Ψηφίζει Κυριακή το 54,2%!

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” η εταιρεία ΚΑΠΑ RESEARCH στο λεκανοπέδιο Αττικής (σε δείγμα 602 ατόμων, τηλεφωνική, στο διάστημα 21-22 Δεκέμβρη):

• Το 54,2% των ερωτηθέντων τη θεωρεί μια πολύ καλή πρόταση, έναντι του 44,8% που εμφανίζεται να διαφωνεί (ΠΙΝΑΚΑΣ 1).

• Είναι επίσης ενδεικτικό και χαρακτηριστικό των διαθέσεων της κοινής γνώμης ότι στο ερώτημα (ΠΙΝΑΚΑΣ 2) ποια καταστήματα θα πρέπει να αφορά το μέτρο, αν εφαρμοστεί, το 41% θέλει να ισχύσει για το σύνολο των καταστημάτων, έναντι του 38% που θέλει να ισχύσει μόνο για τα πολυκαταστήματα και του 9,5% που επιθυμεί να ισχύσει μόνο για τους μικρομεσαίους.
Εμφανίζεται δηλαδή η κοινή γνώμη να θέλει κατά πλειοψηφία τη λειτουργία του συνόλου των καταστημάτων για έξι-επτά Κυριακές τον χρόνο, γεγονός που ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση του υπουργείου Ανάπτυξης στον σχετικό διάλογο.

• Σε ό,τι αφορά το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, αν ισχύσει το προτεινόμενο μέτρο (ΠΙΝΑΚΑΣ 3), εμφανίζονται ενδιαφέροντα στοιχεία. Η πλειοψηφία (το 39,4%) επιθυμεί να είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Μία ισχυρή μερίδα, συγκεκριμένα το 27%, θέλει να είναι ελεύθερο. Και μία επίσης ισχυρή μερίδα των ερωτηθέντων -το 25.6%- προτιμά να είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

• Τέλος, στο ερώτημα αν εξυπηρετήθηκαν οι πολίτες την περασμένη Κυριακή, που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, εδώ μία ισχυρή πλειοψηφία του 58% δηλώνει ότι εξυπηρετήθηκαν και οι ίδιοι αλλά και οι πολίτες γενικότερα, έναντι του 39,7% που διαφωνεί με αυτή την εκτίμηση (ΠΙΝΑΚΑΣ 4).
Φαίνεται πως η πρόταση του Δ. Σιούφα συναντά την αποδοχή της κοινής γνώμης. Και αυτό ασφαλώς θα μετρήσει στις επικείμενες διαβουλεύσεις, στις οποίες, μπορούμε να πούμε, θα εμφανιστεί με πλεονεκτήματα.


Σχολιάστε εδώ