Ενέργεια και τράπεζες μέσω ΗΠΑ φέρνει ο Κοντομηνάς

Η συνεργασία αυτή δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και στο μετοχικό κεφάλαιο του καναλιού.

Tην ίδια ώρα, φαίνεται να καθυστερεί η σχετική έρευνα του ΕΣΡ για τον τρόπο απόκτησης των μετοχών του Alpha. Οι επισημάνσεις των οικονομολόγων επιβεβαιώθηκαν και από τον νομικό του συμβουλίου, ο οποίος παρέδωσε το πόρισμά του στον πρόεδρο του ΕΣΡ. Στη συνέχεια εκείνος, πριν από περίπου 1 μήνα, έδωσε το πόρισμα σε άλλον νομικό, με γνωστή προϋπηρεσία, προφανώς για δεύτερο έλεγχο.

Γιατί έφυγε η Αλ. Καπελετζή

Την ίδια ώρα ερωτήματα προκαλεί η αναγκαστική αποχώρηση από τον Alpha της Αλεξάνδρας Καπελετζή, διευθύντριας ενημερωτικών εκπομπών και πλέον πρώην παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Τη θέση της αναλαμβάνει η Μαριάννα Πυργιώτη, πρώην διευθύντρια ειδήσεων του Flash και προσωπική επιλογή του Νίκου Χατζηνικολάου. Η παραίτηση της Α. Καπελετζή έγινε καθώς δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ της δημοσιογράφου και του γενικού διευθυντή ειδήσεων του καναλιού. Ο Ν. Χατζηνικολάου έδειχνε να μην πίστευε στην επιλογή της για την παρουσίαση του δελτίου, αν και εκείνος τη συνυπέγραψε, απομακρύνοντας τον Μ. Καψή και την Ε. Νικολοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αλεξάνδρα αποχώρησε από τον ALPHA μετά από διαφωνίες που επανειλημμένα διατύπωσε προς τη διοίκηση του καναλιού ότι ενώ η συμφωνία που είχε προέβλεπε ότι θα κάνει οκτώ εκπομπές, έκανε μόνο μία και αυτό θεώρησε ότι θίγει την επαγγελματική της αξιοπρέπεια και κάποια στιγμή θα μπορούσε να της πει κανείς ότι απλώς πληρώνεται χωρίς να δουλεύει… Ήδη έχει από καιρό πρόταση από το MEGA για να κάνει κάτι άλλο, ενώ έχει προτάσεις και από δύο εφημερίδες.

Το ερώτημα είναι τι επιπτώσεις θα έχει στα οικονομικά του σταθμού, καθώς είναι γνωστό πως είναι σύζυγος του Μάκη Σεριάτου, ενός από τους ισχυρότερους διαφημιστές της χώρας, ο οποίος είναι σε θέση να κατευθύνει ένα μέρος των διαφημιστικών κονδυλίων, αν και πλέον δεν έχει την αντίστοιχη πρόσβαση στους κρατικούς λογαριασμούς.

Είναι, δε, ένας από τους υποστηρικτές των προσπαθειών Κοντομηνά, ο οποίος δεν έκρυβε την εκτίμησή του στην Α. Καπελετζή, καθώς και ο κουμπάρος του Ν. Ευαγγελάτος και πρώην μέλος της MW Politics απέκτησε το 25% του Polis TV και την εκπομπή στον Alpha. Η εμπειρία έχει δείξει πως όπου πηγαίνει η Α. Καπελετζή στη συνέχεια ακολουθεί ή πάνε μαζί και ο Ν. Ευαγγελάτος, αλλά και ο Μ. Σεριάτος, όπως συνέβη στο Tempo, στη συνέχεια στο Alter και μετά στον Alpha. Το ρίσκο του Ν. Χατζηνικολάου είναι πολύ μεγάλο.
Ο Μάκης Σεριάτος διαψεύδει πάντως ότι η αποχώρηση της γυναίκας του από τον ALPHA θα έχει επιπτώσεις στη συνεργασία του με το κανάλι στις διαφημίσεις. Άλλο το ένα, άλλο τ’ άλλο, λέει…

Τέλος, δεν βγήκε τελικά στον αέρα την περασμένη Δευτέρα το Channel Nine, εξαιτίας τεχνικών αλλά και άλλων προβλημάτων. Η οδηγία άλλωστε που υπάρχει, και από τον ενημερωτικό τομέα, είναι να μην υπάρχει καμία υποστήριξη. Οι πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Νίκου Ευαγγελάτου λένε ότι όλα είναι έτοιμα και κάποιες μικρολεπτομέρειες πρέπει να ρυθμιστούν, όπως και η παραλαβή κάποιων δευτερευόντων μηχανημάτων.


Σχολιάστε εδώ