Για ποιον πρόεδρο χτυπά η καμπάνα;

Η καταγγελία εξετάστηκε και για κακή του τύχη αποδείχτηκε βάσιμη. Έτσι τώρα θα πρέπει να ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη θέση του, αφού ο ίδιος ο Καραμανλής έχει αποφασίσει να τον στείλει στο σπίτι του για να ξανασκεφτεί τι σημαίνει… σεμνότητα και ταπεινότητα!

Ο ίδιος, σημειώνουμε, ήταν και επικεφαλής οργανισμού σχετιζόμενου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ είναι και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δήμου της Β΄ Αθήνας και κουμπάρος υπουργού. Πολυσχιδής, εμφανώς, προσωπικότητα, την οποία η κυβέρνηση αξιοποίησε… δεόντως.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Κάποια μέρα, πριν από ενάμιση μήνα, έφτασε στο Μαξίμου επιστολή του γνωστού επιχειρηματία-μεγαλοεργολάβου Πρ. Εμφιετζόγλου, την οποία συνυπέγραφε και η κόρη του Μελίνα. Μια επιστολή κυριολεκτικά… βόμβα, αφού με αυτήν καταγγελλόταν ο (γνωστός) επικεφαλής του (γνωστού) οργανισμού με… κοινωνικό περιεχόμενο ότι του ζήτησε μίζα για να δώσει εντολή εκταμίευσης ποσού που ο οργανισμός όφειλε στον επιχειρηματία για έργο που είχε εκτελέσει η πασίγνωστη εταιρεία του. Συγκεκριμένα, ο κ. Εμφιετζόγλου αποκάλυπτε στον πρωθυπουργό ότι όταν απευθύνθηκε στον επικεφαλής του οργανισμού διαμαρτυρόμενος για τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευση του οφειλόμενου ποσού, πήρε την απάντηση ότι… έπρεπε να λαδώσει τη μηχανή εκταμίευσης!

Στην επιστολή υπήρχαν και στοιχεία, τα οποία τεκμηρίωναν την καταγγελία του επιχειρηματία. Σημειώνεται δε ότι παρόμοια επιστολή είχε σταλεί και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το οποίο εποπτεύει τον οργανισμό…

Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε αμέσως τη διερεύνηση της καταγγελίας. Όπερ και εγένετο. Και απεδείχθη ότι τα πράγματα είναι όπως τα ανέφερε ο κ. Εμφιετζόγλου.

Μάλιστα ο υφυπουργός του συγκεκριμένου υπουργείου διατείνεται πως ο εν λόγω επικεφαλής είναι… ακόμα χειρότερος και πνέει μένεα εναντίον του. Τον είχε δε καταγγείλει και αυτός.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, συνολικά σε βάρος αυτού του «μπουμπουκιού» υπάρχουν άλλες έξι καταγγελίες και από μέλη της κυβέρνησης! Μεταξύ των κατηγοριών υπάρχει και η ιστορία απαλλοτρίωσης 43 στρεμμάτων στο Μαρούσι, όπου φτιάχτηκε το εμπορικό κέντρο του Λάτση, που μόλις πρόσφατα άνοιξε.

Έπειτα από τα παραπάνω η τύχη τού εν λόγω είναι πλέον προδιαγεγραμμένη. Η εντολή Καραμανλή είναι σαφής: Να πάει στο σπίτι του!

Απλώς έχει καθυστερήσει για λίγες ημέρες για να κοπάσει ο θόρυβος από την απομάκρυνση Παλαιοκρασσά…

Σημειώνουμε πως πέραν της περίπτωσης του εν λόγω στελέχους, που διερευνήθηκε και λόγω της καταγγελίας, έτσι κι αλλιώς με εντολή Καραμανλή περνάνε από… κόσκινο κυριολεκτικά «τα έργα και οι ημέρες» όλων των διοικητών, διευθυνόντων συμβούλων, προέδρων και λοιπών στελεχών όλων των ΔΕΚΟ, οργανισμών του Δημοσίου και λοιπών οργανισμών δημοσίου ενδιαφέροντος. Όσων βρεθούν «λερωμένα» τα πεπραγμένα, αλλά για σοβαρές υποθέσεις, θα πάνε επίσης να… ξεκουραστούν.

Οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ, είτε για ατασθαλίες είτε για λόγους επάρκειας, θα συνδυαστούν με τις αλλαγές στην κυβέρνηση και είναι πολύ πιθανό να προηγηθούν.


Σχολιάστε εδώ