Μπαμ και κάτω ο πρόεδρος!

Προφανώς είχε διαρρεύσει ότι επίκεινται αποκαλύψεις -το παραδέχτηκε και ο Π. Παναγιωτόπουλος- και έτσι έσπευσαν άρον άρον το Σάββατο το μεσημέρι να απομακρύνουν το καταγγελλόμενο στέλεχος για να μην πάρει μεγαλύτερες και σοβαρότερες προεκτάσεις το όλο θέμα, αν και αυτές δεν αποφεύχθηκαν τελικά.
Βέβαια η αποκάλυψη της εφημερίδας μας έγινε τις επόμενες ημέρες πρώτο θέμα τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων όσο και στις εφημερίδες. Και αυτό αποτελεί μια ηθική δικαίωση για εμάς.

Επιχείρησε, ωστόσο, ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΟΕΚ να «καταγγείλει» πολιτικές σκοπιμότητες, παιχνίδια και… συκοφαντίες πίσω από τις αποκαλύψεις για τις δραστηριότητές του.
Εμάς δεν μας αφορά, αν μετά τις αποκαλύψεις μας κάποιοι εσωκομματικοί του αντίπαλοι (ή αντίπαλοι του Π. Παναγιωτόπουλου) προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το θέμα στο πλαίσιο συντροφικών μαχαιρωμάτων. Αυτό είναι δικό τους ζήτημα.
Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Δεν κουκουλώσαμε το θέμα, το οποίο είχαμε. Το φέραμε στη δημοσιότητα, όπως είχαμε υποχρέωση. Και ουδόλως μας αγγίζουν τα… παράπονα του κ. Οικονομόπουλου.

Γενικότερα, όμως, ο τέως πρόεδρος δεν έπεισε, μιλώντας για παιχνίδια και συκοφαντίες. Μάλλον χειροτέρεψε τη θέση του. Γνωρίζουμε καλά πως οι καταγγελίες του Πρ. Εμφιετζόγλου είχαν φτάσει πράγματι στο Μαξίμου πριν από ενάμιση περίπου μήνα. Έκτοτε η τύχη του ήταν προδιαγεγραμμένη. Απλώς επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις (ήταν να απομακρυνθεί στο πλαίσιο των αλλαγών στις ΔΕΚΟ) λόγω της… παρέμβασης του «Π»!
Για να μη λειτουργεί, όμως, ο κ. Οικονομόπουλος στη λογική τού «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», εμείς θα του υποβάλουμε κάποια ερωτήματα και ευχαρίστως αναμένουμε τις απαντήσεις του, αν υπάρχουν:
• Γιατί στη μικρή συνέντευξή του δεν είπε λέξη για την… ταμπακιέρα; Δηλαδή για τον Εμφιετζόγλου;
• Οι εργολήπτες του Ολυμπιακού Χωριού ήταν τέσσερις. Έχουν πληρωθεί οι τρεις, πλην δηλαδή του Εμφιετζόγλου;
• Γιατί ειδικά ο ανωτέρω επιχειρηματίας δεν πληρώθηκε; Και ας μην επιχειρήσει να μας παραμυθιάσει ο τέως πρόεδρος του ΟΕΚ, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχει πληρωθεί.
• Γιατί ούτε αυτό το είπε στη συνέντευξή του;
• Πόσους μήνες εκκρεμεί αυτή η εξόφληση; Και γιατί;

