Αποστολικά και… άλλα

Άσε, ο Πάγκαλος δεν παίζεται. Όταν μιλάει, «ζωγραφίζει». Βλέποντας εικόνες από την εκδήλωση για τους μετανάστες, την οποία διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ, είπε το εκπληκτικό: «Μου θυμίζει η εικόνα το τραγούδι
του Ζαμπέτα… Ο μαύρος… ο γύφτος… ο αράπης… ο Ταμ Ταμ…».

Η πληροφορία ότι γνωστός υπουργός δεν ασχολείται με την ανασφάλιστη εργασία, που αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου του, λόγω του ότι είναι ο ίδιος ανασφαλής για τη θέση του, ελέγχεται ως ανακριβής…

Τουλάχιστον μάθαμε μία ξένη λέξη καλά. Είναι και αυτή από την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες. Το μουσικό όργανο που χτυπούσαν ρυθμικά λεγόταν μαράκα… Από… μαρακία στο ΠΑΣΟΚ άλλο τίποτα.

Για ποιον υπουργό λένε οι Μαξιμάρχες ότι θέλουν να τον πάρουν στα σοβαρά, αλλά αφήνουν να διαρρεύσει ότι αυτό θα προσέβαλλε τη νοημοσύνη τους;

Όποιος βοσκιέται με ελπίδες πεθαίνει και της πείνας, λέει μια ελληνική παροιμία. Τουλάχιστον να τη γράψω, μπας και τη διαβάσει ο Αλογο-φέσις, που θέλει να μας ταΐσει ελπίδες με τον προϋπολογισμό του.

Στο εντευκτήριο των βουλευτών την Κυριακή υπήρξε ένας καταπληκτικός διάλογος μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Παπαχρήστου. Βλέποντας τον αγώνα Αιγάλεω – ΠΑΟ, ένας βουλευτής ρώτησε πόσο έληξε το ημίχρονο. «Μηδέν – μηδέν», απάντησε ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, «όπως είναι και ο προϋπολογισμός σας». Κάγκελο οι βουλευτές της ΝΔ!

Ο προϋπολογισμός του Αλογοσκούφη είναι σαν τις μίνι φούστες. Αποκαλύπτει τα χάλια της οικονομίας μας, αλλά κρύβει τη μαύρη τρύπα…

Στο 2,3% η διαφορά ή στο 3,2%; Εδώ είναι το μεγάλο κόλπο. Όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει…

Αν ο Αλογοσκούφης είναι η λύση, τότε το πρόβλημα πρέπει να είναι ηλίθιο, μου είπε με νόημα γνωστός «πράσινος» παράγοντας.

Για ποιον υπουργό λένε ότι επειδή δεν έχει καμία λύση, κάθεται και θαυμάζει το πρόβλημα;

Πολλοί «πράσινοι» σύντροφοι της νέας εποχής λένε ότι δεν βλέπουν τη λύση. Δεν μπορούν να δουν καν το πρόβλημα.

Σύντροφοι συνδικαλιστές, ο Οδυσσέας του ΣΕΒ είναι πανούργος. Προσέξτε, μην του δίνετε χώρο, γιατί θα σας χτυπήσει στην αχίλλειο πτέρνα σας.

Λαϊκός εκσυγχρονισμός. Το νέο φρούτο που πλασάρεται από μια μερίδα τού πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού «στρατοπέδου».

Είδες ότι η διαφθορά μειώνει σημαντικά τη διαφορά, φίλε μου Γιάννη;

Είκοσι δισ. πού να τα δεις;

Φουντώνει η κόντρα Σουφλιά – Αλογοσκούφη.

Εργοδότες και συνδικάτα πέταξαν τον νόμο στο καλάθι.

Ένα είναι σίγουρο, στο υπουργείο Εργασίας δεν μένουν άνεργοι από κόντρες οι δύο τους, ο Πάνος και ο Μεμάς.

Αν είναι να κυβερνούν οι όμορφες και οι όμορφοι, Γιώργο, τότε εγώ γίνομαι μέχρι και πρωθυπουργός.

Ας κόψουν τα αστεία με την προβολή κάποια νούμερα που βγήκαν Εθνικό Συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ και νομίζουν ότι θα κυβερνήσουν κιόλας.

Όντως υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά στο Μοναστηράκι. Εκεί θα τις βρείτε… «πράσινοι» σύντροφοι.

Αν είναι να κυβερνούν οι όμορφες, «πράσινοι» σύντροφοι, τότε η Ελευθερία της Μάνης θα γίνει πρωθυπουργός σύντομα.

