Δήμοι Β’ Αθήνας: οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Αναλυτικά, η κατάσταση με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στην Β΄ Αθήνας έχει ως εξής:

Άλιμος: Ο κ. Θάνος Ορφανός, δημοτικός σύμβουλος, θεωρείται σίγουρος, ενώ διεκδικεί και ο Λεωνίδας Ανωμερίτης, νομικός σύμβουλος.
Γλυφάδα: Όλα είναι ανοιχτά. Οι διεκδικητές Στέλιος Σφακιανάκης, δήμαρχος, Μάκης Φιλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, Θόδωρος Σπονδυλίδης, δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κόκκορης, τέως δημοτικός σύμβουλος ΕΘΕΛ, Μανώλης Μπαλτάς τέως δημοτικός σύμβουλος ΟΣΚ, Γιάννης Σγουρός Νομάρχης Αθήνας, και Λουκάς Αποστολίδης, πρώην βουλευτής, κυριολεκτικά σφάζονται μεταξύ τους. Πληροφορίες λένε ότι συζητείται η υποψηφιότητα του αντινομάρχη δημοσιογράφου, του Χάρη Πανιβανίδη.
Ελληνικό: Ο κ. Νάκης Ευφραιμίδης, δήμαρχος, είναι σίγουρος.
Καλλιθέα: Ο κ. Κων/νος Ασκούνης, δήμαρχος, είναι σίγουρος.
Μοσχάτο: Ο κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης, δήμαρχος, είναι σίγουρος, ενώ ο κ. Θανάσης Ντερέκας, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θέλει το χρίσμα, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.
Νέα Σμύρνη: Ο κ. Γιώργος Κουτελάκης, δήμαρχος του ΣΥΝ, μάλλον είναι σίγουρος, όμως υπάρχει και ο Κρίτων Βασιλικόπουλος.
Παλαιό Φάληρο: Το τοπίο είναι θολό. Οι Α. Αντύπας, Καστριανάκης, Στεφανόπουλος, Μουραφέτης και Τίτος Κοντόπουλος, διεκδικούν το χρίσμα.
Ταύρος: Ο κ. Δημήτρης Σούτος, δήμαρχος, είναι σίγουρος.
Άγιος Δημήτριος: Σίγουρος ο νυν δήμαρχος, Παντελής Ειρηνάκης, ενώ διεκδικητής είναι και ο κ. Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος.
Αργυρούπολη: Ο κ. Γιάννης Τσαπράλης, δήμαρχος, είναι σίγουρος, ενώ ο Τάκης Ευσταθιάδης δεν καταθέτει τα όπλα.
Βύρωνας: Ο κ. Παναγιώτης Κονσούλας, δημοτικός σύμβουλος, θεωρείται σίγουρος, ενώ αντίπαλοί του είναι οι κ.κ. Δημήτρης Σαρόλας και Θανάσης Μπούμας.
Δάφνη: Ο κ. Γιώργος Δαουλάρης, δημοτικός σύμβουλος, είναι σίγουρος, παρότι μάχονται ο Στασινόπουλος και ο Λύκος.
Ζωγράφου: Στον δήμο αυτό κυριολεκτικά σφάζονται μεταξύ τους οι Αντώνης Πέττας, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ρέγγας, δημοτικός σύμβουλος, Γ. Κρητικός, δημοτικός σύμβουλος, Κων/νος Καλλίρης, τέως δημοτικός σύμβουλος ΟΔΙΕ, και η Τίνη Καφατσάκη του ΣΥΝ.
Ηλιούπολη: Για άλλη μια φορά ο Θόδωρος Γεωργάκης, νυν δήμαρχος, είναι ο σίγουρος υποψήφιος και έχουν βλέψεις οι: Κων/νος Λύτρας, Δημήτρης Πανταζόπουλος και Χρήστος Αποστολόπουλος.
Καισαριανή: Ο Αντώνης Καμπακάς, δημοτικός σύμβουλος, είναι σίγουρος και χωρίς αντιπάλους…
Υμηττός: Ο δήμαρχος, Δημήτρης Αργιαννάς, είναι σίγουρος παρά τις προθέσεις του Χρήστου Ζούπα και του Γιώργου Νικητάκη δημοτικού συμβούλου (αντάρτης)…
Αγία Παρασκευή: Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, είναι σίγουρος, ενώ θα ήθελε και ο Λεωνίδας Χατζηανδρέου, πρώην δήμαρχος και βουλευτής.
