Συζητάει για 7η πανελλαδική άδεια η κυβέρνηση!

Όπως είναι φανερό, οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των μίντια έχουν ανοίξει για τα καλά και όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί στο τραπέζι. Επισήμως η διαδικασία περιγράφεται ως «διάλογος» με τους ενδιαφερόμενους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο σχέδιο νόμου. Μείζον ζήτημα ανάμεσα στους όρους και τους κανόνες της συγκέντρωσης είναι και ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι έξι που υπάρχουν δημιουργούν ήδη εντάσεις καθώς οι διεκδικητές είναι περισσότεροι. Με αυτά τα δεδομένα, καθώς στην αγορά προστέθηκαν δύο ακόμη κανάλια, το Channel 9 στον χώρο συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά και το Smart του Γιάννη Αλαφούζου, αλλάζει το πλαίσιο των συζητήσεων και απαιτήσεων.
Για να αλλάξει ο αριθμός των αδειών από έξι σε επτά είναι αναγκαία και η αλλαγή του τηλεοπτικού χάρτη συχνοτήτων.

Εκεί φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος έχει τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Μεταφορών ότι ο τηλεοπτικός χάρτης αλλάζει σε ενάμιση μήνα. Σημαντικό θέμα είναι και ο αριθμός των αδειών στην Αττική, αφού εκτιμάται ότι οι τέσσερις είναι πολύ λίγες.
Στο σενάριο που θέλει τον χάρτη τηλεοπτικών αδειών να αλλάζει με την κατάθεση του νομοσχεδίου, θεωρείται βέβαιη και η αλλαγή των αδειών για την Αθήνα. Κάτι που θα σημάνει αυτομάτως τη μείωση των τηλεοπτικών αδειών στην περιφέρεια.

Με την προώθηση συνεργασιών με επαρχιακά κανάλια, εξάλλου, τα κανάλια της Αττικής θα μπορούν να έχουν σχεδόν πανελλαδική κάλυψη.


Σχολιάστε εδώ