Οι προβλέψεις των παλιόφιλων

Η συζήτηση δεν μπορούσε παρά να έχει ως επίκεντρο τον επικείμενο ανασχηματισμό, για τον οποίο οι άνθρωποι που ξέρουν καλά τον Καραμανλή (τόσα χρόνια συγχρωτίζονταν μαζί του στις ταβέρνες και στα μαγαζιά της πόλης) ήταν έτοιμοι να βάλουν στοίχημα πως ο πρωθυπουργός θα εκπλήξει ακόμη και τους στενότερους συνεργάτες του. Αντιδρούσαν με χαμόγελα στις πληροφορίες που κυκλοφορούν για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και διατύπωναν την πεποίθηση πως ο Κώστας Καραμανλής καλλιεργεί μικρές προσδοκίες για το περιεχόμενο του ανασχηματισμού ώστε να εμφανιστεί σαν… τσουνάμι και να σαρώσει!

Υποστήριζαν, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός λόγω χαρακτήρα θα είναι έξαλλος με όσους προσπαθούν να τον «υποχρεώσουν να τους διατηρήσει στη θέση τους», ενώ προέβλεπαν πως πολύ δύσκολα θα κάνει τη χάρη στην Ντόρα να της αναθέσει το υπουργείο Εξωτερικών, όπως ζητά η δήμαρχος Αθηναίων. Εν όψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών βλέπουν αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών (ο Βουλγαράκης, ο Μεϊμαράκης, ακόμη και η Ντόρα ακούστηκαν ως πιθανοί διάδοχοι του Προκόπη, για τον οποίο προβλέπουν πως θα αναλάβει να προετοιμάσει την αναθεώρηση του Συντάγματος από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης).

Ορκίζονταν, πάντως, πως ο Κώστας Καραμανλής κάνει τις επιλογές του και με ένα ακόμη κριτήριο, να αποδείξει δηλαδή πως «κανείς δεν μπορεί να τον αναλύσει, κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει και κανείς δεν μπορεί να τον προβλέψει».
Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Ποιοι ήταν στου Φάκα

Να σημειώσω ότι από όσα κατάφερα να «αλιεύσω», στη σύναξη του κουμπάρου της Ντόρας, Λεωνίδα Φάκα, το παρών έδωσε «κάθε “γαλάζιας” καρυδιάς καρύδι». Ξεχωρίζω:

  • Τους αντιδημάρχους Νίκο Ταχιάο και Βασίλη Γάκη και τον αντινομάρχη Γιάννη Μπίκο.
  • Τους «αναμένοντες αξιοποίηση» Σάκη Παπαγεωργίου (ακούγεται για περιφερειάρχης) και Μένη Λυσαρίδου (περιμένει να υλοποιηθεί η υπόσχεση που της έδωσε ο Ρουσόπουλος για το ΑΠΕ-ΜΠΕ).
  • Τους «ριγμένους» Γιάννη Τουσιάκη, Θανάση Χούπη και Λευτέρη Γεωργιάδη.
  • Τους «δικαιωμένους» Δημήτρη Βαρτζόπουλο (ΠΕΣΥΠάρχης) και Βασίλη Κοντογουλίδη (ΕΡΤάρχης).
  • Τους «ελπιδοφόρους» Κώστα Κιλτίδη που είναι έτοιμος να φορέσει το μαύρο κοστούμι του και Απόστολο Τζιτζικώστα (ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές).

Σχολιάστε εδώ