Οι τραμπούκοι ξανάρχονται

Η ένταση δημιουργήθηκε πριν από μήνες, όταν με πρωτοβουλία ΔΑΠιτών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ξεκίνησε προσπάθεια να δημιουργηθούν φοιτητικοί σύλλογοι σε κάθε τμήμα τού εν λόγω πανεπιστημίου, σε αντικατάσταση του ενιαίου φοιτητικού συλλόγου που διοικούν ο Παπαμιμίκος και οι κολλητοί του.
Οι «διασπαστές» επικαλούνται τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε τμήματος, που χρήζουν ειδικής και διαφορετικής παρέμβασης από την πλευρά των φοιτητών, πράγμα που δεν γίνεται από τον ενιαίο σύλλογο, ο οποίος ασχολείται μόνο με τα… μεγάλα (την εκλογή του Τσιότρα, για παράδειγμα, ως πρύτανη και μετά την αποχώρησή του την ανάδειξη ως διαδόχου του «πράσινου» Βελέτζα).

Ο Παπαμιμίκος και οι δικοί του θεώρησαν πως με την πολυδιάσπαση του συλλόγου θα έχαναν την εξουσία τους (να εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό φοιτητών, να κάνουν παιχνίδια με την εξέλιξη των διδασκόντων και τη βαθμολόγηση των φοιτητών κ.λπ.) και γι’ αυτό κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες για να λυγίσουν τους… διασπαστές.
Χρησιμοποίησαν κάθε μορφής εκβιασμό, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν το φρόνημά τους. Οι μικροί έβλεπαν πως με τον ενιαίο σύλλογο δεν υπήρχε καμιά ελπίδα να αποκτήσει η συνδικαλιστική τους δράση συγκεκριμένο αποτέλεσμα στις σπουδές τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση ανεξάρτητων φοιτητικών συλλόγων σε κάθε τμήμα του ιδρύματος, όπως ακριβώς προβλέπεται και από τον νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.

Μάζεψαν, λοιπόν, υπογραφές και κατέθεσαν τα καταστατικά στο Πρωτοδικείο, αδιαφορώντας για τις απειλές του Παπαμιμίκου που έβλεπε να χάνει τα οφίκιά του.
Λίγες ημέρες πριν, το πρώτο από τα υποβληθέντα καταστατικά εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο και φάνηκε περίτρανα ότι «το νερό μπήκε στο αυλάκι».
Έξαλλοι οι ηγετικοί ΔΑΠίτες σκέφτηκαν πως «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» και αποφάσισαν να επαναφέρουν στα πανεπιστήμια ημέρες της ΕΚΟΦ.
Την έστησαν, λοιπόν, έξω από τη φοιτητική λέσχη και περίμεναν έναν από τους πρωτεργάτες της… διάσπασης, τον οποίο ξυλοφόρτωσαν. Τρομοκρατημένος ο πιτσιρικάς που υπέστη τον τραμπουκισμό από ομοϊδεάτες του, πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όπου του την έπεσαν διάφοροι -ο Παπαμιμίκος και άλλοι βαλτοί από τον ίδιο- ζητώντας του να μην καταθέσει μηνύσεις χάριν της εικόνας και της ενότητας της παράταξης.

Δεν ξέρω αν ο πιτσιρικάς «μασήσει». Θεωρώ, όμως, πως δεν θα το κάνει, γιατί έχει αποδείξει μέχρι τώρα πως ξέρει να αγωνίζεται γι’ αυτά που θεωρεί σωστά και δίκαια.
Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις.

(Τα ονόματα των τραμπούκων και του θύματός τους δεν τα γράφουμε για ευνόητους λόγους.)


Σχολιάστε εδώ