Αιρετικά

Στα πλάνα του Σόλιντ βρίσκονται δύο ακραίοι οπισθοφύλακες, ένας για κάθε πτέρυγα, ένας μέσος και ένας επιθετικός. Με χαφ και αριστερό μπακ, όμως, έχει δηλώσει ότι καλύπτονται τα κενά της ομάδας.
Ο Κόκκαλης, ωστόσο, έχει άλλα κατά νου. Οι στενοί συνεργάτες του αναζητούν έναν κεντρικό αμυντικό (!), πάνω στον οποίο θα χτιστεί η «ερυθρόλευκη» οπισθοφυλακή για την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους μάνατζερ, οι υποψήφιοι πρέπει να προέρχονται είτε από την Αφρική είτε από την Αργεντινή για να διαθέτουν αθλητικά προσόντα (στην πρώτη περίπτωση) και οξυδέρκεια (στη δεύτερη). Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, αποτελεί η ηλικία του παίκτη που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι». «Δεν πρέπει να είναι μεγαλύτεροι από 27 και μικρότεροι από 24», λένε στον Πειραιά και τονίζουν πως πρέπει να έχει «καθαρό αντρικό μητρώο».
Η αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, βέβαια, βγάζει είδηση. Πέρα από την απόφαση του Σόλιντ να… ξεφορτωθεί τον Κουλουχέρη και τον Βάλλα, στον Πειραιά θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα και με τον Γκαμπριέλ Σούρερ. Ο Αργεντίνος έχει κερδίσει θέση βασικού, αλλά στον Ολυμπιακό τον θεωρούν πηγή προβλημάτων στα αποδυτήρια της ομάδας. Οι διαρκείς μουρμούρες του έμπειρου Λατινοαμερικάνου εκνευρίζουν τους πάντες στο λιμάνι και εύκολα θα τον άφηναν να φύγει, εάν δεν ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς ο Καψής και έδειχναν μεγαλύτερη σταθερότητα οι Ανατολάκης, Κωστούλας. Με δεδομένη τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι, οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζουν τη διάδοχη κατάσταση. Φυσικά με την ελπίδα να απαλλαγούν άμεσα από τον Σούρερ…


Ρεβεγιόν… με κέρδη

Τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου περιμένουν με ανυπομονησία οι Έλληνες, οι οποίοι φημίζονται για την αδυναμία τους στον τζόγο. Εμείς φυσικά δεν επιδοκιμάζουμε την κακή αυτή συνήθεια που έχουμε ως λαός, όμως το κλίμα των ημερών μάς επιτρέπει να ασχοληθούμε με τους φίλους μας τους Άγγλους που για μία ακόμα χρονιά ετοιμάζονται για ρεβεγιόν εντός αγωνιστικών χώρων.
Τέσσερις άσους έχουμε επιλέξει από την Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίοι μπορεί να μη δίνουν υψηλές αποδόσεις, εντούτοις προσφέρονται για σίγουρα κέρδη.
Ασταμάτητη δείχνει η Τσέλσι που οδεύει προς τον δεύτερο σερί τίτλο της. Η ομάδα του Μουρίνιο αποδεικνύει ότι ακόμα και στις κακές τις μέρες είναι ικανή να παίρνει το αποτέλεσμα. Υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ και όλα δείχνουν ότι θα κλείσει με νίκες το 2005.
Συνεχίζουμε με τον άσο της Λίβερπουλ κόντρα στη Γουέστ Μπρόμγουιτς. Οι «κόκκινοι» έχουν πάρει τα πάνω τους και δύσκολα χάνουν το τελευταίο διάστημα, ενώ το μήνυμα στο Άνφιλντ είναι σαφές: «Πάμε για το πρωτάθλημα».
Σταθερότητα παρουσιάζει φέτος η Τότεναμ που βλέπει με καλό μάτι την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιμετωπίζει τη Νιούκαστλ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο.
Τελειώνουμε με τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη φορμαρισμένη Μπόλτον. Η ομάδα του Φέργκιουσον στο τελευταίο ματς της χρονιά θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την γκέλα στο Μπέρμιγχαμ και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.


