in extremis

@ Πληροφορούμαι πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα μοιάζει «καζάνι που βράζει». Έτσι μου την περιγράφουν οι ίδιοι οι βουλευτές που σπεύδουν να… καταθέσουν τον πόνο τους στο In Extremis, επειδή ουδείς άλλος τους ακούει. Εκτός του Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, φυσικά, που με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης πραγματοποίησε ήδη τέσσερις συναντήσεις με βουλευτές της επαρχίας.

@ Κάποιοι ανησύχησαν και κάνουν λόγο για άτυπο συντονιστικό ρόλο του Ρουσσόπουλου, κάποιοι άλλοι κακεντρεχείς, πάντως, λένε στα πηγαδάκια της Βουλής πως οι συναντήσεις αυτές είναι άσκοπες, αφού «o Ρουσσόπουλος δεν μεταφέρει στον Καραμανλή τους προβληματισμούς και τις εκτιμήσεις των βουλευτών για να μην τον ταράξει…». Να υποθέσω πως γιʼ΄ αυτόν τον λόγο μετά την τελευταία συνάντηση του υπουργού Επικρατείας με μία 10μελή ομάδα βουλευτών εκ Πελοποννήσου (Δαβάκης, Κοντογιάννης, Καραγκούνης, Μανώλης, Σαλμάς, Μπεκίρης, Βασιλείου, Λυκουρέντζος, Σαμπαζιώτης και Κωστόπουλος) διοχετεύθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια «κάρτες» με διαλόγους και επισημάνσεις των βουλευτών; ‘Η μήπως κάποιος ή ορισμένοι ανησυχούν να «εξαγοράσουν» δημοσιογραφικές φιλίες και πρόσβαση στα «τηλεπαράθυρα»;
Σας αποκαλύπτω πως συμβαίνουν και τα δύο: και κάποιοι
(δύο είναι και είμαι σε θέση να γνωρίζω τα ονόματά τους) μετέφεραν διαλόγους στα κανάλια, αλλά και ο Ρουσσόπουλος δεν αρνείται να επιβεβαιώσει τον «συντονιστικό» ρόλο του…

@ Όλα αυτά, φυσικά, συνδέονται με τον – κι άργε να ρθει εκείνη η ημέρα κι ήταν όλα σιωπηλά…- ανασχηματισμό. Υπάρχουν υπουργοί και βουλευτές που περιμένουν να παραμείνουν ή να μπουν στην κυβέρνηση, υπάρχουν κι άλλοι που το έχουν σίγουρο πως δεν θα δουν (ξανά ή για πρώτη φορά) υπουργική καρέκλα.
Ορισμένοι τώρα εξ αυτών που φοβούνται πως θα μείνουν εκτός κυβέρνησης ή θα υποβαθμιστούν κινούνται… υπογείως, με πρόσχημα κάποια ιδεολογήματα (που ακούω εσχάτως) περί « κοινωνικής Δεξιάς».
Ποιοι πρωτοστατούν; Ο δανδής του Καραμανλισμού Michel de Liapis και ο Red (Bull) Panos (ο οποίος έμαθα ότι είναι και χειμερινός κολυμβητής και την περασμένη Κυριακή βούτηξε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης!).
Προσωπικά δεν πιστεύω πως θα μείνουν εκτός κυβερνήσεως, αλλά η ανασφάλεια στην πολιτική είναι κακός σύμβουλος. Έχει, ωστόσο, ενδιαφέρον πως ο πρώτος ρίχνει γέφυρες προς τον Γιώργο Σουφλιά, που ως γνωστόν πάσχει από οξεία… αλογοσκουφίτιδα και το έχει διαμηνύσει πλειστάκις στο Μαξίμου, ο δε δεύτερος επισημαίνει διαρκώς στον Καραμανλή πως «χρειάζεται κοινωνική στροφή γιατί στη Β’ Αθήνας θα γίνει Βατερλώ».

@ Η υπόθεση Oldwine (ή άλλως πώς Παλαιοκρασσά) μπορεί να τέλειωσε, τα τραύματα της κυβέρνησης, όμως, δεν λένε να επουλωθούν. Πληροφορούμαι πως ο Καραμανλής σπαζοκεφαλιάζει με δύο ακόμα διοικητές οργανισμών. Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και απειλούν την κυβέρνηση με νέο κύκλο σκανδαλολογίας… Δεν θα πω κάτι περισσότερο, για έναν εκ των δύο, ωστόσο, σας παραπέμπω σ’ αυτή τη στήλη προηγούμενου φύλου αυτής της εφημερίδας.
Εκεί σας αποκάλυπτα μία πολύ ενδιαφέρουσα καταγγελία δεξιού επιχειρηματία που έχει φθάσει πριν από ενάμιση μήνα στον πρωθυπουργό.
Ο Καραμανλής έχει, λοιπόν, πληροφορηθεί κάτι για βόλτες στους Θρακομακεδόνες, κάτι για « κουμπαριές» και κάτι άλλα για κάποιες εκτάσεις στο Μαρούσι και παρότι φοβάται τον θόρυβο είναι αναγκασμένος να πάρει μέτρα.
Δεν θέλω να γίνω… πρόδρομος κακών αλλά η υπόθεση είναι… καραμπινάτη και ο Καραμανλής κινδυνεύει να φάει γκολ ακόμα κι αν βάλει τερματοφύλακα το ιστορικό « πουλί» του Παναθηναϊκού, τον Τάκη Οικονομόπουλο!!!
Μία εκ των πηγών μου στο «Μύλος» του Χίλτον , πάντως, με ενημέρωσε πως ο προϊστάμενος υπουργός τού προς καρατόμηση διοικητή συνέτρωγε τις προάλλες με τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσσόπουλο. Επειδή δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι υποπτεύομαι πως, μεταξύ άλλων, συζήτησαν και τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα…
Πολλά ξέρω λίγα λέω. Προς το παρόν. Διότι, κατά βάθος, είμαι με τον Καραμανλή και δεν θέλω -μέσα στην πλήξη του και τη στενοχώρια του- να του στερήσω τη χαρά να πάρει κανένα κεφάλι. Αφήστε που πήρε φόρα με τον Παλαιοκρασσά. Γερά πρόεδρε, γερά…

