Σύμπραξη Λαμπράκη – Κοντομηνά – Μπόμπολα

Οι παρουσιάσεις της εταιρείας στο εξωτερικό είχαν αποτέλεσμα και αυτή τη φορά η πώληση γίνεται με τη συναίνεση της οικογένειας, διότι πέρσι τέτοια περίοδο ο Γ. Μπόμπολας, κάτω από καθεστώς τρομερής πίεσης, συζητούσε με την οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου. Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης και τελικά κατέπεσε ο «βασικός μέτοχος».

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι, όμως, πως πριν από δύο μήνες ανώτατο στέλεχος του Πήγασου με κορυφαίο της τηλεόρασης του Alpha έκαναν κοινή πρόταση για απόκτηση μετοχών στον τηλεοπτικό σταθμό ή έστω για εδραίωση της συνεργασίας. Η πρόταση, ωστόσο, απορρίφθηκε από τον Γ. Μπόμπολα. Όπως ανακοινώθηκε επίσης την Παρασκευή -και ενώ είχε προηγηθεί δημοσίευμα του «Ποντικιού»- ο Δ. Κοντομηνάς αποκτά ποσοστό 33% στις Μικρές Αγγελίες ΑΕ των Λαμπράκη – Μπόμπολα, όπως ήταν αρχικά το σχέδιο, συμμετέχοντας σε αύξηση 800.000 ευρώ.

Μια τέτοια κίνηση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, καθώς θα εδραιωθεί η συνεργασία του Κοντομηνά με έναν ακόμη μέτοχο του Mega, τον Γ. Μπόμπολα, σε βάρος κάποιου άλλου μετόχου του καναλιού, του προέδρου του Τηλέτυπου, Κ. Τεγόπουλου! Ίσως δε να είναι αντιστάθμισμα στην επιχειρούμενη είσοδο Κοπελούζου με ποσοστό 12%-13% στο Mega, με τη συνδρομή του Κ. Τεγόπουλου, ίσως απλώς να είναι και η τοποθέτηση εν όψει του νόμου για την αποφυγή της συγκέντρωσης.

Θυμίζουμε πως ήδη στις Εκδόσεις Ιλισός υπάρχει η συνεργασία Λαμπράκη – Κοντομηνά, παρά το γεγονός ότι δεν ελήφθη απόφαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ ο Alpha αλλά και η Cosmoline του Δ. Κοντομηνά είναι χορηγοί στις χριστουγεννιάτικες παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τώρα, με τη σύμπραξη των ιδιοκτητών δύο σταθμών, θα υπάρξει έλεγχος από την ανεξάρτητη αρχή ή δεν θα μπει στον πόλεμο η κυβέρνηση; Στην εταιρεία οι τρεις εταίροι, ΔΟΛ, Πήγασος και Alpha, θα έχουν από 33,33%, ενώ στο ΔΣ θα συμμετέχουν οι Σ.Π. Ψυχάρης, Δ.Ζ. Χατζηκόκκινος, Φ. Γ. Μπόμπολας, Α.Κ. Σκαναβής, Γ.Ι. Ψαρράς και Λ.Ε. Αλβέρτης.


Σχολιάστε εδώ