Το ντέρμπι της ΕΠΣΜ

Στις 12 Δεκεμβρίου θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο τοπικό ποδόσφαιρο οι «Ψωμιαδογραμμένοι» και οι «Ορφανογκαγκάτσηδες», που συγκρούονται για τον έλεγχο της διοίκησης της ΕΠΣΜ. Όπως αποκαλύψαμε σε παλιότερο δημοσίευμά μας, οι «πράσινοι» Γραμμένος και Σχιζοδήμος είναι επικεφαλής σε δύο ψηφοδέλτια που στηρίζονται το πρώτο από τους αδερφούς Ψωμιάδη και το δεύτερο από την «ανίερη συμμαχία» Γκαγκάτση και Ορφανού.

Η αναμέτρηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία τόσο για λόγους γοήτρου όσο και για το ποιος θα ελέγχει το ισχυρό σύστημα εξουσίας και ελέγχου ψήφων, που κρύβεται πίσω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των 230 σωματείων. Γι’ αυτό και τα δύο στρατόπεδα χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο για να επηρεάσουν τους εκλέκτορες και να αποσπάσουν πληρεξούσια σε δικούς τους ανθρώπους.

Τον χορό των χορηγιών άνοιξε ο Ορφανός, με τους απέραντους κρουνούς του ΟΠΑΠ. Τον έπιασαν όμως στα πράσα οι Ψωμιάδηδες και τον απείλησαν πως θα τον εκθέσουν -αποκαλύπτοντας σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις- αν συνεχίσει έτσι. Ο υφυπουργός έκανε πίσω φοβούμενος τα χειρότερα. Αυτοί ωστόσο που δεν έκαναν πίσω ήταν οι Ψωμιάδηδες, που εισήγαγαν ξαφνικά στο νομαρχιακό συμβούλιο τη συζήτηση της χρηματοδότησης έργων σε ποδοσφαιρικά γήπεδα διάφορων χωριών, προφανώς σε αντάλλαγμα της υποστήριξης των «ευεργετούμενων».

Μόνο την προηγούμενη βδομάδα, με εισήγηση του Διονύση Ψωμιάδη, εγκρίθηκαν 45.000 ευρώ για το γήπεδο της Χρυσαυγής, 30.000 για το περιβολάκι, 5.000 για τη Χαλκηδόνα, 45.000 για τη Λητή, 25.000 για τη Μάδυτο, 130.000 για το Ζαγκλιβέρι και 35.000 για το γήπεδο της Μηχανιώνας.
Μαυρογιαλούροι και…


Σχολιάστε εδώ