Ποιος θα είναι ο νέος ύμνος που θα αντικαταστήσει το γνωστό πια «ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει μας οδηγεί»; Ο ευρών αμειφθήσεται με μαράκα. Πάντως, σας λέω ότι τον έχει γράψει ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Κάνατε το υπουργείο Μεταφορών υπουργείο Μετα-φόρων του κ. Αλογο-φέσι, με τις τιμές-φωτιά που βάλατε στα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων.

Σάββας Υπουργίδης…

Η «γαλάζια» κυβέρνηση λέει πως έχει στη σκέψη της τους φτωχούς, αλλά δυστυχώς η σόμπα πετρελαίου δεν καίει σκέψη. Καίει πετρέλαιο και αν η τσέπη είναι άδεια, η σόμπα δεν γεμίζει με τίποτα.

Καλαματιανό θα χορεύουν σε λίγο καιρό οι αγρότες και μάλιστα θα μπορούν να ελπίζουν σε πολύ καλύτερες μέρες από το εξωτερικό. Βλέπεις, η εμπειρία δεν θα πάει χαμένη.

Αντί να ευχαριστείτε που το 2005 είναι σωτήριο έτος για τον ΟΠΑΠ, βγαίνετε και από πάνω, τιμητές λιγδιάρηδες των σκοτεινών υπογείων. Ο Σωτήρης έσωσε τον Οργανισμό και ο Κωστάκος είναι το παράδειγμα ηθικής και εγγύηση για την εξέλιξη του Οργανισμού. Σωτήριος Κωστάκος για τον ΟΠΑΠ. Δύο σε ένα…

Και οι μετα-νάστες θα έχουν σε λίγο καιρό ψήφο…

Όντως πετύχατε όλους τους στόχους, «γαλάζιοι» σύντροφοι… Μας εξοντώσατε.

Πέρυσι πετούσε η… γαλαζιοπούλα, φέτος πετάνε τα «γαλάζια» αρνάκια.

Κολ(ο)έγια με τα πτυχία των πλουσιόπαιδων…

Ανασχηματισμός για τις… Νεραντζιές θα είναι στο τέλος οι αλλαγές στην κυβέρνηση.

Όντως κάποιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά σε ορισμένες υπηρεσίες για να πάρουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας.

ΠΑΣΟΚ: Προϋπο-Αλογισμός εσωστρέφειας.

Αγαπητοί «πράσινοι» σύντροφοι, εν Χριστώ αδελφοί… Μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε…

Αγαπητοί «γαλάζιοι» σύντροφοι, και οι κρίνοντες κρίνονται.

Μπορεί να μην είδε υπουργείο ο Βύρων Πολύδωρας, είδε όμως το όνομά του γραμμένο στον σύλλογο των… λεφτεριστών του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ενώ ο Κώστας Λαλιώτης είναι ακόμα δόκιμο μέλος. Κάτι είναι και αυτό, φίλε Βύρωνα.

Πού να φανταζόταν η μακαρίτισσα η Μελίνα ότι το «Ποτέ την Κυριακή δουλειά» θα το καταστρατηγούσε το ίδιο της το κόμμα, όσον αφορά το ωράριο εργασίας των επιχειρήσεων…

Σιγά το θέμα, κυρία μου, επειδή εμείς είμαστε μελαχρινοί στο χρώμα και εσύ λευκή να μας ψέγεις και να μας κορδώνεσαι ότι είσαι εκπρόσωπος της αρίας φυλής… Της παπαρίας είσαι, κυρία μου…

Αν μια κυβέρνηση, κύριε Αλογο-φέσι, δεν μπορεί να σώσει τους πολλούς που είναι οι φτωχοί, τότε δεν μπορεί με τίποτα να σώσει τους λίγους πλούσιους φίλους της.

Λιμάνι προς την εξουσία ψάχνει ο Οδυσσέας…

Οδυ-ΣΕΒ-αχ για τους εργαζόμενους ο κύριος των βιομηχάνων…

Ενώ ο κόσμος πίστευε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια νέα υποσχόμενη κυβέρνηση, τελικά αποδείχτηκε ότι είναι μια ΝΕΑ κυβέρνηση που υποσχέθηκε πολλά.

