Τα… αυτονόητα

Είπε ότι η ανανέωση είναι στρατηγική επιλογή του – αλίμονο αν δεν ήταν, κάθε οργανισμός που δεν ανανεώνεται σε πολιτικές αντιλήψεις και σε έμψυχο δυναμικό πεθαίνει. Επίσης, υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στο «νέο αίμα». Και αυτό αυτονόητο είναι, αφού το «παλιό που φεύγει» κατά κανόνα παρεμποδίζει το «καινούργιο που έρχεται». Επιπλέον, το «νέο» αφομοιώνει ευχερέστερα τις νέες πολιτικές αντιλήψεις από ό,τι το «παλιό».

• Αυτονόητη, όμως, είναι και η ρήση: «Εμπειρία απειρίας κρατεί». Που σημαίνει ότι τα έμπειρα, ηθικά και ικανά στελέχη είναι απαραίτητα για να επιτύχει ένα κόμμα τους στόχους του. Επίσης, επειδή η πολιτική τέχνη είναι μια δύσκολη τέχνη, το νέο δυναμικό και πρέπει να τη σπουδάσει και πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί, καθότι στελέχη κατ’ απονομήν στην πολιτική δεν φθουράνε. Γιατί, όμως, τα αυτονόητα προκάλεσαν αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ; Προφανώς γιατί τα αυτονόητα πολλάκις δεν συμφέρουν. Πρώτον, δεν συμφέρουν εκείνα τα στελέχη που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση εξουσίας για να πλουτίσουν. Δεύτερον, δεν συμφέρουν εκείνα τα στελέχη που έχουν ιστορικό ανοχής στη διαφθορά των «κολλητών». Τρίτον, δεν συμφέρουν όλα τα φθαρμένα στελέχη που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι πρέπει να παραμερίσουν ή να μπουν σε διαδικασία «αγρανάπαυσης».

•Επιτέλους, όσοι εκτέθηκαν, όσοι ταυτίστηκαν με τον κυβερνητισμό, όσοι υπέκυψαν στην αλαζονεία της εξουσίας, καιρός είναι οικειοθελώς να παραμερίσουν από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθότι θυμίζουν στην κοινή γνώμη τις κακές πλευρές της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ίσως χρειάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτός από τη διαδικασία της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, να προωθήσει και τη διαδικασία της εξυγίανσης του πολιτικού προσωπικού του κόμματος. Διαφορετικά το «φθαρμένο» και «ανήθικο» από τα παράθυρα των καναλιών θα χλευάζει το νέο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