ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

o Όταν ερωτάται ο υπουργός Επικρατείας, ο Θ. Ρουσόπουλος, σε ποια εκλογική περιφέρεια θα πολιτευτεί, απαντά: «Ειλικρινά, δεν ξέρω», και αμέσως μετά φροντίζει να επισημάνει: «Πάντως αποκλείω να κατέβω στη Μεσσηνία», απ’ όπου κατάγεται. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Ρουσόπουλος «είχε μια κουβέντα με τον πρωθυπουργό», η οποία έμεινε στα… μισά, αφού ο Κώστας Καραμανλής εκτίμησε: «Εσύ δεν έχεις λόγο να βιάζεσαι, είσαι γνωστός, οι άλλοι βιάζονται γιατί έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας». Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι αναγκασμένος να κοιτάζει και προς την πλευρά της Β’ Αθηνών και προς την πλευρά της Α’ Αθηνών.

o Εντός των τειχών θα περάσει τις ημέρες των εορτών ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, λόγω υποχρεώσεων… Αντίθετα, η διευθύντρια του υπουργικού γραφείου του, η Αμαλία Κυπαρίσση, αναχώρησε για το εξωτερικό, όπου θα περάσει λίγες μέρες διακοπών στη χιονισμένη Αυστρία.

o Τους άξονες της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο Γιώργος Παπανδρέου τούς διαμόρφωσε σε ένα… πατάρι, παρέα με τον σύμβουλό του, κ. Πολεμαρχάκι. Συγκεκριμένα, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Ιανός» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμόρφωσε την ομιλία του. Πάντως, για να τηρηθούν και τα προσχήματα, ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να συζητήσει το περιεχόμενο της ομιλίας του και με τους θεσμικά αρμόδιους, τον Βενιζέλο, τη Βάσω Παπανδρέου, τη Διαμαντοπούλου και τον Φλωρίδη. Φυσικά και σ’ αυτήν τη σύσκεψη ο κ. Πολεμαρχάκις ήταν εκεί!

o Δεν πρόφτασε να ολοκληρωθεί η δημοσιοποίηση της τετρασέλιδης συνέντευξης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και έσπευσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας ο Ι. Πρετεντέρης να αποδομήσει τις απόψεις του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Πρετεντέρης κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι δεν απάντησε στα ουσιώδη. Καλά, ούτε τα προσχήματα (που απαιτούν οι στοιχειώδεις κανόνες της φιλοξενίας) δεν φρόντισε να κρατήσει ο κ. Πρετεντέρης; Γνωστός υμνητής του Κώστα Σημίτη γαρ, δεν άντεξε να περιμένει.

o Ο Γ. Αλογοσκούφης άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του στη ΝΕΤ και στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη την Τετάρτη το βράδυ και είδαμε μια αλλιώτικη εικόνα από την καθαρά τεχνοκρατικά ψυχρή που έχει ο υπουργός Οικονομίας μας. Έπαιξε πιάνο, πήγε την κόρη του στο σχολικό και γενικά μίλησε για τις ανθρώπινες στιγμές του. Όταν ο λόγος ήρθε στην αγάπη και την εξοικείωσή του με την τεχνολογία, ο Κοττάκης τον ρώτησε τι βλέπει στο Ίντερνετ. «Euro2day», είπε πολύ φυσιολογικά ο υπουργός αναφερόμενος στο γνωστό ελληνικό οικονομικό portal που «θερίζει» με τα υψηλά νούμερα επισκεψιμότητάς του. Και λέγαμε, από πού στην ευχή ένας υπουργός Οικονομικών πληροφορείται για τα της οικονομίας;

o Τελικά συνέβη κι αυτό! Να έχουν πάρει επισήμως χορηγίες από τον ΟΠΑΠ οι Νεολαίες ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ τα έτη 2002 και 2003 και… να τ’ ακούει η ΟΝΝΕΔ και βέβαια «να απολογείται» η κυβέρνηση επειδή κάποια από τα «γαλάζια» παιδιά στελέχωσαν μη κερδοσκοπικά σωματεία που ζήτησαν -αλλά… δεν πήραν- από 10.000 ευρώ το καθένα. Γεγονός πάντως είναι ότι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ πήρε 160.000 ευρώ, η ΚΝΕ 100.000 και η Νεολαία του ΣΥΝ 80.000, χωρίς να είναι γνωστό αν αρνήθηκε να ζητήσει ή αν της αρνήθηκαν. «Φεστιβάλ» λοιπόν χορηγιών για τα φεστιβάλ των Νεολαιών, αλλά και φεστιβάλ… σιωπηρής αντίδρασης (γιατί άραγε;) από τους «παθόντες». Ούτε και αυτός ο ΟΠΑΠ άλλωστε είπε τα πράγματα με το όνομά τους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτά συνέβαιναν στο παρελθόν και όχι επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας.
(Είπαμε, σεμνά και ταπεινά.)


Σχολιάστε εδώ