Παρακαλώ μην ενοχλείτε…

Μόνο που αυτό το αποζητάει στην Αριστερά και δεν νομίζουμε να πιστεύει ακόμη και η ίδια η κυρία Αγγελοπούλου ότι θα μπορούσε να καλύψει αυτόν τον χώρο. Άλλωστε και η πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε για τον δήμο της Αθήνας περιέργως δεν της δίνει ικανοποιητικό ποσοστό. Και η εξήγηση που δινόταν από έμπειρους πολιτικούς αναλυτές είναι ότι η κοινή γνώμη, ο λαός, μπορεί να χειροκρότησε, να είπε καλά λόγια για την ικανότητά της να οργανώνει καλά τους Ολυμπιακούς

Αγώνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ψήφιζε ένα πολιτικό της εγχείρημα.

Μας αδικεί, πάντως, η κυρία Αγγελοπούλου. Στο «γλαφυρό κείμενό» μας, σε κανένα σημείο δεν γράψαμε ότι η ίδια βρίσκεται πίσω από κινήσεις για νέο κόμμα. Μιλούσαμε για προθέσεις της πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμης και με ποια πρόσωπα εκτιμά ότι θα υλοποιούσε τα σχέδιά της. Ούτε φυσικά γράψαμε ότι αυτά τα πρόσωπα αποδέχονται ή υποστηρίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Η παράκληση επομένως να δείχνουμε μεγαλύτερη μέριμνα όταν αναφερόμαστε στην κυρία Αγγελοπούλου μάλλον προς τον αμερικανό πρέσβη κ. Ρις θα πρέπει να απευθυνθεί, αφού δική του ήταν η ερώτηση προς τους δημοσιογράφους που τραπέζωσε στην πρεσβεία «τι θα λέγατε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Γιάννα».

Τώρα αν ήταν ανακριβή τα στοιχεία και αθεμελίωτες οι υποθέσεις που περιέχονται στο ρεπορτάζ μας, κατά σύμπτωση την ίδια μέρα το «Βήμα» δημοσίευε κείμενο του έγκυρου συντάκτη του Βασίλη Μουλόπουλου, όπου ευθέως αναφέρεται σε γυναίκα ηγέτη του τρίτου κόμματος που ετοιμάζουν. Λέτε, αγαπητή Γιάννα, να είχαμε συνεννοηθεί με τον κ. Μουλόπουλο τον οποίο διαβάζουμε αλλά ουδέποτε έχουμε συναντηθεί;

Επειδή, λόγω των πολλών ασχολιών σας, να μην προλάβατε να διαβάσετε το δημοσίευμα του Βασ. Μουλόπουλου, αναδημοσιεύουμε τις κρίσιμες παραγράφους, που ασφαλώς έχουν υπ’ όψιν τους εσάς:
«Σ’ αυτή την Ελλάδα των μειωμένων αντιστάσεων στους δημαγωγούς, τα βαποράκια του τρίτου κόμματος ετοιμάζουν το έδαφος για τον ηγέτη (άνδρα ή γυναίκα) που ʽʽθα ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρώνʼʼ. Για τον άφθαρτο/-η που θα κατεβεί στον στίβο της πολιτικής με ιδεολογία την αντιπολιτική».

Και παρακάτω γίνεται ο σχολιαστής πιο σαφής:
«Το νέο κόμμα ετοιμάζεται και θα είναι επώνυμο όπως ορίζουν οι κανόνες του lifestyle. Θα πλαισιωθεί από ʽʽρεαλιστές πολιτικούςʼʼ του δεξιού και αριστερού εκσυγχρονισμού, θα διευθύνεται όμως, όντας κόμμα-επιχείρηση, από πετυχημένους μάνατζερ και ο/η ηγεμόνας-ιδιοκτήτης του θα προσωποποιεί το κυρίαρχο μοντέλο της εποχής: πολύ πλούσιος, πολύ επιτυχημένος, θα φοράει Armani, θα περπατάει με Gucci και θα διατηρείται πάντα νέος και ωραίος με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής»!

Μήπως, κυρία Γιάννα, αναγνωρίζετε σ’ αυτές τις αράδες τον εαυτό σας; Λέτε να εννοεί καμιά άλλη κυρία (και ποια; Την Ντόρα, όχι βέβαια, γιατί ήδη είναι χρόνια στην πολιτική). Άλλωστε είναι σύμπτωση τα δείπνα που τον τελευταίο καιρό οργανώνετε στην πολυτελή βίλα σας στη Φιλοθέη και στα οποία είναι προσκεκλημένοι οι «ρεαλιστές πολιτικοί του δεξιού και αριστερού εκσυγχρονισμού»; (Αληθεύει ότι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ -όπως ο κύριος Πέτρος Ευθυμίου- είχατε καλέσει σε δείπνο την προηγούμενη εκείνου του δείπνου προς τους δεξιούς;). Και συνεχίζετε, με μεγαλοεκδότες, όπως τον Λαμπράκη, και πολιτιστικούς παράγοντες, τον Αλέκο Φασιανό κ.ά.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, κάθε άλλο παρά σε ανακριβείς και αθεμελίωτες υποθέσεις ήταν στηριγμένο το ρεπορτάζ μας. Βέβαια είναι σενάρια. Δεν το κρύψαμε καθόλου… Μόνο, που όπως σημειώνει και ο κ. Μουλόπουλος, «στη γειτονική μας Ιταλία έχουν γίνει πραγματικότητα»…
Πάντως, μας κάνει εντύπωση ότι στη θυμωμένη επιστολή σας αποφεύγετε να πείτε τις προθέσεις, να περιγράψετε τα σχέδιά σας, αν σας ενδιαφέρει η επιστροφή στην πολιτική, μετά την ανάπαυλα, κατά τη διάρκεια της οποίας και χρήμα πολύ και δόξα αρκετή και φήμη διεθνή αποκτήσατε. Λέξη για την ταμπακιέρα. Είστε απλή τουρίστρια στην Ελλάδα, τυχαία έπεσε πάνω σας ο Μπόμπολας και για μέρες διαπραγματευόσαστε ή δεν βιάζεστε και απλώς με πολλή προσοχή και απόλυτη μυστικότητα, αποφεύγοντας τις προκλήσεις, οργανώνεστε, δημιουργώντας παράλληλα και την απαραίτητη υποδομή, που είναι αναγκαία, για να ‘στε αυτοδύναμη και να μην έχετε ανάγκη κανέναν, ώστε να μην εξαρτάστε από τα παιχνίδια κανενός.

Αυτά, αγαπητή κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, και ειλικρινά πιστέψτε ότι με απόλυτη μέριμνα παρακολουθούμε αν το άστρο σας θα έχει συνέχεια…


Σχολιάστε εδώ