Βριλήσσια: Ο πρώην δήμαρχος, Σταμάτης Λώλας, δημοτικός σύμβουλος, θα δώσει τη μάχη για να πάρει τον δήμο από τον Αργύρη Ντινόπουλο.
Νέα Ερυθραία: Ο Δημήτρης Μπουρίκας, δήμαρχος, είναι πάνω από κάθε αμφισβήτηση σίγουρος, ενώ η Βασιλική Ταμβάκη δημοτική σύμβουλος, διεκδικεί το χρίσμα.
Κηφισιά: Ο Πάνος Μπόζος, καθηγητής δημοτικός σύμβουλος, έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το χρίσμα, ενώ το διεκδικεί και η Μαίρη Βιδάλη.
Μαρούσι: Ό,τι και αν ακούγεται, όσες επιθυμίες κι αν έχουν πολλοί, ο Παναγιώτης Τζανίκος, μόνιμος… δήμαρχος, είναι ο σίγουρος, ενώ θα ήθελαν το χρίσμα και οι: Σοφία Σακοράφα, δημοτική σύμβουλος, Αλέξανδρος Μπρεγιάννης, δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Σακελλίων και Παναγιώτης Αλεξανδρής.
Μελίσσια: Ο δήμαρχος, Γιάννης Μητρόπουλος, παραδίδει τη σκυτάλη και αναζητείται υποψήφιος. Προς το παρόν υπάρχει ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, που είναι και ο σίγουρος υποψήφιος.
Νέο Ψυχικό: Πολλοί οι υποψήφιοι, ήτοι οι: Δημήτρης Φωτιάδης, δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Ξαπλαντέρης, Νάντια Σουμπασάκη του ΣΥΝ και Θανάσης Χανακούλας, που ίσως είναι ο σίγουρος!
Παλαιό Ψυχικό: Ο κ. Δημητρακόπουλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος, άγνωστο όμως αν είναι και σίγουρος.
Παπάγου: Το χρίσμα διεκδικούν οι Πασαρτζής και Πολυκαλά του ΣΥΝ.
Πεντέλη: Ο Δημήτρης Στεργίου, νυν δήμαρχος, είναι και σίγουρος.
Νέα Πεντέλη: Τον Κων/νο Κοσσοβίτσα, τον νυν δήμαρχο του ΣΥΝ, θα τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Επομένως είναι και ο σίγουρος για το χρίσμα.
Φιλοθέη: Η Ελένη Παναγιωτοπούλου, δημοτική σύμβουλος, είναι υποψήφια.
Χαλάνδρι: Ο ξαφνικός θάνατος του Γυφτόπουλου άνοιξε όλα τα ενδεχόμενα στο Χαλάνδρι. Έτσι τη μάχη για το χρίσμα θα τη δώσουν οι: Κων/νος Παττακός, πρώην δήμαρχος, Άγγλος Νταβιάς δημοτικός σύμβουλος, Κυριακή Γκότση, δημοτική σύμβουλος, Μαρ. Μιχαήλ, Γ. Λαδόπουλος, Νίκος Πανταζής, Στάθης Ανδρεόπουλος, Γ. Αναστασιάδης και Δημήτρης Βερβέσσος, γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Χολαργός: Ο Πάνος Δεμερτζής, δημοτικός σύμβουλος, είναι ο επικρατέστερος. Εν τούτοις, ανοιχτά διεκδικούν το χρίσμα και οι Κ. Δασκαλόπουλος και Γ. Τάσσιος.
Γαλάτσι: Ο κ. Θόδωρος Τούντας, δήμαρχος, είναι σίγουρος, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή τρέφουν ελπίδες οι: Δήμητρα Πολυκρέτη, δημοτική σύμβουλος, Ηλίας Μιμηγιάννης, Χρήστος Χίνος και Νίκος Μαγκανάρης, δημοτικός σύμβουλος.
Λυκόβρυση: Ο Δημήτρης Φωκιανός, δήμαρχος του ΣΥΝ, σίγουρα θα είναι και πάλι υποψήφιος, αν και ο Γ. Κωνσταντινίδης διεκδικεί το χρίσμα.
