Η δεύτερη γενιά «παιδιών της ΕΡΤ»

Το περίεργο, όπως καταγγέλλεται ευθέως και σε κομματικά όργανα, είναι ότι από τα υπηρεσιακά συμβούλια της ΕΡΤ φαίνεται πως έφυγαν 1.403 ονόματα συμβασιούχων και στην πορεία ο κατάλογος των ονομάτων αυξανόταν. Στη φόρα, όμως, βγαίνουν και… σπαρταριστές περιπτώσεις, τις οποίες καταγγέλλουν όσοι «κόπηκαν».
Περιπτώσεις όπως ανθρώπων που βρίσκονταν στο εξωτερικό αλλά νομιμοποιήθηκαν, άλλων που εργάζονταν μόνο δύο φορές την εβδομάδα, αλλά κρίθηκαν ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως οι καταγγελίες γίνονται εξαιτίας πικρίας και δεν έχουν βάση, καθώς οι πράξεις αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι καθ’ όλα νόμιμες.
Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν και δικαστικές προσφυγές. Το κύριο χαρακτηριστικό της λίστας των 1.498 υπαλλήλων είναι ότι πάρα πολλοί συμβασιούχοι είναι παιδιά ήδη εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Και αυτή, βέβαια, είναι η δεύτερη γενιά παιδιών, καθώς η πρώτη μπήκε στην κρατική τηλεόραση επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τότε που ο ενιαίος φορέας αντικατέστησε την ΕΡΤ 1 και την ΥΕΝΕΔ.
Και ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ δήλωσε πως σύντομα θα ενταχθούν στην οργανωτική δομή της εταιρείας σε ειδικότητες, σχολιάζεται έντονα ότι η κρατική τηλεόραση απέκτησε πάλι τους 4.500 εργαζόμενους του παρελθόντος, 4.700 για την ακρίβεια, αφού προσλήφθηκαν ήδη άλλοι 300 σε τεχνικές ειδικότητες. Η πρόωρη συνταξιοδότηση εφαρμόστηκε το 2000, όταν η ΕΡΤ είχε 4.500 υπαλλήλους. Έφυγαν 1.500 και η ΕΡΤ μαζί με άλλες αποχωρήσεις έμεινε με 2.900 υπαλλήλους. Τώρα με τους 1.498 και τους 300 απέκτησε πάλι το παλιό της μέγεθος.


Σχολιάστε εδώ