για τις εργασιακές σχέσεις, για το ωράριο, άλλες κρίσιμες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης) αυτός, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλαδή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άφησε τους άλλους να τσουρουφλίζονται απ’ τον (και) πολιτικό καύσωνα και ο ίδιος απολάμβανε τις διακοπές του (!) μεταξύ Ρεθύμνου, Κυπαρισσίου Λακωνίας, Σπετσών, Φαραγγιού της Σαμαριάς και άλλων δροσερών τόπων αναψυχής!

Α, ενδιάμεσα έκανε και μια-δυο εμφανίσεις στη Βουλή, για να δείξει ότι ως… αυριανός πρωθυπουργός αγωνιά και εργάζεται για το καλό του τόπου! Τώρα πάλι ο Γιώργος ο Βʼ, αφού… άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, «εξαφανίστηκε» ξανά προς άγνωστη κατεύθυνση! Πάλι για δεκαήμερες (τουλάχιστον) διακοπές σε μια περίοδο όπου:

– Καίγεται εν μέσω χειμώνος η Ελλάδα από τις αποκαλύψεις για όσα φοβερά και τρομερά συνέβησαν με τους Πακιστανούς.
– Έχει δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα με όλη την τραγική υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ρώσο.
– Η κυβέρνηση πάλι «ξεδιπλώνει» σημαντικές (νομοθετικές) πρωτοβουλίες.

Ε, μέσα σε όλο αυτό το (κρίσιμο) πολιτικό κλίμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαφανίζεται για διακοπές!
Θα πείτε: Δεν έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές;
Και βέβαια έχει. Αλλά ο πολιτικός -και δη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης- οφείλει να προσέχει το «τάιμινγκ» των διακοπών!

Και κάτι άλλο:
– Εθνικό… μυστικό είναι ο τόπος των διακοπών του Γιώργου;
Γιατί ή ο Αθανασάκης ή οποιοσδήποτε άλλος δεν μας κάνει τη χάρη να μας ενημερώσει σχετικά;
Εμείς μάθαμε ότι βρίσκεται στο Μαρόκο. Προφανώς τη λατρεύει τη ζέστη μέσα στο καταχείμωνο!
Αλλά, επαναλαμβάνουμε, το θέμα δεν είναι εκεί…
Βέβαια μας κάνει εντύπωση ότι και τα δεκάδες σαΐνια-δημοσιογράφοι, που τίποτα δεν αφήνουν να πέσει κάτω, ουδόλως ενδιαφέρονται για τον τόπο διακοπών του… Γιώργου του Αφρικανού!


Ένας ΣΥΝασπιστής είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ο σημερινός πρόεδρος του ατυχήσαντος ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ όλων των μεγάλων… ιδεών του σημερινού ΣΥΝ, περί του να παντρεύονται μεταξύ τους οι γκέι, να καλλιεργείς χασίς στο μπαλκόνι σου δι’ ιδίαν χρήση κ.ά., χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και δίπλα σε όλο αυτόν τον κόσμο… Γι’ αυτό και το όραμα του Γιώργου, το έχω ξαναπεί, είναι ένα μικρό κόμμα τύπου ΚΚΕ Εσωτερικού ή έστω ένας ΣΥΝ, με το άγχος μπαίνει-δεν μπαίνει στη Βουλή… Εκεί, δυστυχώς, Ανδρέα, πάνε να καταντήσουν το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζει εκείνο που είχε πει ο παππούς, ο Γέρος της Δημοκρατίας: «Γίναμε η χλεύη των αντιπάλων…», όταν άρχισαν οι τριγμοί στην Ένωση Κέντρου…


• Οι μεγάλοι εθνικοί προμηθευτές όπλων και οι σπόνσορές τους, ευτυχείς που η ΝΔ καταχώνιασε όλες τις ατασθαλίες τους, τους περιέβαλε με τιμητική λήθη και τους ετοιμάζει νέες αρπαχτές, το γλένταγαν για τα καλά στις διακοπές σε μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Για τους καλούς συνεργάτες τους πολιτικούς, ιταμούς και προκλητικούς, γίνονταν «ενταύθα» μεγαλοπρεπή αφιερώματα (από ποιους, πώς και γιατί) και μάλιστα σε κρατικά κανάλια.

• Είναι γνωστά τα προβλήματα των αεροπλάνων χωρίς πιλότο (UAV) τύπου SPERWER και οι περιορισμένες δυνατότητές τους. Ένα, μάλιστα, συνετρίβη πρόσφατα στην Ξάνθη. Παρότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, οι μηχανισμοί επιχειρούν με το «έτσι θέλω» να επιβάλουν την εξάσκηση της οψιόν, 2 συστημάτων, έναντι 30 εκατ. ευρώ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουν.

