Περίεργοι «καβγάδες» στον ΟΕΚ…

Αντικείμενο της κατάθεσής της οι καταγγελίες, που πρώτο το «ΠΑΡΟΝ» αποκάλυψε, εις βάρος τού τέως προέδρου του ΟΕΚ Αγγ. Οικονομόπουλου, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην απομάκρυνσή του. Και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάθεση της Μελίνας Εμφιετζόγλου περιείχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και για καθυστερήσεις σε εκταμιεύσεις ποσών και για εκβιασμούς…

Τα 160 δισ. ευρώ έφτανε το ποσό στα ταμεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, όταν τη διοίκηση παρέλαβε μετά τις εκλογές του 2004 το νέο ΔΣ του οργανισμού, με πρόεδρο τον παραιτηθέντα ήδη Π. Οικονομόπουλο. Πολλά τα λεφτά, όπως πολλές είναι και οι υποχρεώσεις του οργανισμού προς τους δικαιούχους. Για μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι τις 22.12.2005) υπήρχε κενό διοίκησης, οπότε συνεδρίασε το ΔΣ, για να ορίσει τον νέο πρόεδρο και να κατανείμει νέες αρμοδιότητες στα μέλη της ηγεσίας του ΟΕΚ. Ως εδώ όλα πήγαν καλά, παρότι παρατηρήθηκε να ορίζονται ως επικεφαλής τμημάτων «κολλητοί» του πρώην προέδρου, κ. Οικονομόπουλου. Η συνεδρίαση όμως αυτή έληξε άδοξα, όπως μαθαίνουμε, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για δραστηριότητες του ΟΕΚ – πολλές από τις οποίες αφορούσαν στην απευθείας ανάθεση έργων με εισήγηση των νέων αρμοδίων. Οι εισηγήσεις αυτές «σκόνταψαν» στην αντίδραση των δύο εκπροσώπων του ΥΠΕΧΩΔΕ στη διοίκηση του οργανισμού, που αρνήθηκαν κατηγορηματικά να τις αποδεχθούν (σ.σ.: στο ΔΣ του ΟΕΚ υπάρχει και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ με την ιδιότητα μάλιστα του αντιπροέδρου του οργανισμού, ο κ. Φ. Αγαθάκος που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ). Και συνεχίζουμε:

Η αντίδραση των δύο εκπροσώπων του ΥΠΕΧΩΔΕ (τα ονόματα των δύο αυτών υπηρεσιακών λειτουργών βρίσκονται στη διάθεσή μας) δημιούργησε κλίμα έντασης και «χοντρών» αντιδράσεων) από τους επικεφαλής του ΟΕΚ. Όμως οι «δύο» παρέμειναν ανένδοτοι στην άρνησή τους μέχρι τέλους. Αποτέλεσμα; Να διακοπεί η συνεδρίαση και να οριστεί νέα για την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, της οποίας το αποτέλεσμα (εξαιτίας των μεταβολών στην έκδοση των εντύπων λόγω εορτών) δεν γνωρίζουμε.
Η πληροφορία πάντως για τη διένεξη γύρω πάντα από τις συνήθως (αμαρτωλές) απευθείας αναθέσεις έργων καταδεικνύει ριζικές διαφορές σε αντιλήψεις γύρω από τη διαφανή λειτουργία και δραστηριότητα του οργανισμού. Ίσως χρήζει του ενδιαφέροντος των πολιτικών προϊσταμένων της διοίκησης, που είναι ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, κ. Γερ. Γιακουμάτος.
Οικονομικός διευθυντής στο ΟΕΚ είναι ο Καρακατσάνης και ο διευθυντής έργων, ο κ. Βαγγ. Παπαβασιλείου. Μια φράση μάθαμε μόνο, όταν εξελισσόταν η έντονη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων του ΥΠΕΧΩΔΕ με τον οικονομικό διευθυντή, κ. Καρακατσάνη -μια φράση φαρμακερή- έτσι όπως ειπώθηκε προς τον τελευταίο: «Καλά θα κάνεις να ασχοληθείς με τα οικονομικά σου, εκτός και αν έχεις άλλα ενδιαφέροντα και “βλέψεις”».

Ας διερευνήσουν οι αρμόδιοι το θέμα.

Αξίζει τον κόπο.


Σχολιάστε εδώ