Υπέρ της «Ευρώπης των χαφιέδων» ψήφισε και το Ευρωκοινοβούλιο!

Οι ίδιες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα κρατούν από έξι μήνες ως δύο χρόνια τα στοιχεία όλων των κλήσεων και των επισκέψεων σε δικτυακούς τόπους μέσω Ίντερνετ – αυτόν που καλεί, αυτόν που καλείται, την ώρα και τη διάρκεια της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, τον τόπο όπου βρίσκονταν ο καλών και ο καλούμενος, αν πρόκειται για χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Η τραγωδία είναι ότι το κόστος γι’ αυτόν τον απίστευτο «ευρωχαφιεδισμό», όπως ήδη αποκλήθηκε, τον μεγαλύτερο στην ιστορία της ανθρωπότητας, θα κληθούν να το πληρώσουν οι ίδιοι οι παρακολουθούμενοι ευρωπαίοι πολίτες! Η ΕΕ θα καταβάλει από τον προϋπολογισμό της, δηλαδή τα λεφτά μας, το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του κόστους πληρώνοντας τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που θα μας φακελώνουν, ενώ επιπλέον θα τους επιτρέψει να… πουλούν τα προσωπικά μας στοιχεία του φακελώματος για εμπορική χρήση!

Πέρα δηλαδή από όλες τις μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών της ΕΕ, που θα τα έχουν δωρεάν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, θα μπορεί και οποιοσδήποτε ανταγωνιστής να αγοράσει τις λίστες τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ή άλλων ηλεκτρονικών επικοινωνιών του κάθε ανταγωνιστή του! Πρόκειται για εξωφρενικά πράγματα, τα οποία ψήφισαν οι ευρωβουλευτές και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.

Χειρότερα και από τις ΗΠΑ!

Εννοείται πως μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία θα αναπτυχθούν απίθανα εγκληματικά κυκλώματα του κοινού ποινικού δικαίου. Συμμορίες κακοποιών π.χ. θα μπορούν να πουλούν τις λίστες των τηλεφωνημάτων κάποιου στην ερωμένη του και να τον εκβιάζουν στη συνέχεια αποσπώντας του χρήματα ή να παίρνουν την λίστα των τηλεφωνημάτων κάποιου πολιτικού ή στελέχους επιχείρησης στους γιατρούς του, αν πάσχει από κάποια ασθένεια που θέλει να μην κοινοποιηθεί και να τον εκβιάζουν. Φανταστείτε π.χ. τι ζημιά μπορεί να πάθει ένας βουλευτής που επισκέπτεται ψυχίατρο ή ένα στέλεχος επιχείρησης με ανάλογα προβλήματα, από τα οποία σίγουρα θα χάσει τη θέση του, αν τον βγάλουν «τρελό» αυτοί που εποφθαλμιούν τη θέση του και παραδώσουν στην επιχείρηση την λίστα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας του με τους ψυχίατρους.

Προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι τέτοιος «χαφιεδισμός» σε όλη του την έκταση δεν έχει ακόμη περάσει ούτε καν στην ίδια την Αμερική, προπύργιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και της «κοινωνίας της παρακολούθησης».

«Η ΕΕ σχεδιάζει να πάρει τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων των πολιτών της, να παρακολουθεί όλες τις τηλεπικοινωνίες τους και να επιβλέπει όλες τις κινήσεις και τα ταξίδια τους. Αυτή η τακτική απορρίφθηκε στις ΗΠΑ, αλλά τώρα αποτελεί νόμο στην Ευρώπη» επισήμανε στη «Χέραλντ Τρίμπιουν» ο Γκας Χόσιν, λέκτορας στο London School of Economics.

