Βόλτα και ουζάκι στην αγορά

Στην πρόσκληση που απηύθυνε η Περιφερειακή Επιτροπή έδωσαν το παρών οι Βενιζέλος, Τσοχατζόπουλος και Μαγκριώτης, ενώ οι Καστανίδης και Αράπογλου είχαν παραμείνει στην Αθήνα.
Το κλίμα που συνάντησαν, περιδιαβαίνοντας την αγορά, ήταν καλύτερο από προηγούμενες φορές, χωρίς γκρίνιες και αιχμές από περαστικούς που είχαν λάβει χώρα σε προηγούμενη εξόρμησή τους. Ωστόσο, όπως σχολίαζαν, απέχει πολύ από αυτό που θα φανέρωνε ότι το κόμμα τους βρίσκεται «προ των πυλών».

Έτσι, άφησαν τις πολύωρες βόλτες στην αγορά και κατευθύνθηκαν στο ουζερί, όπου και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

• Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «τακτικισμό» την κίνηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ως προς την αναθεώρηση του Συντάγματος και σημείωσε: «Ο χθεσινός τακτικισμός του κυρίου Καραμανλή, αυτό το αδειανό πουκάμισο που παρουσίασε στη Βουλή, ως γενική ιδέα χωρίς κανένα περιεχόμενο, πράγματι τροφοδοτεί και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών».
Σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης υπογράμμισε: «Ο πολίτης βιώνει τις εισοδηματικές του απώλειες και το οικονομικό αδιέξοδο, την ένταση των ανισοτήτων και των αδικιών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των δύο ετών διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία».
Σε ερώτηση για τις κινήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, και το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης, παρατήρησε: «Το φαινόμενο του κυρίου Καρατζαφέρη και του κόμματός του πρέπει να συζητηθεί σε βάθος. Υπάρχει ακόμη μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Πολλά θα αλλάξουν. Οι πολίτες πρέπει να ενοχλούνται από πρόσωπα και κόμματα που αντιμετωπίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές εκλογές προς ίδιον πολιτικό όφελος».

• Ο κ. Τσοχατζόπουλος ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει ευνοϊκότερες συνθήκες για όλους τους πολίτες, μεγαλύτερες δυνατότητες για δουλειά και καλύτερο εισόδημα.
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο ίδιος και ορισμένοι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν μίλησε στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, απάντησε ότι αυτό ρυθμίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα της Βουλής και πρόσθεσε: «Ήταν απλώς μια δυσμενής συγκυρία. Δεν νομίζω ότι υπέστη κανείς ζημιά από αυτό το γεγονός, απλά η λειτουργία της Βουλής μάς επιφυλάσσει και αυτές τις εκπλήξεις».

• Ο κ. Μαγκριώτης επέκρινε την κυβέρνηση, γιατί το αποτέλεσμα της πολιτικής της είναι ο περιορισμός της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της πλειοψηφίας των πολιτών, ενώ και οι επαγγελματίες παραπονιούνται, γιατί η κυβέρνηση άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει.


Σχολιάστε εδώ