Μεταμόρφωση: Πολλοί οι μνηστήρες με πρώτο τον πρώην αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Δημήτρη Λυτζεράκο. Ακολουθούν οι: Κων/νος Κολοβός, Παναγιώτης Χρυσανθίδης, Μιχάλης Χαρίσης, Παναγιώτης Τσίκνας, Μανώλης Ανδριέλος και Μιλτιάδης Καρπετάς. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει δημοσκόπηση που γίνεται.
Νέο Ηράκλειο: Γιʼ άλλη μια εκλογή ο Γιώργος Μαστοράκος, νυν δήμαρχος, θα είναι και πάλι ο επικεφαλής, ενώ θα ήθελε και ο Νίκος Μπάμπαλος, δημοτικός σύμβουλος.
Νέα Ιωνία: Ο Γιάννης Χαραλάμπους, νυν δήμαρχος και πρώην υπουργός και βουλευτής, είναι ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος και ο νικητής.
Νέα Φιλαδέλφεια: Ο πρώην δήμαρχος, Παντελής Γρετζελιάς, δημοτικός σύμβουλος είναι σίγουρος υποψήφιος με εσωκομματικό αντίπαλο τον Κοντό του ΣΥΝ.
Πεύκη: Ο κ. Παναγιώτης Μπόλλας, δημοτικός σύμβουλος, είναι σίγουρος, αν και υπάρχει και ο Νίκος Κατσένης.
Νέα Χαλκηδόνα: Ο Νίκος Παπαμικρούλης, δήμαρχος, και σ’ αυτές τις εκλογές είναι ο σίγουρος υποψήφιος με συνδιεκδικητές τους Γιώργο Αποστολάκη, δημοτικό σύμβουλο, και Μιχάλη Κουτσάκη δημοτικό σύμβουλο.
Άγιοι Ανάργυροι: Οι Νίκος Σαράντης και ο Σταύρος Νικητόπουλος, είναι οι επικρατέστεροι, ενώ υπάρχουν και οι Νίκος Ταμπακίδης, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Αρετή Τσίρμπα και Κίμων Πρεδαρής.
Καματερό: Η Μαρία Παπαναγιωτάκη, δημοτική σύμβουλος, είναι σίγουρη υποψήφια και όχι ο νυν δήμαρχος, Νικήτας Καμαρινόπουλος, ενώ θέλει και η Κατερίνα Δημητρίου.
Ίλιον: Ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Κουκουβίνος, έχει δηλώσει ότι αποχωρεί. Ο κ. Νίκος Ζενέτος, δημοτικός σύμβουλος, είναι ο πιο σίγουρος, ενώ το χρίσμα διεκδικούν οι: Μπάμπης Πετρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Φέγγερος, δημοτικός σύμβουλος, Φώτης Μαρκόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, και ο Σταύρος Μηλιώνης.
Πετρούπολη: Ο δήμαρχος, Στέφανος Βλάχος, είναι σίγουρος.
Αγία Βαρβάρα: Σίγουρος και ο δήμαρχος, Λάμπρος Μίχος.
Αιγάλεω: Ο δήμος για το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χαθεί, αν δεν υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΝ. Οι διεκδικητές πάντως είναι η Δήμητρα Σπηλιοπούλου, δημοτική σύμβουλος, και ο Τάκης Μπιτούνης, δημοτικός σύμβουλος. Η αίσθηση είναι ότι όλα είναι ανοιχτά.
Περιστέρι: Ο Κώστας Λαλένης, δημοτικός σύμβουλος, που έχασε στις προηγούμενες εκλογές, θα είναι σίγουρος και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δεν φαίνεται όμως να μπορεί να αντιμετωπίσει τον Παχατουρίδη.
Χαϊδάρι: Μετά την απόφαση του Κυριάκου Ντηνιακού να αποχωρήσει όλα είναι ανοιχτά. Το χρίσμα διεκδικούν οι: Νώντας Σταμάτης, Δημήτρης Τσατσαμπάς, Κων/νος Φουρλής, Ελευθέριος Καπετανάκης, Παναγιώτης Στασινός, Κων/νος Ντερός και Πάνος Σπηλιόπουλος.


Σχολιάστε εδώ