τυποΘεσσαλονίκη

~ Σήμερα ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» κυκλοφορεί για δεύτερη φορά την ετήσια πολυσέλιδη ένθετη έκδοσή του «Η Μνήμη της Πόλης» με κείμενα του Χρίστου Ζαφείρη και σπάνιες φωτογραφίες από την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

~ Εξάλλου, την προπαραμονή των Χριστουγέννων ο «Α» θα δώσει σε ξεχωριστό τεύχος την ανασκόπηση του 2005, ενώ στο χριστουγεννιάτικο φύλλο δωρεάν cd με κλασικές εορταστικές μελωδίες, εκτελεσμένες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς.

~ Οι μέρες περνούν και στη «Μακεδονία» περισσεύει η αγωνία για τις επιλογές που θα κάνει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του ως εκδότης με την έλευση του νέου χρόνου. Μέχρι τότε θα ακούει αιτήματα και κυρίως προτάσεις.

~ Στο μεταξύ, τη θέση του οικονομικού διευθυντή στο συγκρότημα ανέλαβε ο Χρήστος Κεφαλάς, με θητεία στην καπνική Μιχαηλίδη, στον «Μύλο» και στον Δασκαλόπουλο.

~ Αναρωτιούνται πολλοί από τους αναγνώστες μου γιατί δεν γράφω τίποτα για το τι κάνει η Θάλεια Ιωαννίδου, η νέα γενική διευθύντρια της ΕΡΤ3, που ανέλαβε εδώ και έναν μήνα τα καθήκοντά της. Ορισμένοι υπέθεσαν πως υπάρχουν κάποιοι ανομολόγητοι λόγοι που άφησα τα έργα και τις ημέρες της στην αφάνεια. Κάποιοι άλλοι -μάλλον και η ίδια- θεωρούν πως δεν συλλέγω πληροφορίες, καθότι σε κάθε συνάντησή της επαναλαμβάνει πως «δεν θέλει διαρροές στον Τύπο».

~ Τίποτα από τα δύο δεν αληθεύει. Απλά δεν κάνει κάτι αξιοσημείωτο. Ελπίζω προς το παρόν τουλάχιστον.

~ Έτσι, για να γεμίσω τη στήλη, να αναφέρω πως συγκάλεσε μια σύσκεψη των δημοσιογράφων της τηλεόρασης, τη χρησιμότητα και σκοπιμότητα της οποίας ουδείς αντιλήφθηκε. Η νέα γενικός, αφού ζήτησε -όπως προανέφερα- να μη διαρρέουν πληροφορίες προς τα έξω, τους συνέστησε «ειρήνη και ομόνοια». Για τη δουλειά τους αυτή καθαυτήν δεν έγινε κουβέντα, ούτε τους παρουσίασε κάποια νέα φιλοσοφία για την ενημέρωση στο κανάλι. Τους ανέφερε, ωστόσο, πως γνωρίζει τις διακρίσεις που υπάρχουν στη μισθοδοσία τους και τους υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί -στο πλαίσιο, όπως τους είπε, της οικονομικής πολιτικής- για να κλείσει την ψαλίδα ανάμεσα στους καλά και στους κακά αμειβόμενους.

~ Χαμός γίνεται ποιος δημοσιογράφος θα επιλεγεί για να καταλάβει τη θέση της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 που κενώθηκε μετά την αποχώρηση της Θάλειας και την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης. Ονόματα θα γράψω την άλλη εβδομάδα.

~ Κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν εργασιακά, συνδικαλιστικά και δεοντολογικά θέματα που απασχολούν τους δύο κλάδους και διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων όσον αφορά την ανάγκη και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Βάσει αυτής της πρώτης προσέγγισης, την οποία οι εκπρόσωποι και των δύο φορέων έκριναν εξαιρετικά χρήσιμη, αποφασίστηκε να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις στον χώρο της Βόρειας Ελλάδας.

~ Με χριστουγεννιάτικη ύλη και μια εκτενή αναδρομή σε τάσεις και συνήθειες που άλλαξαν τη ζωή μας το 2005 κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος της ανανεωμένης «Παράλλαξης». Στις σελίδες τού δωρεάν διανεμόμενου περιοδικού πόλης περιλαμβάνονται επίσης ανταπόκριση από την εμφάνιση της Μαντόνα στο Λονδίνο, συνέντευξη της Φαίης Ξυλά και όλη η κινηματογραφική επικαιρότητα. Η κυκλοφορία του τεύχους γιορτάστηκε με ένα πάρτι για τα γενέθλια της «Παράλλαξης», που έκλεισε τα 16 της, και στο οποίο έπαιξαν οι «Ονιράμα».

~ Κυκλοφόρησε το πρώτο γυναικείο «life style» δωρεάν διανεμόμενο έντυπο στην Ελλάδα. Το όνομά του είναι «Κλου» και εκδότρια η πρώην εμπορική διευθύντρια του «Close Up» Νανώ Κουγιουμτζόγλου. Η ύλη του περιλαμβάνει μόδα, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις, ταξίδια και ό,τι αφορά μια γυναίκα αναγνώστρια. Καλή έκδοση και ακόμη καλύτερες οι πολλές καταχωρίσεις.

~ Τρεις μήνες προθεσμία για να πείσουν δίνουν από την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος στη συντακτική ομάδα του ανανεωμένου -για μία ακόμη φορά- κυριακάτικου περιοδικού «Sunday» του «Αγγελιοφόρου». Πρόκειται για τη δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε, στον πέμπτο κατά σειρά διευθυντή Ανδρέα Παναγόπουλο, που έχει ήδη χρεωθεί το κλείσιμο του «Minima» που εξέδιδε η ίδια εταιρεία. Γνώμη μου πως το νέο εγχείρημα αποτελεί απόπειρα αντιγραφής του «Ταχυδρόμου».


Σχολιάστε εδώ