τυποΘεσσαλονίκη

~ Τα ίδια Παντελάκη μου στη «Μακεδονία», όπου παρά τις διαβεβαιώσεις οι συντάκτες έμειναν απλήρωτοι το δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ενώ οι συνεργάτες δεν πήραν τα οφειλόμενα που τους υποσχέθηκαν από την άνοιξη. Ο Ζουράρις δεν έκρυψε την αμηχανία και τη δυσφορία του για το γεγονός, ενώ οι της ΕΣΗΕΜ-Θ απευθύνθηκαν στη δικηγόρο του Ρήγα ονόματι Σουλοπούλου, η οποία είχε παράσχει τις διαβεβαιώσεις για τακτική απόδοση των μισθών των εργαζομένων. Η κ. Σουλοπούλου τούς είπε πως εγκρίθηκε ήδη δάνειο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, του οποίου όμως καθυστέρησε η εκταμίευση και γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πρόβλημα που θα ξεπεραστεί οσονούπω. Ελπίζουμε και εμείς, μαζί με τους συναδέλφους.

~ Πολύς ο κόσμος του πολιτισμού και του αθλητισμού στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Γιώργου Κούδα που επιμελήθηκε ο συνάδελφος Κώστας Μπλιάτκας. Ο Βενιζέλος δεν πρόλαβε να φτάσει από το Αμέρικα και έστειλε γραπτό μήνυμα. Ήταν όμως εκεί ο Ορφανός, ο Ιωαννίδης, ο Καλαφάτης, ο Άκης, ο Μαγκριώτης, ο Παπαθεμελής και ο Κιλτίδης. Παρόντες, επίσης, ο Ψωμιάδης, ο Παπαγεωργόπουλος, ο Σαχίνης, ο Βούγιας. Διέκρινα ακόμα πολλούς παλιούς συμπαίκτες του Κούδα, αλλά και αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με πρώτους τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

~ Θα ξέρετε πως κάθε χρόνο τις διαπραγματεύσεις των δημοσιογράφων με τη δημοτική εταιρεία πληροφόρησης και θεάματος, που κατέχει τη δημοτική τηλεόραση και τα δημοτικά ραδιόφωνα, διεξάγει η ΕΣΗΕΜ-Θ. Αυτό που δεν ξέρετε είναι πως ο χρόνος φεύγει και συμφωνία δεν επιτεύχθηκε για το 2006, καθότι οι της Ένωσης ζητούν αυξήσεις 7,5% και οι του δήμου έφταναν στο 5%. Μπροστά στο αδιέξοδο ο δήμος ανέθεσε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων σε δικηγόρο, η οποία θεώρησε σκόπιμο να στείλει επιστολή με υποδείξεις για το τι σημαίνει διαπραγμάτευση, πόσο υποφέρουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων και άλλες συμβουλές προς ασχέτους. Ο Αδάμ, που ως εκπρόσωπος στις διαπραγματεύσεις παρέλαβε την επιστολή, αλλά και όλο το συμβούλιο εκνευρίστηκαν για τα «μαθήματα» και εξέδωσαν ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τον δήμο για τη στάση του και απειλώντας με κινητοποιήσεις. Λέτε να… χριστουγεννιάτικα;

~ Αιχμές κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη μη προβολή του κυβερνητικού έργου εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο του «Money Show» με θέμα τις «επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας». Τόνισε ότι παράγεται σημαντικό κυβερνητικό έργο, το οποίο ωστόσο δεν προβάλλεται και γι’ αυτό ευθύνονται τα μέσα ενημέρωσης και ο τρόπος με τον οποίο ιεραρχούν την επικαιρότητα.

~ Ο κ. Σαλαγκούδης χαρακτήρισε δύσκολο το επικοινωνιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η σημερινή κυβέρνηση. «Δεν επικοινωνούμε όσο πρέπει το έργο μας», σημείωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε στα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης να βγουν προς τα έξω και να προβάλουν το έργο των υπουργείων. «Τα ΜΜΕ προβάλλουν ό,τι κακό γίνεται και υποβαθμίζουν καθετί καλό, γι’ αυτό και δεν προβάλλεται το έργο της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός δεν ενημερώνεται», σχολίασε ο υφυπουργός.

~ Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουμε, αν δεν μάθουμε ποιος έβαλε τους φουσκωτούς να δείρουν τον Χρηστίδη. Αυτός «φωτογραφίζει» τον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ η Αστυνομία, ψάχνοντας εδώ κι εκεί, βρίσκει συνεχώς καινούργιους ανθρώπους που είχαν λόγους να… κάνουν μαύρο τον καναλάρχη των «090». Βρείτε τους για να βγουν και άλλα άπλυτα στη φόρα.

~ Τα ονοματεπώνυμα των δεκαπέντε ατόμων που μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει ταξίδια και δωρεάν διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού, μέσω διαγωνισμών που διενεργεί καθημερινά ο Παλμός 96.5, ανακοινώθηκαν από τον σταθμό. Σκοπός της γνωστοποίησης των ονομάτων η αποφυγή σχολίων για «διαγωνισμούς-μαϊμού» και «νικητές-φαντάσματα» που είναι σύνηθες φαινόμενο τουλάχιστον για τα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης (τα ονόματα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

~ Με καινούργιες εκπομπές και νέα πρόσωπα εμπλουτίζει το πρόγραμμά του ο 92.8 Ελληνικός FM. Στην ομάδα παραγωγών του σταθμού εντάχθηκαν η Μαίρη Αργυριάδου (προέρχεται από το Πανόραμα 9.84) που αναλαμβάνει τη ζώνη 17.00-19.00 και από τις αρχές του χρόνου η Ολίβια Γαβρίλη (προερχόμενη από τον Star FM) που θα ακούγεται από τις 19.00 ως τις 21.00. Καλή επιτυχία!


Σχολιάστε εδώ