Σχέδιο ΔΟΛ για… «Κέρδος» από τους ισολογισμούς

Ο λόγος είναι η είσοδος του ΔΟΛ στην πίτα των ισολογισμών, κερδίζοντας ένα μέρος της, καθώς τα καθαρά κέρδη από τη δημοσίευση φτάνουν ως και το 80% της τιμής. Στην περίπτωση απόκτησης του «Κέρδους» ο ΔΟΛ δεν αποκλείει την αναστολή έκδοσης του «Βήματος». Θυμίζουμε πως στις αρχές της περασμένης χρονιάς ο Θ. Λιακουνάκος είχε βάλει πωλητήριο στο «Κέρδος», στη συνέχεια όμως ανακάλεσε την απόφασή του και προχώρησε στον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας Κέρδος Εκδοτική.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκρίθηκε από τη νομαρχία η διάσπαση της Κέρδος Εκδοτική. Η εφημερίδα πέρασε στην Κουλ Ντροπς, ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία της εταιρείας στην Axon Development. Η Κουλ Ντροπς μετονομάστηκε και πάλι σε «Κέρδος Εκδοτική Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία», αλλάζοντας και τον σκοπό της, βάζοντας την έκδοση εφημερίδων και περιοδικών στο καταστατικό της. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται πλέον σε 1.146.248,23 ευρώ, καθώς από την απορρόφηση του εκδοτικού κλάδου της προηγούμενης εταιρείας Κέρδος Εκδοτική εισήλθε στο ταμείο το ποσό των 183.711 ευρώ.

Στο ΔΣ της εταιρείας συμμετέχουν οι Μαργαρίτα Αλαμάνου (πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος), Βασίλης Βαλαμβάνος (αντιπρόεδρος), Αθανάσιος Διακουμής (μέλος), Ειρήνη Μπόβη (μέλος) και Σωτήρης Αλαμάνος (μέλος).

«Φοίβος» – «Κουλ Ντροπς» – «Αθήνα 2004» – «Κέρδος»

Το ενδιαφέρον για την Κουλ Ντροπς είναι πως αρχικά, το 2000, εμφανίστηκε ως Φοίβος ΅Συμμετοχική, στο ΔΣ της οποίας συμμετείχαν οι Νίκος Θ. Λιακουνάκος, Αναστασία Κατσαρού και Ιωάννης Μαντούβαλος.

Τον Απρίλιο του 2004 η εταιρεία επεκτείνεται από τις συμμετοχές στην εισαγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού ψύξης-θέρμανσης! Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της, η Κουλ Ντροπς είναι «ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των εταιρειών Patterson Fans (ΗΠΑ) και Simmm Engineering (Ιταλία). Η εταιρεία μας ειδικεύεται στον χώρο των βιομηχανικών και άλλων ειδικών εφαρμογών όπως αθλητικών εγκαταστάσεων, θερμοκηπίων, χώρων αναψυχής κ.λπ.».

Μάλιστα έχει και επιτυχίες, καθώς εμφανίζεται να αναλαμβάνει την «ανάληψη του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αερισμού – υδρονέφωσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ʽʽΑθήνα 2004”».

Το ταξίδι συνεχίζεται πλέον στον Τύπο…

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο ΔΟΛ, σύμφωνα με το «Θέμα», εμφανίζεται να συζητάει με δύο γαλλικές εταιρείες ΜΜΕ και οπλικών συστημάτων, αλλά πληροφορίες του «Π» κάνουν λόγο για συζητήσεις και με κάποια γερμανική εταιρεία ΜΜΕ. Ακούγεται πως μέσα στους άμεσους στόχους του ΔΟΛ είναι η απόκτηση ενημερωτικού σταθμού, αλλά και προβληματικής αθλητικής εφημερίδας.


Σχολιάστε εδώ