@ Επιστρέφω στα περί ανασχηματισμού. Μαθαίνω, λοιπόν, πως στις Βρυξέλλες υπάρχουν τρεις ευρωβουλευτές της ΝΔ που επιθυμούν να ετοιμάσουν σύντομα τις βαλίτσες τους για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Για τον Αντώνη Σαμαρά, το γνωρίζετε. Ο άνθρωπος δεν το κρύβει και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους το δικαιούται. Άλλωστε και χρήσιμος και ικανός είναι και μπορεί να εξισορροπήσει την είσοδο της Ντόρας στην κυβέρνηση και το… δωράκι στην οικογένεια Μητσοτάκη.
Ο Σαμαράς μπορεί να επιλεγεί να αντικαταστήσει τον αποτυχημένο Μπασιάκο στο υπουργείο Γεωργίας. Έχει υψηλή δημοτικότητα, είναι χαμηλών τόνων, ασχολήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με τα αγροτικά και έχει πέρασμα σε Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα, όπου, δηλαδή, υπάρχουν αγροτικοί πληθυσμοί.
Εάν δεν πάει στο Γεωργίας, ο Αντώνης « παίζει» και για το Εξωτερικών (ακραίο αλλά όχι εντελώς απίθανο) και για κάποια θέση αναπληρωτή ή υφυπουργού στο Εξωτερικών ή το Οικονομίας.
Στη θέση του Καραμανλή, για να το διασκεδάσω θα έβαζα τη Ντόρα υπουργό Εξωτερικών με αναπληρωτή τον Σαμαρά!
Εκτός του Αντώνη, όμως, ετοιμάζονται ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος. Αμφότεροι επιθυμούν να πάρουν θέση στην κυβέρνηση.
Ο Χατζηδάκης θεωρείται επίσης πιθανή επιλογή για το Γεωργίας και το Οικονομίας. Αγροτικά και Κοινοτικά Πλαίσια είναι τα δυνατά του χαρτιά, αν και μπορεί να ελιχθεί κάλλιστα και στο «κοινωνικό χαρτοφυλάκιο», όπως του Γιακουμάτου εάν ο Καραμανλής αποφασίσει να θέσει εκτός κυβερνήσεως τον Γεράσιμο.
Ο Δημητρακόπουλος, τέλος, θα επιθυμούσε ένα υφυπουργείο στο Εξωτερικών (μόνο εάν αναβαθμιστεί ο Στυλιανίδης ή φύγει ο Βαληνάκης), συμβιβάζεται, όμως, και με οιαδήποτε άλλη θέση.

@ Επειδή αναφέρθηκα προηγουμένως στη Ντόρα, τις προάλλες άκουσα από κορυφαίο υπουργό και μία τρίτη εκδοχή (ήξερα, μέχρι σήμερα, εκείνες του Υπ.Εξ ή του Υπ. Ανάπτυξης) για την είσοδό της στην κυβέρνηση.
«Θα την βάλει στο Παιδείας γιατί η Μαρριέτα δεν τραβάει», μου είπε ο υπουργός, ο οποίος δεν τρέφει, ωστόσο, και τα καλύτερα αισθήματα για τη δήμαρχο…

@ Μην ανησυχείς αγαπητέ Χρήστο. Δεν θα σε στενοχωρήσω (πολύ) αυτή την εβδομάδα. Σαν την ηρεμία πριν από τη μεγάλη καταιγίδα που… έρχεται. Γιατί μαθαίνω πως έχει σωρευτεί τόση αγανάχτηση στο Μαξίμου που το… τσουνάμι θα φτάσει μέχρι την Αγία Παρασκευή. Μήπως πρέπει να φτιάξεις ένα γραφείο στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να είσαι εκτός πεδίου βολής; Άλλωστε δεν έχεις με τι άλλο να ασχοληθείς πλην του Σάκη και της Τζένιφερ. Αν και γιʼ αυτά ας είναι καλά ο Γιώργος και η Ευαγγελία. Εσύ θα εμφανιστείς -ως συνήθως- στο…χειροκρότημα!


Σχολιάστε εδώ