Μετά τους «πράσινους» ετοιμάζουν επίθεση στην ΕΠΟ και οι «κίτρινοι»

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση

Μετά την επίθεση του Αργύρη Μήτσου ετοιμάζονται και οι άνθρωποι της ΑΕΚ να βγουν απέναντι στον Βασίλη Γκαγκάτση. Αιτία η αναβολή της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος για να πάει η Εθνική ομάδα στο εξωτερικό ώστε να δώσει φιλικά ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν ότι από τη μετάθεση της αγωνιστικής ευνοείται ο Ολυμπιακός.
«Με την αλλαγή των ημερομηνιών θα παίξει σίγουρα ο Τουρέ στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου», λένε οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Έτσι είναι τα πράγματα. Ο νεαρός μέσος θα προλάβει να επιστρέψει στην Ελλάδα ανεξάρτητα από την πορεία της Ακτής Ελεφαντοστού στο Κόπα Άφρικα. Ακόμα δηλαδή και αν φτάσει στον τελικό.
Στην ΕΠΟ γνώριζαν τις προθέσεις των παραγόντων της «Ένωσης». Γι’ αυτό και ο Βασίλης Γκαγκάτσης φρόντισε στη συνέντευξή του να… χρυσώσει το χάπι με την αναφορά στα λάθη που έκανε πέρσι ο Κύρος Βασσάρας.
Το μεγάλο πρόβλημα της ΕΠΟ, πάντως, είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον σε θέση μάχης με την ομοσπονδία, επειδή θεωρούν ότι δεν τους σεβάστηκε. Αιτία αποτέλεσε το κλείσιμο ενός τηλεφώνου τις παραμονές του αγώνα Αιγάλεω – Παναθηναϊκός. Τότε είχε διαρρεύσει η φήμη ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης Κώστας Φινοκαλιώτης θα έδινε τα «σπόρια» στους γηπεδούχους, όπως λένε στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Κάποιος από τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, προσπάθησε να επικοινωνήσει με στέλεχος της ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε πολύ πιεστικός με συνέπεια να του κλείσουν το τηλέφωνο κατάμουτρα. Από εκεί και μετά τα… φίδια έζωσαν τους «πράσινους» που εκτιμούν ότι υπάρχει προδιάθεση να μείνουν φέτος εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Προοπτική που μοιάζει με εφιάλτη. Γι’ αυτό έδειξαν τόσο γρήγορα αντανακλαστικά στη συνέντευξη του Γκαγκάτση.
Είναι πλέον σαφές ότι σε Παιανία και Νέα Φιλαδέλφεια… ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Και περιμένουν την επόμενη πρόκληση από την πλευρά της ΕΠΟ με στόχο να βγουν μπροστά και να εκτοξεύσουν και προς τα εκεί τα πυρά τους. Διότι θεωρούν ότι πλέον κάποιοι στην ομοσπονδία άρχισαν να κάνουν όλα τα χατίρια του Σωκράτη Κόκκαλη, χωρίς να υπολογίζουν τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.
«Με όλα αυτά που γίνονται κάποιοι θέλουν να στείλουν μήνυμα στον Πειραιά ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδια του Ολυμπιακού. Εμείς δεν πρόκειται να το ανεχθούμε», έλεγε παράγοντας του Παναθηναϊκού.

Παλιό το… χαλί

Τι κόκκινα χαλιά και… πράσινα άλογα. Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Έκι Γκονζάλες είναι γνωστή. Σε γνωστή αθλητική εφημερίδα «δανείζονται» φαίνεται τα θέματα της «Άποψης», τα ξαναγράφουν, αλλά επί της ουσίας δεν μας λένε κάτι παραπάνω. Πόσα χρήματα, ας πούμε, θα δώσει ο «Τζίγγερ» στον Αργεντίνο για να τον «δέσει» με μεγαλύτερο συμβόλαιο και να αποφύγει τον κίνδυνο να τον χάσει το καλοκαίρι, με όσα συμβαίνουν εσχάτως με τις μονομερείς ανανεώσεις. Να στρώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, λοιπόν, το… πράσινο χαλί στα πόδια του Γκονζάλες, όμως ο Έκι είναι «γάτα» και δεν… μασάει, αν δεν μάθει πρώτα από επίσημα χείλη το ακριβές ύψος της πρότασης…

