Ο χάρτης των ΜΜΕ… στο μέλλον

Τα πάγια αιτήματα των ιδιοκτητών για συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες Μέσων και όχι σε δύο, όπως ορίζει η νομοθεσία, γίνονται δεκτά, όπως βέβαια και η παράλληλη κατοχή πολλών Μέσων της ίδιας μορφής, όπως π.χ. πολλών μουσικών σταθμών. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Όμιλος Κοντομηνά μετέχει πλέον φανερά σε τρεις κατηγορίες ΜΜΕ, μπαίνοντας και στις εφημερίδες και παραβιάζοντας τον σε ισχύ ως σήμερα νόμο Βενιζέλου 2328, καθώς ελέγχει τον Alpha TV και το ραδιόφωνο του Alpha (εκτός κι αν υπήρξε και άλλη μετοχική αλλαγή). Όχι ότι οι άλλοι ιδιοκτήτες δεν το κάνουν, απλώς για πρώτη φορά είναι απευθείας η συμμετοχή.

Το «Π» σήμερα καταγράφει τις συμμετοχές των μεγάλων ομίλων των επιχειρηματιών ΜΜΕ, έτσι ώστε οι αναγνώστες του να πάρουν μια «γεύση» από το… μέλλον.

Ξεχωρίζει, βέβαια, η παρουσία της οικογένειας Μπόμπολα που πλέον μπορεί να προμηθεύει το ελληνικό Δημόσιο και να έχει μέσα ενημέρωσης χωρίς πρόβλημα, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Όμιλο Βαρδινογιάννη (του οποίου οι συμμετοχές καταγράφονται συνοπτικά), αλλά και για τις δραστηριότητες Κόκκαλη.

Επί της ουσίας και στα ΜΜΕ θα ισχύσει ο νόμος για τα αυθαίρετα. Το δηλώνεις και το σώζεις..

* Στοιχεία ΕΣΡ Ιαν. ’05.
** Πρόκειται για επίσημα δεδομένα. Εκτιμάται πως συμμετέχει ή έστω υποστηρίζει με διάθεση άφθονου τηλεοπτικού χρόνου κυριακάτικο φύλλο και ημερήσια εφημερίδα.
*** Έχει συσταθεί, δεν έχει εκδώσει ακόμη περιοδικά.


Σχολιάστε εδώ