Πισώπλατα μαχαιρώματα στη Νεάπολη

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ισορροπούσαν σε «τεντωμένο σχοινί» από την αρχή. Αιτία η συνήθης σε παρόμοιες περιπτώσεις επιμονή του πρώην να κάνει κουμάντο στον «διάδοχό» του, συνεχίζοντας να ορίζει κρίσιμες αποφάσεις του δήμου.

Η κατάσταση παρατεινόταν εξαιτίας της επιλογής του δημάρχου Νάκη Λαδόπουλου να «πηγαίνει με τα νερά» του προκατόχου του και να μην κόβει τον «γόρδιο δεσμό» με το χθες.

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη», λέει η παροιμία και έτσι ο Χατζησάββας, όταν ο δήμος αρνήθηκε αίτημά του σχετικά με την καφετέρια που άνοιξε στην περιοχή ο γιος του (ζήτησε διαπλάτυνση του πεζοδρομίου για να αυξηθεί ο ωφέλιμος χώρος τραπεζοκαθισμάτων), αποφάσισε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να κάνει ζημιά στο προφίλ του δημάρχου και να «δυναμιτίσει» την επανεκλογή του.

Στη δημοτική ολομέλεια ο Χατζησάββας, για πρώτη φορά, είπε έστω εμμέσως αυτά που καταμαρτυρά εδώ και καιρό στον Νάκη στα καφενεία της περιοχής.

Την επαύριον ιδιωτικά συνεργεία νεαρών Αλβανών διένειμαν στην περιοχή ανώνυμη προκήρυξη (με υπογραφή… ΕΠΟΝ – Ενεργοί ΠΟλίτες Νεάπολης), στην οποία κατασυκοφαντούνταν ο δήμαρχος, (τα γνωστά σε τέτοιες περιπτώσεις «λίγος», «ανέντιμος», «ψεύτης», «χωρίς όραμα» κ.λπ.).

Έξαλλος ο Λαδόπουλος, ζήτησε τη σύλληψη των πιτσιρικάδων για να υποβάλει μήνυση. Οι νεαροί Αλβανοί πήγαν στο τμήμα, όπου και ομολόγησαν πως πήραν εντολή από τον κολλητό του Χατζησάββα -ονόματι Ράλλη- ο οποίος ήταν παρών στη δημοτική ολομέλεια, φωνασκώντας, όταν από το κλιμάκιο καυτηριάστηκαν όσα είπε ο… αρχηγός του.

«Πρόκειται για πολιτικά τρωκτικά, τα οποία δεν έχουν το θάρρος να υπογράψουν όσα ισχυρίζονται και να τα πουν δημοσίως», δήλωσε ο Λαδόπουλος, προσθέτοντας πως «ελατήριά τους είναι η ιδιοτέλεια και το προσωπικό όφελος». Για το περιστατικό ενημερώθηκαν η Περιφερειακή και η Νομαρχιακή Επιτροπή, καθώς και η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής οργάνωσης που ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει τη διαγραφή του Ράλλη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Χατζησάββας (είναι μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα διεκδίκησε τη γραμματεία του οργάνου, υποστηριζόμενος από τον Χάρη Καστανίδη και τους παλιούς εκσυγχρονιστές), αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επιστολή, τόνισε ωστόσο ότι «πολλά απ’ όσα αναφέρονται σε αυτήν δεν απέχουν από την πραγματικότητα». Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο ίδιος αναφέρει πως δεν πρόκειται να στηρίξει τον Λαδόπουλο και ότι στις προσεχείς εκλογές θα παραμείνει αμέτοχος, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι πληροφορίες για παρασκηνιακές συνομιλίες με τους ανθρώπους της ΝΔ, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ανεξάρτητου συνδυασμού (επικεφαλής ο Κοπράς ή ο Ιλιδάκης), που θα υποστηριχθεί και από την κυβερνητική παράταξη, η οποία δεν έχει καμιά ελπίδα να κερδίσει με διαφορετικό τρόπο τον συγκεκριμένο «πράσινο» δήμο.


Σχολιάστε εδώ