Καλά κάνετε, «γαλάζιοι» σύντροφοι, που σήμερα κάνετε μαθήματα αντιπολίτευσης στους «πράσινους». Είκοσι χρόνια είναι αυτά. Να ακούτε αντίστοιχα και εσείς τους «πράσινους», είκοσι χρόνια ήταν κυβέρνηση, κάτι θα έχουν μάθει για να μάθετε…

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Λιάνη. Ένα όντως έξοχο βιβλίο που στις δύσκολες και άνυδρες εποχές που ζούμε ρίχνει ένα δάκρυ για να σκεφτούμε ότι χωρίς πολιτισμό η πολιτική μας είναι ανύπαρκτη και ο τόπος ξεραίνεται. Ας ποτίσουμε λοιπόν με ένα δάκρυ την ξεραμένη εποχή μας.

Με το να σκέφτεστε τους φτωχούς, δεν γεμίζουν με πετρέλαιο οι δεξαμενές του καλοριφέρ, κύριε Αλογο-φέσι.

Τόσο ψιλικατζίδικο καταντήσαμε το έθνος των Ελλήνων. Ντροπή.

Γαλοπούλα και χοιρινό θα φάνε απ’ ό,τι φαίνεται πολλοί υπουργοί. Αρνάκι πασχαλιάτικο και κοκορέτσι δεν το βλέπω με τίποτα.

Ακούς εκεί, βιομηχανική κυβέρνηση.

Ο επόμενος υπουργός Βιομηχανίας, μου φαίνεται, λόγω καλών σχέσεων με τον ΣΕΒ θα ‘ναι ο Αλογο-φέσις.

Είσαι δημόσιος υπάλληλος. Πρέπει να πεθάνεις.

Δεν μου λέτε, ρε μάγκες του ΣΕΒ, ρε καλοπαίδια, με τίνος τα λεφτά και τα θαλασσοδάνεια φτιάξατε τις επιχειρήσεις σας και το παίζετε τώρα μάγκες;

Τα ‘σουρε χοντρά η Τόνια στη Βουλή στην κυβέρνηση και στον ΣΕΒ. «Βασικό μέτοχο» της κυβέρνησης αποκάλεσε το μαγαζί των βιομηχάνων και είπε στην κυβέρνηση ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετεί προτάσεις που θα χρειάζονται οι νέοι Έλληνες να αλλάξουν υπηκοότητα για να βρουν δουλειά.

Μα, είναι δυνατόν να πληρωνόμαστε, κύριοι του ΣΕΒ; Να πληρώνουμε και από πάνω που θα έχουμε μια δουλειά…

Σε κακό θα μας βγει ο ΣΕΒ-ντάς με τον Οδυσσέα, μου ‘λεγε «γαλάζιος» βουλευτής στη Βουλή.

Είναι μέγα λάθος να παίρνουν τόσοι φιρφιρίκοι λεφτά από το Δημόσιο και να μην μπορούν να παίρνουν οι πολιτικές νεολαίες.

Σπάει ταμεία ο Καρατζαφέρης… Θα ‘ρθει η Νίκη απ’ τη Θεσσαλο-Νίκη, λένε οι γνωρίζοντες τα θέματα της πιάτσας…

Ο Γιωργάρας είναι περιζήτητος γαμπρός στη «νύμφη του Θερμαϊκού».

Εκνευρισμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του «πράσινου στρατοπέδου». Ορισμένοι έραβαν κοστούμι υπουργού και λόγω γκάλοπ κάποιοι τα είχαν παραγγείλει. Ήρθε όμως ο Γιώργος με τη συνέντευξή του και τους χάλασε το ράψιμο.

Ωραία η ποντικόσουπα στο Δρομοκαΐτειο… Τη συνταγή, λένε οι πληροφορίες, θα τη βγάλει γνωστή πρωινάδικη εκπομπή. Χαμός θα γίνει… Βλέπεις, ο Νικήτας χάλασε τη σούπα σε ορισμένους και αποφάσισαν να κάνουν αντίδοτο με ποντικόσουπα.

Βασικά ο «βασικός μέτοχος» μπήκε στο αρχείο της Ευρώπης. Τώρα για να ξαναβγεί πρέπει να βρούμε… Μπαϊρακτάρη Βρυξελλών.

Βρε, καλώς τηνε την Ντόρα με του Αγίου Βασιλείου τα δώρα…

Εκείνος ο Παπαθανασίου ήθελα να ‘ξερα πότε θα βγει παγανιά για τις τιμές στην αγορά; Όταν πάρουν φωτιά και δεν θα μπορεί να τη σβήσει;

Σε ποιον χώρο του Δημοσίου μια βαθμολογία 99% θα την πληρώσουμε με 300.000 ευρώ παραπάνω; Ο ευρών αμειφθήσεται με μαύρο ράντζο…

…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