Δεν θα τους κάνω τη χάρη να φύγω

Άλλα περίμενε και άλλα βρίσκει σε καθημερινή βάση.

Αυτό που έχει αντιμετωπίσει στο παρασκήνιο είναι κάτι το τρομερό. Όποια πέτρα και αν σηκώσει θα βρει και από έναν βουλευτή που έχει βάλει το χεράκι του, για να μην ανακατευτεί η τράπουλα και γι’ αυτό ορισμένες φορές μέλη της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών τον έχουν δει έντονα εκνευρισμένο.

Ο Αλέκος ήθελε να ακολουθηθούν διαδικασίες που πραγματικά θα έφερναν τα πάνω κάτω και θα ήταν πρωτόγνωρες για το κόμμα, αλλά και λόγω ιδιοσυγκρασίας θα αναδεικνυόταν και ο ίδιος μέσα από αυτές για την αποτελεσματικότητα που θα είχε. Όμως με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό ο Αλέκος Παπαδόπουλος φαίνεται πως τα βρίσκει «μπαστούνια» (εντονότερο είναι στη Β΄ Αθήνας) και γι’ αυτό κρατάει χαμηλούς τόνους, δεν μιλάει σε κανέναν για τους τρόπους που ανακαλύπτει κάθε φορά και ο μόνος στον οποίο δίνει λογαριασμό είναι ο Γιώργος. Όπως προχθές το μεσημέρι που ανέβαλε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών, γιατί πρώτα ήθελε να συναντηθεί με τον πρόεδρο, ώστε να τον ενημερώσει για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πράγματι με έναν φάκελο στο χέρι που περιείχε όλα τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών (εκεί τουλάχιστον που έχουν κλείσει) ενημέρωσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για το κλίμα που επικρατεί, για τις προοπτικές νίκης ή ήττας, αλλά και για το παρασκήνιο στις τοπικές κοινωνίες ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εδώ είναι και το πρόβλημα, καθώς τα μαγαζάκια που έχουν στηθεί σε κάθε δήμο από επίδοξους υποψήφιους, που είτε πραγματικά θέλουν ή αρέσκονται να «παίζουν» στη δημοσιότητα, ή ακόμη και να θέτουν βάσεις για το μέλλον, έχουν κάνει την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ να αισθάνεται στους περισσότερους δήμους αρκετά μπερδεμένη.

Όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί έχει ενοχλήσει τον Αλέκο Παπαδόπουλο, που προσπάθησε να σπάσει τα διάφορα μέτωπα, ακόμη και τους διάφορους συσχετισμούς, και επειδή δεν μπόρεσε, προς το παρόν τουλάχιστον, τα βάζει με τα διάφορα συμφέροντα, κάνοντας λόγο για παιδιά του κομματικού σωλήνα.
Από την άλλη είναι φυσικό όπου ο Αλέκος ενοχλεί να δέχεται επίθεση από το κομματικό κατεστημένο, αλλά και από ορισμένους βουλευτές της Β΄ Αθήνας, που θεωρούν ότι είναι ζήτημα χρόνου ο Αλέκος να τα βροντήξει, επειδή δεν θα του βγει το παιχνίδι, όπως λένε, με τους δήμους και τις υποψηφιότητες.
Ο ίδιος φυσικά όλα αυτά τα αποδίδει σε αθλιότητες, όπως λέει, και τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα χατίρια κανενός. Γι’ αυτό και πήγε πίσω την υπόθεση των υποψηφιοτήτων, γιατί θέλει πρώτα να ανοίξει τα χαρτιά της η ΝΔ, που μέχρι σήμερα δείχνει ότι δεν την απασχολεί.

Ωστόσο και αυτό ακόμη, ότι δηλαδή αποφασίστηκε να μη γίνει ακόμη καμία κίνηση για να ανακοινώσει η Χαριλάου Τρικούπη ονόματα σε διάφορους δήμους, και όλα να μετατεθούν για Γενάρη και Φλεβάρη, εξελήφθη από ορισμένους βουλευτές της Β΄ Αθήνας ως χάσιμο χρόνου, κωλυσιεργία και κακός σχεδιασμός από την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου.
«Μετά τις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να γίνονται δημοσκοπήσει σε διάφορους δήμους και περίπου τέλη Φλεβάρη να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες» υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος.
Ωστόσο, όπως είπαμε, αυτό από ορισμένους εξελήφθη ως πολιτική αδυναμία του κ. Παπαδόπουλου και γι’ αυτό βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βʼ΄ Αθήνας θεωρούν πως ο Αλέκος, λόγω και χαρακτήρα, όταν δει τα σκούρα, θα παραιτηθεί. Φυσικά ο ίδιος λέει και πάλι ότι όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας.

Άλλοι πάλι, που δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους, έλεγαν στο «Π» πως επειδή ο πρόεδρος της επιτροπής έβαλε τον πήχη ψηλά και τώρα κατάλαβε πως
όλα αυτά που είχε σχεδιάσει εξ αρχής δεν έχουν βάση, τώρα προσπαθεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες, δηλαδή στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό, ώστε όταν έρθει ο λογαριασμός να μπορεί εύκολα να μη γίνει αποδέκτης πολλαπλών τριβών και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, επειδή κιόλας είναι βουλευτής της Β΄ εκλογικής περιφέρειας, εκεί ακριβώς όπου παρατηρούνται και τα περισσότερα προβλήματα στους δήμους.

Η τακτική που εφαρμόζει ο κ. Παπαδόπουλος για μερικούς είναι θέμα σχεδίου και άμυνας για να προστατέψει τον εαυτό του. Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά μέλος της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών και πρώην υπουργός, σκοπίμως ο Αλέκος, οικοδομεί μια τέτοια σχέση με τους άλλους συναδέλφους του, για να μην τους έχει πάντα ανάμεσα στα πόδια του και να τον εμποδίζουν στη στρατηγική του για τη μάχη που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάχη που σε ένα μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί και από τους υποψηφίους που θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ σε κάθε δήμο και από τους οποίους εν πολλοίς θα κριθεί και το αποτέλεσμα.


Σχολιάστε εδώ