Αυτά για την επίμαχη υπόθεση, για την οποία, επιμένουμε, έχουν γίνει καταγγελίες στο Μαξίμου, πράγμα άλλωστε που δεν διέψευσαν ούτε ο επιχειρηματίας, ούτε η κόρη του και στέλεχος των επιχειρήσεών του. Γιατί μόνο… διάψευση δεν είναι το «ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε εκεί που πρέπει»…
Προσθέτουμε και το εξής:
• Εμείς για πρώτη φορά γράψαμε για το θέμα, χωρίς να αποκαλύψουμε ονόματα, από τις 27 Νοέμβρη, στη στήλη «Ιn Εxtremis». Βρώμαγε το θέμα. Και είχε πράγματι αρχίσει να συζητείται ακόμα και μεταξύ μελών της κυβέρνησης…
Αυτά για την ουσία του ζητήματος. Ακόμα όμως και για την υπόθεση των εγκαινίων των εργατικών κατοικιών στα Γιάννενα, ακόμα και εκεί είναι πολλαπλά εκτεθειμένος ο κ. Οικονομόπουλος. Και επειδή χρησιμοποίησε τη λέξη «παραμύθι» και γι’ αυτό το θέμα, τον ρωτάμε επίσης:
• Είχαν ενημερωθεί οι τοπικοί βουλευτές; Γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι ουδείς είχε ενημερωθεί. Και οι βουλευτές το έμαθαν από την τηλεόραση με αφορμή τα ρεπορτάζ για την αποπομπή του!
• Είχαν ενημερωθεί ο υφυπουργός Α. Μπέζας (με τον οποίο, υποτίθεται, θα πήγαινε στη συνέχεια στη Θεσπρωτία) και ο υφυπουργός Στ. Καλογιάννης; που βρισκόταν στο… Μόντρεαλ;
• Αφού, όπως ισχυρίζεται, πρόκειται περί σκοπιμοτήτων, πώς ως τις 11 το πρωί του Σαββάτου ήταν στην ΚΕ όλος… χαρά και καμάρι χαριεντιζόμενος και γύρω στις 12 εξαφανίστηκε; Τι μεσολάβησε; Εμείς ξέρουμε. Και πάντως μόνο πολιτικό παιχνίδι και… συνωμοσία δεν ήταν!
Σημειώνουμε, επίσης, πως δεν βρήκαμε ούτε έναν βουλευτή της ΝΔ να υπερασπιστεί τον τέως πρόεδρο του ΟΕΚ. Αυτό που συναντήσαμε, αντιθέτως, είναι τους βουλευτές να είναι… φωτιά και λάβρα εναντίον του, ιδιαίτερα δε αυτούς της Β’ Αθήνας…
Και κάτι άλλο:
• Υπάρχουν καταγγελίες ότι και οι κατοικίες που παραδόθηκαν στους δικαιούχους του ΟΕΚ στα Γιάννενα έχουν πολλά προβλήματα. Μεταξύ αυτών ότι ο υπεύθυνος εργολάβος δεν έχει τοποθετήσει μονωτικό υλικό μεταξύ στέγης και ταράτσας. Και οι δικαιούχοι αποφάσισαν να παραλάβουν τις κατοικίες, αφού δεν άντεχαν άλλο να περιμένουν, μεροκαματιάρηδες άνθρωποι…

Καταγγελίες και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων

Σοβαρές καταγγελίες για τις διοικήσεις του ΟΕΚ, τόσο επί Οικονομόπουλου όσο και επί ΠΑΣΟΚ, κάνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΕΚ και γ.γ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γ. Πάσουλας.
Τονίζει:
«Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησαν και ασκούν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή τον οργανισμό τον θεωρούσαν και τον θεωρούν δικό τους χωράφι».
Και συνεχίζει:
«Στα πλαίσια αυτά:
– Ο οργανισμός κατασκεύασε το Ολυμπιακό Χωριό για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση απ’ αυτή την υποχρέωση και διευκολύνοντας το κεφάλαιο να θησαυρίζει στην πλάτη των εργαζομένων. Με τα χρήματα που κόστισε το Ολυμπιακό Χωριό θα κατασκευάζονταν πολλαπλάσιες κατοικίες για να στεγάσουν δικαιούχους.
– Παραχώρησε στον Λάτση το οικόπεδο ”φιλέτο” 34 στρεμμάτων, στη θέση Ψαλίδι Αμαρουσίου, με ύποπτες διαδικασίες εις βάρος των δικαιούχων του οργανισμού.
– Αγοράζει μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας και σήμερα ετοιμάζεται να τζογάρει 2 εκατομμύρια ευρώ, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
– Έχει αποφασίσει για το 2005 την αγορά 3.000 διαμερισμάτων σε όλη την Ελλάδα από κατασκευαστικές εταιρείες με μάξιμουμ τιμή τα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ θα μπορούσε ν’ αναπτύξει ακόμα περισσότερο το κατασκευαστικό του πρόγραμμα, ώστε οι δικαιούχοι ν’ αποκτήσουν φθηνή και καλή κατοικία. Η πολιτική αυτή θρέφει την αδιαφάνεια και τη ρεμούλα εις βάρος του ΟΕΚ, δημιουργεί νέους Μπολτζήδες.
– Αγόρασε έκταση από τον δήμο της Κοζάνης για κατασκευή κατοικιών με το σκανδαλώδες ποσό του 1,5 δισ. δραχμών, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα το κάθε τετραγωνικό μέτρο να φθάσει το κόστος κατοικίας στο Κολωνάκι».


Σχολιάστε εδώ