Αμερικανικά σενάρια με τη Γιάννα!

Επίμονες πληροφορίες από έγκυρους πολιτικούς κύκλους, αλλά και από κύκλους σχετιζόμενους άμεσα με ξένες πρεσβείες και πιο συγκεκριμένα την αμερικάνικη, επιμένουν ότι:

• Αν τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Ουάσινγκτον, τότε το επόμενο διάστημα η Γιάννα θα κληθεί να ηγηθεί του νέου σχήματος που, όπως κατ’ επανάληψιν έχει γράψει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», ετοιμάζεται μεθοδικά εδώ και έναν χρόνο περίπου με στόχο να διεμβολίσει τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή του λεγόμενου «τρίτου πόλου», όχι όμως αριστερής κατεύθυνσης που ζητούν σήμερα πολλοί πολίτες!

Ως πρόσφορος χρόνος θεωρείται, υπό προϋποθέσεις, η άνοιξη, αν και ο σχεδιασμός είναι με ορίζοντα 6 έως 12 μήνες… Τότε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αλλά και τους σχεδιασμούς, ο Καραμανλής θα βρεθεί ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων, στον βαθμό που θα διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατό να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός, και θα αναγκασθεί να πάρει μέτρα, που θα επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση και οι αντιδράσεις θα είναι τεράστιες.

Τότε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ίδιων κύκλων και κέντρων, εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί ατμόσφαιρα όπου δύσκολα θα αποφευχθεί η προσφυγή στις κάλπες. Και στον βαθμό που θα έχει πετύχει η απαξίωση των δυο μεγάλων κομμάτων και της πολιτικής, που καιρό τώρα μεθοδικά επιχειρείται, τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση μέσω του νέου κόμματος. Σε αυτό, σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς, θα συμμετέχουν στελέχη απ’ τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και θα τεθεί επικεφαλής του η Γιάννα, ένα πρόσωπο άφθαρτο πολιτικά και με νωπές τις δάφνες της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Και εδώ οι πληροφορίες λένε ότι η Γιάννα είχε βάλει πόδι στον ALPHA, όπως και στον ΔΟΛ, ενώ έχει μπει και σε μεγάλη εφημερίδα. Κατά σύμπτωση η Γιάννα έχει δικαστική διαμάχη με την «Ελευθεροτυπία».

Όλη η φιλολογία της τελευταίας περιόδου γύρω απ’ τη θρυλούμενη υποψηφιότητά της στον Δήμο της Αθήνας -ένα σενάριο που στην πραγματικότητα ουδέποτε την απασχόλησε- εκτιμάται ότι λειτούργησε θετικά για το προφίλ της. Την εμφάνισε να είναι δικομματικής αποδοχής, τόσο απ’ το ΠΑΣΟΚ όσο και απ’ τη Ν.Δ., και την επανέφερε στο πολιτικό προσκήνιο…

Υπέρ Γιάννας ο πρέσβης!

Εδώ θα αποκαλύψουμε ένα περιστατικό που έγινε λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση της επιλογής του Κάρολου Παπούλια από τον Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δείχνει το πώς προωθούν οι Αμερικανοί την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο νέος αμερικανός πρέσβης, που διαδέχθηκε τον Μίλερ, είχε καλέσει σε γεύμα δημοσιογράφους, που διακρίνονται για τα φιλοαμερικανικά τους αισθήματα. Αυτά τα γεύματα χρησιμεύουν για πληροφόρηση. Έτσι κάποια στιγμή ρώτησε ο πρέσβης των ΗΠΑ πώς βλέπετε την κυρία Αγγελοπούλου ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ερώτηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ξάφνιασε. Η απάντηση ήταν ότι δεν έχει καμία τύχη (!), δεν συζητιέται καθόλου!

Αμερικάνικα σενάρια και ΜΜΕ…

Οι ίδιοι, πάντα, κύκλοι τονίζουν πως ο αμερικάνικος παράγοντας αναζητεί πρόσωπα και ένα νέο σχήμα της πλήρους εμπιστοσύνης του, για να ελέγξει τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Αν και ο Καραμανλής «παραδοθεί» στη γραμμή της Ουάσινγκτον, θέλουν ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.

Ο Παπανδρέου θεωρείται δικός τους άνθρωπος ψυχή τε και σώματι, αλλά δεν τους κάνει γιατί δεν μπορεί να προσελκύσει τον λαό, και επιπλέον ηγείται ενός κόμματος φθαρμένου απ’ την εικοσάχρονη διακυβέρνηση της χώρας. Ισχύει το εμετρήθης και ευρέθης ελλιπής.

Αναζητείται έτσι ένα νέο, λαμπερό και άφθαρτο πρόσωπο για να ηγηθεί του νέου σχήματος, ώστε να είναι σε θέση να δράσει ως καταλύτης του πολιτικού σκηνικού. Και αυτό μπορεί να είναι η Γιάννα.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι το τελευταίο διάστημα πλήττονται με… αριστοτεχνικό τρόπο όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν αντιπαρατεθεί με τις ΗΠΑ και βρίσκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απέναντι απ’ τα αμερικάνικα συμφέροντα, και γενικά έχουν ως κοινό παρανομαστή τον αντιαμερικανισμό τους:

  • Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
  • Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Παράλληλα στους σχεδιασμούς αυτούς εντάσσονται και τα επιχειρηματικά στρατόπεδα. Από τη μια το ρωσικό, που τοποθετεί Κοπελούζο, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο («Καθημερινή» και «Σκάι») και από την άλλη το αμερικανικό, που είναι γνωστός ο συνωστισμός! [Μυτιληναίος, που εκτός των άλλων είναι και αντιπρόσωπος του αμερικανικού κολοσσού, Τζένεραλ Ελέκτρικ, Λαζαρίδης, Λάτσης, Κωστόπουλος (μην ξεχνάμε ότι ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεγάλος χορηγός)]. Απ’ έξω παραμένει ο Μιχάλης Σάλλας, που κάποια στιγμή θα διαλέξει στρατόπεδο και έπεται σειρά…). Όπως επίσης δεν είναι εκτός και τα εκδοτικά συμφέροντα που διακρίνονται κι αυτά σε φιλικά και εχθρικά.

Είναι, επίσης, το ίδιο ενδιαφέρον ότι πλήττονται και γίνεται προσπάθεια να απαξιωθούν πολιτικά στελέχη και απ’ την κυβέρνηση και απ’ την αξιωματική αντιπολίτευση τα οποία αποτελούν ή μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στην προώθηση των σχεδίων του αμερικάνικου παράγοντα.

Και σε αυτή την επιχείρηση πρωταγωνιστούν επίσης τα ΜΜΕ, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «παίζουν» την Γιάννα και στρώνουν επιδέξια το έδαφος για την επιστροφή της. Εκείνοι που μιλούν για «τέλος εποχής» δεν μιλούν τυχαία. Ασφαλώς έχουν κάτι στον νου τους…

Τριάντα χρόνια από τη μεταπολίτευση, τριάντα χρόνια από το Πολυτεχνείο, το σύστημα αποκαθηλώνεται…


Σχολιάστε εδώ