Προκλητικός εμπαιγμός

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι βάσει αυτή της επαίσχυντης οδηγίας της ΕΕ, που την ψήφισε και το Ευρωκοινοβούλιο, δεν θα παρακολουθούνται οι επικοινωνίες κάποιων που είναι ύποπτοι έστω και χωρίς σοβαρά στοιχεία έπειτα από άδεια του εισαγγελέα όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά θα παρακολουθούνται διαρκώς όλες οι επικοινωνίες όλων μας χωρίς την παραμικρή άδεια δικαστικής αρχής. Όλοι είμαστε ύποπτοι για τη «δημοκρατική» ΕΕ δηλαδή! Ο φασισμός στην αποθέωσή του…
Και από πάνω μάς ειρωνεύονται κιόλας! «Θρίαμβο για τους ευρωπαίους πολίτες και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ» χαρακτήρισε προκλητικά τη «συναπόφαση» του Ευρωκοινοβουλίου για την υιοθέτηση αυτής της θλιβερής οδηγίας ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Τζ. Μπορέλ, ο οποίος είναι και… σοσιαλιστής!
«Σοσιαλιστής» άλλωστε υποτίθεται πως είναι και ο εμπνευστής και συγγραφέας αυτής της ολοκληρωτικής οδηγίας, ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, ο Τσαρλς Κλαρκ, ο οποίος πανηγύριζε την Πέμπτη για τη «ζωτικής σημασίας» επιτυχία, που τη σηματοδοτεί η υιοθέτηση της οδηγίας αυτής.
«Πράσινο φως για μαζική παρακολούθηση των πάντων» τη χαρακτήρισε αντίθετα η φιλελεύθερη ευρωβουλευτής, Σάρα Λάντφορντ. «Οι απλοί πολίτες μπορεί να βλέπουν σε λίγο να κυκλοφορούν στη Βουλή οι κινήσεις τους, οι γνωριμίες τους και οι αγαπημένοι τους δικτυακοί τόποι» πρόσθεσε.
«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ξεπουλήθηκε φτηνά» δήλωσε απογοητευμένος και ο γερμανός ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών, Αλεξάντερ Αλβάρο.

Τιμή στον Γ. Βαρβιτσιώτη

Η στάση των ελλήνων ευρωβουλευτών στο κορυφαίο αυτό θέμα υπήρξε αντιφατική με αλλαγές, αλλά τελικά κατέληξε μάλλον θετικά, αφού το στίγμα της υπερψήφισης του φασιστικού νομοθετήματος το φέρουν οριστικά μόνο τέσσερις ευρωβουλευτές της ΝΔ – ο Κ. Χαζηδάκης, ο Ι. Γκλαβάκης, ο Α. Τρακατέλλης και ο Ν. Βακάλης, ενώ απείχε της ψηφοφορίας, διευκολύνοντας έτσι την υιοθέτηση της οδηγίας, η επίσης ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου. Έλειπε σε αποστολή στο Χονγκ Κονγκ στο Συνέδριο Παγκόσμιου Εμπορίου ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος της ΝΔ.

Ανακούφιση προκάλεσε το γεγονός ότι εναντίον της οδηγίας ψήφισαν όλοι ανεξαιρέτως οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Για να γίνει αυτό υπαναχώρησε ο επικεφαλής τους, Στ. Λαμπρινίδης, ο οποίος είχε τηρήσει άθλια στάση, όταν η οδηγία συζητήθηκε σε επίπεδο επιτροπής αρμόδιας για το θέμα, της οποίας είναι και αντιπρόεδρος, όπου είχε… συμφωνήσει! Ευτυχώς, μετά την έντονη αποδοκιμασία και τη σθεναρή αντίσταση από ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους απέτυχε να πείσει να ψηφίσουν υπέρ της επαίσχυντης οδηγίας, υποχρεώθηκε να αλλάξει στάση και ο ίδιος.
Αντιθέτως, οι άλλοι πέντε ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την οδηγία (Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Αντώνης Σαμαράς, Μανώλης Μαυρομμάτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος και Ροδούλα Κράτσα) καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης (απόντες ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου και ο Γιώργος Τούσιας) και ο Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ, ενώ απουσίαζε ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εξαίρετη στάση που τήρησε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο Γ. Βαρβιτσιώτης, ευθύς εξαρχής, καθώς είχε καταψηφίσει και είχε καταδικάσει έντονα την οδηγία από τη συνεδρίαση ακόμη της αρμόδιας επιτροπής, ερχόμενος έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον Στ. Λαμπρινούδη του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέτρα αυτά «ανοίγουν μια μεγάλη ρωγμή στις ευρωπαϊκές ελευθερίες με οδυνηρές συνέπειες» υπογράμμισε ο Γ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «Όσοι εκχωρούν μέρος των δικαιωμάτων τους και των ελευθεριών τους με σκοπό μια παροδική αίσθηση ασφάλειας δεν δικαιούνται τίποτε από τα δύο».

