Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για την απεργία της Τετάρτης

Όπως μάλιστα λέγανε χαρακτηριστικά, οι συγκεντρώσεις ήταν και μαζικές και μαχητικές, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό το διττό μήνυμα που επιδιώκει να εκπέμψει η ηγεσία του κόμματος.

Πρώτον, να συνειδητοποιήσουν κυβέρνηση και βιομήχανοι ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να παραδοθούν αμαχητί στις ορέξεις τους και, δεύτερον, να αντιληφθούν οι τελευταίοι ότι μοναδική διέξοδός τους είναι η συσπείρωση στις ταξικές δυνάμεις, στο ΠΑΜΕ, και η αντεπίθεση ενάντια στην εχθρική για τα λαϊκά στρώματα πολιτική που προωθούν από κοινού κυβέρνηση – αξιωματική αντιπολίτευση – ΣΕΒ – Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ικανοποίηση βέβαια επικρατεί στον Περισσό και για την προεργασία και κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, που, όπως λένε, για μία ακόμη φορά έδωσε και κέρδισε τη μάχη. «Και σ’ αυτήν την απεργία», λένε χαρακτηριστικά, «το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έβαλε τη σφραγίδα του». Και μάλιστα έναν μήνα μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου και πάλι κινητοποιήθηκαν χιλιάδες κόσμου.

Τίποτε βέβαια, όπως λένε, δεν είναι τυχαίο. Προηγήθηκε μια μεγάλη εξόρμηση εκατοντάδων στελεχών σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, ενώ το ίδιο έγινε και την Τετάρτη, όπου τα στελέχη του ΠΑΜΕ μπροστά στις πύλες των μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας με την εργοδοσία και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Όλα αυτά λένε τώρα στον Περισσό αποδεικνύουν ότι η δράση του ΠΑΜΕ «πιάνει τόπο» και οι εργάτες το εμπιστεύονται όλο και περισσότερο και υιοθετούν το διεκδικητικό του πλαίσιο.


Σχολιάστε εδώ