Πατρινά Και Άλλα…

# Το πανηγύρι άρχισε και φυσικά δεν μένει παρά να ακούσουμε τα… όργανα. Ήδη η ΝΟΔΕ Αχαΐας έστειλε στη Ρηγίλλης τις προτάσεις της για τις υποψηφιότητες ορισμένων δημάρχων. Φυσικά για την Πάτρα δεν γίνεται λόγος, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

# Λοιπόν για τον δήμο Ρίου προτείνονται η Άννα Σπηλιωτακάρα και ο Γιάννης Καφέζας. Και οι δύο… συνταξιούχοι της πολιτικής. Μα, καλά, δεν βρήκαν κανένα νέο πρόσωπο; Σε τέτοιου είδους επιλογές εξαντλούνται τα στελεχιακά… αποθέματα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας; Έλεος!

# Για τον δήμο Δύμης προτείνεται ο Σάκης Γκοτσούλιας. Φυσικά και δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Άλλωστε, ο κ. Γκοτσούλιας είναι ο μόνος που τους έβγαλε ασπροπρόσωπους.

# Στον Δήμο Μεσσάτιδος θα επιμείνουν στον Γεράσιμο Γέμο, ο οποίος δεν είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πού να βρουν δικούς τους…

# Η δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν θα έχει αντίρρηση ο Μεϊμαράκης με τις προτάσεις αυτές, σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Άλλωστε, δεν είναι αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει. Αυτό που «καίει» είναι ο δήμος Πατρέων. Και επειδή το ζήτημα αυτό είναι ακανθώδες, δύσκολα θα ληφθούν αποφάσεις. Πάντως, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει. Και ο Φλωράτος… παίζει!

# Φυσικά αν θέσει θέμα υποψηφιότητας ο Νίκος Νικολόπουλος, τότε τα πράγματα, όπως και σε άλλη περίπτωση έχουμε γράψει, θα είναι εντελώς διαφορετικά και θα πάρουν άλλη τροπή. Εκτιμώ όμως ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε τι πρόκειται τελικώς να γίνει. Όλα αυτά θα κριθούν μετά τον ανασχηματισμό… Ζήσε Μάη μου!!!

# Ο νομάρχης Αχαΐας παραιτήθηκε από την Πολιτιστική! Γιατί όμως; Μήπως τον ενόχλησαν κάποια στραβά; Μήπως δεν κατάφερε να βρει φόρμουλα συνεργασίας με τον Θάνο; Μάλλον όχι. Ο κ. Κατσικόπουλος, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, θέλησε με τη χειρονομία του αυτή να καταδείξει την αντίθεσή του με τον κ. Ροϊλό. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι η όλη υπόθεση ήταν σε συνεννόηση με τον Θάνο Μικρούτσικο. Άλλωστε και οι δύο το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν…

# Οι επιστολές Θάνου προς Πέτρο και Πέτρου προς Θάνο είναι το ωραιότερο καλαμπούρι που έχει γίνει μέχρι τώρα στην υπόθεση της Πολιτιστικής.

# Μάλιστα ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου για θέματα πολιτισμού καταλήγοντας (στην επιστολή που έστειλε στον φίλο και παλαιό σύντροφο Πέτρο), τονίζει μεταξύ άλλων: «Η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος εξαρτάται αποκλειστικά από την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία -πάντα στο πλαίσιο της διαφάνειας- που ένας ευρωπαϊκός θεσμός απαιτεί. Τούτο σημαίνει:
1. Έγκαιρη παράδοση χώρων με βάση τον σχεδιασμό.
2. Στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.
3. Ομαλή ροή χρηματοδότησης.
4. Αξιοποίηση και όχι ακύρωση της όποιας ευελιξίας παρέχει ο νόμος.
Εφόσον οι προϋποθέσεις αυτές εξασφαλισθούν, τότε και το έργο θα επιτευχθεί. Και η γυναίκα του Καίσαρα θα είναι -και δεν θα φαίνεται μόνο- τίμια. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπάρχει ούτε ο Καίσαρας ούτε η γυναίκα του!».

# Αυτά λοιπόν και άλλα ωραία λέει ο κ. Μικρούτσικος στον κ. Πέτρο. Και καλά τού κάνει. Γιατί έτσι όπως έγινε το πράγμα, την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για όσα συμβούν θα την έχει πλέον ο κ. Τατούλης και ουδείς άλλος.

# Φυσικά οι εφημερίδες της φιλελεύθερης παράταξης κοιτάζουν το συμφέρον της… πόλης και δεν δείχνουν καμία απολύτως διάθεση να στηρίξουν επί της ουσίας την κυβέρνηση.

Καλημέρα λοιπόν
και καλή εβδομάδα.
Τα υπόλοιπα προσεχώς!


Σχολιάστε εδώ