• Είδα το ωραίο φιλμ «Οι τρεις ταφές του Μελκιάντες Εστράδα», του Τόμι Λι Τζόουνς, το καλύτερο, λέγεται, του 2005. Συνειρμικά στη θέση του δυστυχισμένου Μελκιάντες έβαλα «την πάταξη της διαφθοράς και της φαυλότητας», όπως την είχε περιγράψει ο κ. Καραμανλής ο Β’, ο Χαλαρός. Η πρώτη ταφή αφορούσε το χρηματιστήριο, η δεύτερη τα όργια των εξοπλισμών και η τρίτη τις πολεοδομίες.

• Και επειδή αυτόν τον καιρό έχει την τιμητική της η THALES, ρωτάμε τον εξαίρετο αρχηγό του ΓΕΑ, πτέραρχο Αυλωνίτη, τι γίνεται με τα αντιαεροπορικά συστήματα CROTALE της αγίας εταιρείας που μας τα πούλησε το 1999 με διαδικασία απορρήτου και επείγοντος, επί Άκη; Λειτουργούν; Παρελήφθησαν τα νέα βλήματα; Έχουν ενσωματωθεί στο αντιαεροπορικό σύστημα; Έχουν δοκιμαστεί; Οι πληροφορίες που διαρρέουν από το ΓΕΑ ομιλούν περί του εντελώς αντιθέτου. Λίγο φως, κ. αρχηγέ…

• Ένα ακριβό smart phone (κινητό τηλέφωνο) αξίας 350 ευρώ μοίρασε για τις γιορτές στους δημοσιογράφους ο ΥΕΘΑ…

• Τα νέα άρματα LEOPARD παραλαμβάνονται σε δύο μήνες από τη Γερμανία και η σύμβαση προμήθειας για τα πυρομαχικά τους δεν έχει ακόμη υπογραφεί! Υπάρχει φαεινότερο δείγμα ανικανότητας αλλά και φαυλότητας, όπως θα δούμε πιο κάτω; Τα άρματα θα είναι για 1,5-2 χρόνια στόχοι και καρνάβαλοι παρελάσεων ή σόου στα οποία τόσο αρέσκεται το ΥΕΘΑ.

• Η προμήθεια καιροπετιόταν, αρχικά, από τον Γιάννο για να αφήσει χρόνο σε «φιλαράκι» να προετοιμασθεί, ενώ ο Σπηλιωτόπουλος ωρύετο διαμαρτυρόμενος! Όταν όμως ανέλαβε τον θώκο, εδώ και 22 μήνες, η πρώτη αξιοκρατική κίνησή του ήταν να διορίσει στη διοίκηση της ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) έναν… οδοντίατρο και να του αναθέσει την υπόθεση των πυρομαχικών! Προσπαθεί ο ντόκτορ, αλλά τι να κάνει στον λάκκο των λεόντων και των όφεων που τον έριξαν;

• Είκοσι δύο μήνες και ο διαγωνισμός δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα, γιατί τα σαΐνια του υπουργείου, αφού επεχείρησαν, ανεπιτυχώς, να παρακάμψουν την πιστοποίηση, εφευρίσκουν κάθε τρόπο για καθυστέρηση για να διευκολύνουν, όπως λέγεται, νταβατζιλίκια και προσφορές «συνεργασίας» μεγαλοβαρόνου που έχασε το παιχνίδι.

• Έχουμε όμως και μια άλλη ιστοριούλα από τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Ο Γιάννος είχε κηρύξει έκπτωτο έναν νεόκοπο προμηθευτή που είχε παραδώσει στην εταιρεία υλικό εκτός προδιαγραφών. Πρόσφατα, όμως, είχε ανατεθεί στον ίδιο, κατά τεκμήριο αναξιόπιστο, προμηθευτή άλλη σύμβαση για υπόθεση πυρομαχικών. Οι «παράγοντες» προσκόμισαν στον πρόεδρο τη σύμβαση προς υπογραφή αφού του απέκρυψαν, εντέχνως, την πρώτη υπόθεση. Όταν το πληροφορήθηκε ο πρόεδρος (οδοντίατρος είναι αλλά καθόλου μη ξύπνιος), ανακάλεσε την υπογραφή του! Για να λέμε του στραβού το δίκιο. Με τους «παράγοντες», όμως, τι έκανε ο γιατρός; Τους έβγαλε κανένα δόντι;

• Και ένα τρίτο, και τελευταίο, για τα ΕΑΣ. Τόσα εκατομμύρια ευρώ θα ριχτούν στην αγορά για να τα μασήσουν οι επιτήδειοι από τα αντισταθμιστικά των F-16, χάθηκε να προβλέψουν τον εφοδιασμό της εταιρείας με τα απαιτούμενα ώστε να μπορεί να αναλαμβάνει την καταστροφή των πυρομαχικών όλων των τύπων; Μα, θα χάσουν χρήμα οι μαθητευόμενοι μάγοι…


Σχολιάστε εδώ