«Ο τρίτος πόλος θα βγει από το ΠΑΣΟΚ»

Γιατί είναι πραγματικά περίεργο να ζητά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμείνει μυστική μια συζήτηση απ’ τον λαό και προκαλεί πολλά ερωτήματα γιατί αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις πραγματικές του απόψεις και μάλιστα για πολύ σοβαρά ζητήματα. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» παρʼ όλα αυτά σεβάστηκε το «οφ δε ρέκορντ» και είχαμε αποφασίσει να μην κάνουμε καμιά αναφορά. Όταν ωστόσο αυτό «σπάει» από συγκεκριμένα έντυπα και μάλιστα με την υποκριτική αναφορά σε «σκέψεις του Γιώργου», τότε δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν θα πρέπει να δημοσιοποιήσουμε τις πραγματικές, επαναλαμβάνουμε, θέσεις του υποψήφιου πρωθυπουργού της χώρας.

Η βόμβα λοιπόν που έριξε ο Γιώργος ήταν ο φόβος του, που άγγιζε τα όρια της βεβαιότητας, ότι πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχει συγκροτηθεί ο «τρίτος πόλος» και μάλιστα κυρίως και βασικά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Πρόκειται, υπενθυμίζουμε, για ένα σενάριο στο οποίο έχει κατ’ επανάληψιν αναφερθεί η εφημερίδα μας, αρχής γενομένης πριν από ένα χρόνο. Και έχουμε γράψει ότι στόχος όσων το επεξεργάζονται είναι να συγκροτήσουν τον «τρίτο πόλο» από στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων προκειμένου να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις. Τώρα λοιπόν αυτό το σενάριο το ασπάζεται και ο Γ. Παπανδρέου και μάλιστα το βλέπει να γίνεται πριν από τις επόμενες εκλογές. Ίσως να είχε κατά νου, όταν το έλεγε, ότι μόλις πρόσφατα οι Στ. Μάνος και Α. Ανδριανόπουλος, ανεξάρτητοι μεν, αλλά εκλεγέντες με το ΠΑΣΟΚ, προέβησαν σε δηλώσεις υπέρ της αναγκαιότητας συγκρότησης του «τρίτου πόλου», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να κινούνται ο Μ. Ανδρουλάκης, αλλά και άλλα στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όμως ο Γιώργος δεν σταμάτησε εκεί τις… βομβιστικές επιθέσεις. Καταφέρθηκε με σκληρά, πολύ σκληρά λόγια κατά των στελεχών εκείνων του ΠΑΣΟΚ τα οποία θεωρεί εμπόδιο στην προώθηση αυτού που χαρακτηρίζει «ανανέωση». Και έδειξε με τον τρόπο του ότι εννοούσε αυτά που υπαινίχθηκε για πογκρόμ εναντίον τους. Μεταξύ λοιπόν των πολύ σκληρών εκφράσεων που χρησιμοποίησε για τα στελέχη του είπε και το εξής εκπληκτικό:

• Αφήστε τους αυτούς, θα τους ξεβράσει η κοινωνία και η ιστορία!
Είναι χαρακτηριστικό πως την επομένη της συζήτησης του Γ. Παπανδρέου με δημοσιογράφους ανάστατοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούσαν να μάθουν τι είπε ο Γιώργος για στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Ηττοπαθής και… υπέρ της Ντόρας!

Αλλά στην ίδια συζήτησή του με δημοσιογράφους ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε και πολλά άλλα πολύ σημαντικά.
Κατ’ αρχάς έδειξε μεγάλη ηττοπάθεια, αν και δημοσίως διαλαλεί ότι… θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Επίσης φάνηκε θαυμαστής της Ντόρας Μπακογιάννη και μάλιστα τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησής της στο υπουργείο Εξωτερικών!

Συγκεκριμένα:
• Είπε μεταξύ άλλων, αφήνοντας άφωνους τους περισσότερους παρευρισκόμενους, πως αν ήταν πρωθυπουργός θα χρησιμοποιούσε την Ντόρα Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών, γιατί, όπως τους είπε, είναι ένα πρόσωπο που το γνωρίζουν στη διεθνή κοινότητα και πως τέλος πάντως θα υπήρχε κινητικότητα περισσότερο από σήμερα που η εξωτερική πολιτική, είπε, έχει βαλτώσει. Και γι’ αυτό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ευθύνεται ο ίδιος προσωπικά γι’ αυτό.
• Ο κ. Παπανδρέου, παρ’ ότι, όπως μου μετέφεραν, τον είχε ο Αθανασάκης υπό στενή παρακολούθηση, κάποια στιγμή ερωτηθείς για το αν βλέπει φαινόμενα συνασπισμών κομμάτων όπως στην περίπτωση της κ. Μέρκελ στη Γερμανία, άφησε να εννοηθεί πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν το αποκλείει. Και στην ερώτηση που του έγινε «τι θα γίνει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας των κομμάτων στις εκλογές, τι θα κάνετε εσείς;», αντί να πει, όπως άλλωστε θα έκανε σε όλη την υφήλιο κάθε αρχηγός πολιτικού κόμματος, ότι θα κερδίσει και θα έχει αυτοδυναμία, απάντησε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων σε μια τέτοια περίπτωση!


Σχολιάστε εδώ