Καταργεί την πολυθεσία στο Δημόσιο ο Ρουσόπουλος

Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο θα ορίζει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πως οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να έχουν μία θέση στο Δημόσιο, ορίζοντας συνάμα και ποιες κρατικές υπηρεσίες θα εξαιρούνται (πιθανώς ΕΡΤ, ΑΠΕ), αλλά και ποιες από τις εισηγμένες ημικρατικές επιχειρήσεις θα περιληφθούν στη ρύθμιση.

Ο υπουργός Επικρατείας έλαβε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το νομοσχέδιο, ενώ το πρώτο στίγμα του το είχε δώσει πριν από περίπου έναν χρόνο, στις δύο συναντήσεις που έγιναν στο Ζάππειο.

Η κίνηση αυτή θα προκαλέσει, όπως εκτιμάται, νέο γύρο αντιπαράθεσης στον δημοσιογραφικό χώρο, αλλά και στην ΕΣΗΕΑ, όπου οι δύο βασικές απόψεις για το ζήτημα εκφράζονται από τη Συσπείρωση και την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Ήδη σε συζήτηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο, σε σχετικό σχόλιο του Γ. Βότση, ο Θ. Ρουσόπουλος αποκάλυψε πως ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο.

Παρόντες στην έναρξη του διαλόγου ήταν ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ, και ο Κωστής Φιλιππόπουλος, νομικός σύμβουλος, οι Λ. Ταγματάρχης και Σ. Λοϊζίδης από τη NetMed, ο Μ. Παπαδημητρίου, διευθυντής του Σκάι, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης -ο οποίος αποχώρησε μετά την παρουσίαση του Ρουσόπουλου- και επιστήμονες του συμβουλίου, o πρόεδρος της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χ. Παναγόπουλος, ο Μ. Δασκαλάκης και ο Διονύσης Ζακυνθινός, αμφότεροι μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, ο Ηλίας Τσίγκας, διευθύνων σύμβουλος του Mega, η Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, νομικός σύμβουλος του Alter, ο Ροδόλφος Μορώνης, πρώην μέλος του Συμβουλίου κ.ά. Από την άλλη, εντύπωση προκάλεσε η απουσία της ΕΣΗΕΑ. Η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν εκπληκτική, καθώς όλοι έλαβαν αναλυτικές σημειώσεις με την έρευνα του ΙΟΜ αλλά και του υπουργείου για το τι συμβαίνει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η αίθουσα παρουσίασης ήταν εξοπλισμένη ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες των δημοσιογράφων.


Σχολιάστε εδώ