Οι απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό με εξαίρεση τη συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων ευρωβουλευτών πρέπει κανείς να επισημάνει την απίστευτα υποκριτική στάση των Ευρωπαίων, οι οποίοι σωστά χαλούν τον κόσμο για τις εκατοντάδες πτήσεις των αεροπλάνων της CIA που μετέφεραν σε μυστικές φυλακές και τόπους βασανιστηρίων άγνωστο πόσες εκατοντάδες ή και χιλιάδες υπόπτους για «τρομοκρατία», αλλά ταυτοχρόνως δεν διστάζουν να φακελώσουν μισό δισεκατομμύριο απολύτως αθώους ευρωπαίους πολίτες! Κάτω από το πρίσμα αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένη η κατακραυγή που έχει ξεσπάσει εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή για την προσπάθεια «κουκουλώματος» τουλάχιστον αν όχι για συμμετοχή στη σοβαρότατη υπόθεση απαγωγής στην Αθήνα και ανάκρισης σε άγνωστο σημείο της χώρας 28 Πακιστανών τον Ιούλιο από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας των Βρετανών Μ16 (και ίσως της CIA) με πρόσχημα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

Η κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, είναι εξόφθαλμο ότι έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους». Στις 29 Ιουλίου 2005 κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνα η μηνυτήρια αναφορά για τις παράνομες απαγωγές και τις μυστικές ανακρίσεις Πακιστανών. Χρειάστηκαν όμως δύο ολόκληροι μήνες για να δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα παραγγελία στην Ασφάλεια Αττικής να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, στις 29 Σεπτεμβρίου.
Χρειάστηκαν σχεδόν ακόμη δύο μήνες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες για να εγγραφεί σε πρωτόκολλο της εισαγγελίας η αποστολή της δικογραφίας στην ΕΛΑΣ.
Κι όμως ένας ακόμη μήνας θα περάσει και θα χρειαστεί να κατατεθεί αναφορά στη Βουλή από τον δικηγόρο των Πακιστανών, του Φρ. Ραγκούση, για να ανακοινώσει την Τρίτη η Ασφάλεια Αττικής ότι εκείνη την ημέρα (δηλαδή στις 13 Δεκεμβρίου) έφθασε σ’ αυτήν η εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Πέντε μήνες μετά τις απαγωγές!

«Ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται»

Δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς ότι οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν όλους αυτούς τους μήνες να «θάψουν» το θέμα. Τα σχέδιά τους τα χάλασε η αναφορά και η κατάθεση φακέλου στη Βουλή από τον δικηγόρο, τον Φρ. Ραγκούση, και κυρίως η μετάδοση σχετικού ρεπορτάζ από τον ανταποκριτή του ΒΒC στην Αθήνα. Λόγω της συγκυρίας με τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για τις μυστικές πτήσεις της CIA η ανταπόκριση του BBC ήρθε προς συζήτηση και στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.
Την ώρα που ο άγγλος πρωθυπουργός χαρακτήριζε «παράλογο» το αίτημα συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής της βρετανικής Βουλής για τις πτήσεις της CIA στο Ηνωμένο Βασίλειο ο άγγλος υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, χαρακτήριζε «πλήρη ανοησία» τις απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα. Ουδείς φυσικά τον πίστεψε όταν ισχυρίστηκε: «Κανένας βρετανός αξιωματούχος δεν έχει λάβει μέρος στη φημολογούμενη κακή μεταχείριση υπόπτων στην Ελλάδα», αλλά η ουσία είναι ότι το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν μπορούσε πλέον να κρύψει την υπόθεση.

Με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ουδεμία εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας υφίσταται» στην υπόθεση χωρίς βέβαια να γίνει περισσότερο πιστευτό από τους Βρετανούς.
Την πικρή αλήθεια την είπε ο ανταποκριτής του BBC: «Οι καταγγελίες που έγιναν σήμερα στην ελληνική Βουλή αφορούν ακόμη περισσότερο τη βρετανική κυβέρνηση.
Αν θα γίνει κάτι για αυτό το θέμα, ώστε να αποκαλυφθεί αν επρόκειτο για ελληνική ή βρετανική επιχείρηση, εξαρτάται από το πόσο θυμωμένοι είναι οι έλληνες βουλευτές» τόνισε.΅Δυστυχώς, καθόλου «θυμωμένους» δεν τους βλέπουμε. Μάλλον με το κεφάλι σκυμμένο μοιάζουν σ’ αυτό το θέμα. Μακάρι να μας διαψεύσουν…


Σχολιάστε εδώ