Πλαστό «πεντακοσάρικο» εντοπίστηκε στο Κολωνάκι

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στο Κολωνάκι, καθώς εντοπίστηκε πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, «υψηλής πιστότητας».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας, το πλαστό χαρτονόμισμα ήταν τόσο καλά παραχαραγμένο που αρχικά ούτε ο ίδιος μπόρεσε να καταλάβει τη διαφορά, ενώ και το μηχάνημα της τράπεζας, το οποίο πάντως δεν έχει τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν στην κατοχή τους οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, δεν κατάφερε να το εντοπίσει.
Αρχικά υπήρξε μεγάλη ανησυχία, καθώς λόγω των ημερών υπήρξε η υποψία ότι το πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ θα μπορούσε να αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης παρτίδας που ενδεχομένως να την είχε ρίξει στην αγορά κύκλωμα παραχαρακτών.

Παρ’ όλα αυτά, έμπειροι αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έδειχναν να συμμερίζονται τις ανησυχίες αυτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά πλαστό χαρτονόμισμα τόσο υψηλής αξίας.

Υπήρξαν και στο παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις, που πάντως δεν ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες.
Αντιθέτως, τα κυκλώματα προτιμούν να διοχετεύουν στην αγορά πλαστά νομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία αποτελούν άλλωστε το 90% των περιπτώσεων πλαστών χαρτονομισμάτων που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας.
Αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ δεν συμμερίζονταν επίσης την άποψη ότι μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας να καταφέρουν τα εν λόγω κυκλώματα να αντιγράψουν με απόλυτη πιστότητα το ευρώ, το οποίο, όπως λέγεται, είναι νόμισμα «που δύσκολα αντιγράφεται».
Οι ίδιοι αξιωματούχοι τόνιζαν πάντως ότι είναι καλό να προσέχουμε τα νομίσματα που πέφτουν στα χέρια μας όπως για παράδειγμα προσέχουμε κάθε τι το οποίο αγοράζουμε.


Σχολιάστε εδώ