Περίπατο οι φιλίες

Αν δεν κάνουμε λάθος (που δεν κάνουμε), ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αργύρης Μήτσου, δεν ήταν «κολλητός» με τον ομόλογό του στην ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση;
Τότε πώς με μία δήλωση του μεν για τη… διαιτησία ο δε τού «επιτέθηκε» με τόσο μένος; Μετά ψάχνουν για συμμαχίες ΑΕΚ – Παναθηναϊκού για… Σούπερ Λίγκες και κουραφέξαλα ο Ντέμης και ο «Τζίγγερ». Όπου μπαίνει στη μέση το συμφέρον, όλα πάνε περίπατο. Και μετά θέλουν οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου να πείσουν τον πολύ κόσμο ότι «κόπτονται» για τους «μικρούς». Αμ, δε! Όλα για πάρτη τους τα θέλουν…

Οι «λυκοφιλίες» των προέδρων

Όσο για τις «λυκοφιλίες» των μεγάλων του ποδοσφαίρου (βλέπε Κόκκαλης – Βαρδινογιάννης), οι φίλαθλοι έχουν μνήμη και θυμούνται πολύ καλά: «Μα, αυτοί δεν είχαν δώσει τα χέρια και πριν από λίγα χρόνια και στο πρώτο… πέναλτι τινάχθηκαν στον αέρα οι συμφωνίες τους;», σχολίαζε αναγνώστης μας -και φυσικά δεν του δώσαμε άδικο. Έτσι όπως τα λέει είναι. Ακριβώς. Για την ιστορία, πρόκειται για φίλαθλο του Παναθηναϊκού, όχι του Ολυμπιακού…

Κερδίζει ο ένας

Θα υπάρξει και άλλο σοβαρό σημείο τριβής πολύ σύντομα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η κυβέρνηση και η δήμαρχος Αθήνας, Ντόρα Μπακογιάννη, προσωπικά έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου των «πράσινων» στον Βοτανικό και το… τρέχουν με χίλια. Μέσα στο 2006 θα μπουν τα θεμέλια και οι της ΑΕΚ θα μείνουν με το γνωστό παράπονο: «Γιατί μόνον αυτοί και όχι και εμείς;».
Με μια διαφορά. Στην… γκρίνια τους θα προσθέσουν και το όνομα του Παναθηναϊκού, αφού μέχρι σήμερα τα είχαν μόνο με τον Ολυμπιακό και τον Κόκκαλη. Θα επαναστατήσουν άλλωστε και οι οπαδοί της «Ένωσης» στις ανίερες συμμαχίες της εποχής, εφόσον διαπιστώσουν ότι από τα «κολλητιλίκια» Ντέμη – «Τζίγγερ» κερδισμένος βγαίνει μόνο ο Παναθηναϊκός…

Αλεξικέραυνο

Αν… στραβώσει κάποιο από τα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο νέο έτος, να είστε βέβαιοι ότι ο Σόλιντ θα τραβήξει σαν αλεξικέραυνο την αρνητική κριτική, επειδή ήταν της άποψης να δώσει άδεια εννέα ημερών στους ποδοσφαιριστές του τα Χριστούγεννα. Παρεμπιπτόντως, στο νέο έτος ο Ολυμπιακός παίζει κατά σειρά με τον Ιωνικό στη Νεάπολη και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Μεταξύ μας, μόνο παράλογο δεν θα ήταν ένα στραβοπάτημα… Είτε παίζει με τον «αιώνιο» Γενάρη, μετά από διακοπές διαρκείας, είτε Δεκέμβριο μήνα. Να το θυμούνται αυτό όσοι… ακονίζουν τις πένες τους για… εύκολη κριτική.

Έλληνας

Αν καθιερώνονται στον Ολυμπιακό ένας-δύο ποδοσφαιριστές από τους νεαρούς Αφρικανούς (και όχι μόνο, καθώς αναμένεται να δοκιμαστούν και Σκανδιναβοί) που θα περνούν σε ετήσια βάση από… εξετάσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, βλέπουμε τον Σόλιντ να παίρνει την ελληνική υπηκοότητα!

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Ως μία από τις ελάχιστες επιλογές για αντίδραση βλέπουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου, αλλά και διάφοροι φίλοι των Νεοσμυρνιωτών, το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην ομάδα τους. Στο συλλαλητήριο αυτό αναμένεται να δώσουν το παρών και επώνυμοι φίλοι της ομάδας, ενώ η ημερομηνία πραγματοποίησής του θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Την εβδομάδα που μας πέρασε η ΠΑΕ Πανιώνιος έδιωξε έναν ακόμα ποδοσφαιριστή από το ρόστερ της (Όραβετς), ο οποίος είναι ο πέμπτος μέσα σε λίγες εβδομάδες (προηγήθηκαν οι Γαλανόπουλος, Κιάσσος, Σέπαρντ και Τσιχόν). Το θέμα, όμως, είναι άλλο, ο προβληματισμός που δημιουργείται στις τάξεις των οπαδών, αλλά και η αβεβαιότητα που εισχωρεί στην ομάδα. Οι συνεχείς αποχωρήσεις δημιουργούν ανασφάλεια στους ποδοσφαιριστές για το μέλλον τους στον σύλλογο, καθώς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε περίπτωση υποβιβασμού του Πανιωνίου ο Αχιλλέας Μπέος θα «ξηλώσει» περισσότερους από τους μισούς ποδοσφαιριστές της ομάδας…

Το τελευταίο τους χαρτί

Ως το τελευταίο τους χαρτί βλέπουν στην Καλλιθέα τόσο τους προσεχείς εντός έδρας αγώνες όσο και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για την ενίσχυση της ομάδας. Το πιο άσχημο για την Καλλιθέα είναι ότι ξεκίνησε με προσδοκίες αυτή τη χρονιά, όμως τώρα δείχνει η σωτηρία να είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, στους Καλλιθεάτες υπάρχει εμπιστοσύνη και στον προπονητή και στο έμψυχο υλικό της ομάδας, γι’ αυτό και πιστεύουν ότι με την κατάλληλη ενίσχυση θα καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα. Ένα ακόμα στοιχείο που επικρατεί στη Καλλιθέα είναι η επικέντρωσή τους σε αγώνες-κλειδιά, όπως χαρακτηρίζονται τα επόμενα εντός έδρας ματς, καθώς ομάδες όπως ο Ηρακλής, η Λάρισα, ο Ιωνικός, ο Πανιώνιος και ο Λεβαδειακός είναι στα μέτρα των «κυανόλευκων» και πιστεύουν πως μπορούν να έχουν μια ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών από αυτά τα παιχνίδια…

Γεμίζουν τα ταμεία…

Χορηγός των τεσσάρων ομάδων (Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Φινλανδία και Ελλάδα) που συμμετέχουν στο τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της πρώτης, είναι η LG και ως χορηγός δεν σκοπεύει να αφήσει καμιά ομάδα παραπονεμένη… Έτσι στα ταμεία της ΕΠΟ αναμένεται να μπουν 420.000 ευρώ, τα οποία αρκούν για να βοηθήσουν την ομοσπονδία σε πολλές από τις δραστηριότητες και υποχρεώσεις που έχει…

Τα μάτια στον Κοτσόλη!

Πάντα στα υπόψη του έχει ο Ολυμπιακός τον Στέφανο Κοτσόλη. Αυτό δεν ισχύει μόνο θεωρητικά αλλά και στην πράξη, καθώς οι εμφανίσεις του τερματοφύλακα της Λάρισας δεν περνάνε απαρατήρητες. Τόσο με την Εθνική όσο και με την ομάδα του υπάρχουν μάτια που τον παρακολουθούν. Εξάλλου, δεν είναι κρυφός ο βασικότερος λόγος που οδήγησε τον σκάουτερ των «ερυθρολεύκων», Ανδρέα Νινιάδη, στο Αλκαζάρ…


Του χάλασε τα σχέδια η ΕΠΑΕ

Κόντρα ακόμη και στα συμφέροντα των καναλιών τους πάνε κάποια βασικά στελέχη ιδιωτικών σταθμών, στην προσπάθειά τους να ισχυροποιήσουν τις δημόσιες σχέσεις τους και να ανοίξουν πόρτες. Πολύ πρόσφατα ο κύριος έκανε συμφωνία με πρόεδρο ΠΑΕ να ζητήσει νωρίς την έναρξη της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα της ομάδας του κέντρου στην περιφέρεια, ώστε να επιστρέψει αυθημερόν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να μη χρειαστεί διανυκτέρευση. Τι και αν τα υπόλοιπα κανάλια, που δεν έχουν πληρώσει δικαιώματα, θα έπαιρναν τις καλύτερες φάσεις για ειδησεογραφικούς λόγους και θα τις μετέδιδαν; Το κανάλι του κυρίου μοιραία θα έχανε την αποκλειστικότητα του προϊόντος στο συγκεκριμένο ματς. Μπορεί όμως την επομένη να βρισκόταν πρώτο τραπεζάκι πίστα. Η ΕΠΑΕ, όμως, που γνώριζε το παρασκήνιο, δεν… μάσησε και όρισε το ματς σε ώρα που τα άλλα κανάλια δεν θα προλάβαιναν να μεταδώσουν τις φάσεις του παιχνιδιού στις ειδήσεις τους. Το φυσάει και δεν κρυώνει ο μίστερ.

Κακές σχέσεις στην Ξάνθη…

Οι προπονητικές ικανότητες του Γιάννη Ματζουράκη δεν αμφισβητούνται. Εκεί που τα χαλάει ο προπονητής της Ξάνθης είναι στις σχέσεις που έχει με κάποιους παίκτες, οι οποίοι δεν θεωρούνται βασικοί στον ακριτικό σύλλογο. Πολλοί είναι αυτοί που είχαν προβλέψει ότι η Ξάνθη θα… κάνει βουτιά, όταν αρχίσουν οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες, καθώς θα κληθούν οι εναλλακτικές λύσεις να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Και τώρα δικαιώνονται!

Έφυγε λόγω εμπρησμού!

Ο Μάριος Σέγκος έλυσε τη συνεργασία του με το Ρουφ. Ο 29χρονος επιθετικός, που έχει θητεύσει στον Απόλλωνα, τον Εθνικό Αστέρα και άλλες επαγγελματικές ομάδες, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στη Δ’ Εθνική. Σε αυτό ρόλο έπαιξαν και κάποια γεγονότα που τον επηρέασαν. Αποκορύφωμα όλων ήταν ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του και μάλιστα μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου μένει, πριν από το ματς με τον Φωστήρα στον Ταύρο. Συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρό μας. Κάποιοι, πάντως, διαρρέουν άλλες φήμες για το κίνητρο του εμπρησμού. Άσχετο με τις αγωνιστικές δραστηριότητες του παίκτη, αλλά σχετικό με το… Στοίχημα. Εμείς, όμως, δεν δίνουμε βάση στις φήμες…

Bρήκαν «λαβράκι»…

Εκλογές θα έχει λίαν συντόμως η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας. Ο νέος πρόεδρος έχει εντοπιστεί και πειστεί να ασχοληθεί με τα κοινά του ποδοσφαίρου του νομού. Δεν είναι κανένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά στέλεχος με πείρα, χρόνια παράγοντας, που έχει περάσει από ΠΑΕ, αλλά και τη διοίκηση της ΕΠΟ. Έτσι, εκτιμούν ότι θα κατατροπώσουν την αντιπολίτευση και η ΕΠΣ θα αποκτήσει κύρος!


Να η ευκαιρία!

Mε πολλές αλλαγές θα παραταχθεί η Εθνική μας στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας. Σε αυτό παίζουν ρόλο η διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ για τη δημιουργία νέου κορμού της ομάδας, αλλά και η ημερομηνία που θα διεξαχθεί το τουρνουά. Και αυτό διότι στις 21 με 25 Ιανουαρίου το πρωτάθλημά μας διεξάγεται κανονικά. Έτσι, πολλοί μόνιμοι παίκτες της ενδεκάδας δεν θα ενσωματωθούν στην Εθνική και με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές να αποδείξουν τι αξίζουν με τα χρώματα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Κάτι για το οποίο οι περισσότεροι από αυτούς γκρίνιαζαν και περίμεναν διακαώς…


Σχολιάστε εδώ