Ποιους υποψήφιους δημάρχους κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών

Κατ’ αρχήν θα είναι υποψήφιοι όλοι οι νυν νομάρχες, οι οποίοι είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε έχουν εκλεγεί και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Πλην τριών, για τους οποίους υπάρχει σκεπτικισμός, επειδή εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή ως αδύνατες υποψηφιότητες, με λίγες πιθανότητες να ξανακερδίσουν και έτσι δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα ξαναλάβουν το χρίσμα. Πρόκειται για τους νομάρχες Ηρακλείου Δημήτρη Σαρρή, Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη και Γρεβενών Δημήτρη Ρίγγο.

Στη Δυτική Αττική θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν νομάρχης Α. Αρκουδάρης. Αντιθέτως, στην Ανατολική Αττική, όπου η υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Λ. Κουρή (ΝΔ) εμφανίζεται ως πολύ ισχυρή, αναζητείται υποψήφιος μέσω… δημοσκόπησης.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους της Αττικής:

= Στον Κορυδαλλό θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Στ. Χρήστου.

Στο Πέραμα ο υποψήφιος των εκλογών του 2002 Γ. Γλύκας θέλει εκ νέου να αντιπαρατεθεί με τον νυν δήμαρχο Γ. Λαγουδάκο (ΝΔ).

Στο Μενίδι συζητούνται τα ονόματα του γιου του βουλευτή Ντ. Βρεττού και του τοπικού στελέχους Γ. Κατσαβού.

Στα Άνω Λιόσια επικρατέστερος θεωρείται ο διάδοχος του τέως δημάρχου Ν. Παπαδήμα, Β. Χριστοφιλάκης. Διεκδικεί, όμως, υποψηφιότητα και ο Σ. Σάββας.

Στη Νίκαια υπάρχει αδιέξοδο. Ο τέως και αποτυχών στις προηγούμενες εκλογές δήμαρχος Β. Τράπαλης επιμένει να διεκδικήσει πάλι τον δήμο. Υπάρχουν, όμως, πολλές και σοβαρές αντιδράσεις για την υποψηφιότητά του. Μάλλον το αδιέξοδο θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστεί με δημοσκόπηση…

Στο Κερατσίνι ο νυν δήμαρχος Δ. Σαράφογλου δεν θα είναι υποψήφιος. Διεκδικούν το χρίσμα οι Κ. Λάλος, Ζ. Ζούπης και Γ. Χάσκας. Δεν θεωρούνται, όμως, δυνατές υποψηφιότητες και κυρίως δεν σηματοδοτούν την ανανέωση. Αναζητείται, μέσω δημοσκόπησης, πρόσωπο για «υπέρβαση».

Στη Δραπετσώνα -και όπως έδειξε δημοσκόπηση που έγινε- το 75% απαιτεί νέο πρόσωπο. Έτσι δεν είναι σίγουρη η υποστήριξη του νυν δημάρχου Γ. Αραβιάδη, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη ως «αντάρτης».

Στο Περιστέρι μάλλον προκρίνεται ξανά η υποψηφιότητα του Κ. Λαλένη. Έγιναν προτάσεις σε πρώην βουλευτές, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν.

Στο Μαρούσι υπάρχει επίσης πρόβλημα. Κάποιοι θέλουν να στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Παν. Τζανίκος, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και λένε «το ΠΑΣΟΚ έχει δήμαρχο στο Μαρούσι». Όμως άλλοι δεν τον θέλουν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι συζητάει και με τη ΝΔ. Η Σ. Σακοράφα πάντα ενδιαφέρεται και επιμένει, αλλά υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για το όνομά της.

Στο Χαλάνδρι «παίζουν» οι υποψηφιότητες των υποψηφίων του 2002 κυρίων Γυφτόπουλου και Νταβία, καθώς και δύο δημοτικών συμβούλων.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια επιμένει ο πρώην δήμαρχος Π. Γρετζελιάς. Ωστόσο, τοπικά και κεντρικά στελέχη συζητούν τη στήριξη του υποψηφίου κ. Κόντου από τον ΣΥΝ.

Στην Καλλιθέα δεν αμφισβητείται η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Κ. Ασκούνη.

Στη Γλυφάδα η κατάσταση είναι τραγική. Ο νυν δήμαρχος Στ. Σφακιανάκης θέλει μεν να είναι πάλι υποψήφιος, ωστόσο από δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι δεν είναι σε θέση να ξανακερδίσει. Αρνητικό είναι και η ηλικία του που… δεν έχει σχέση με ανανέωση. Το ίδιο ισχύει και για τον παλιό δήμαρχο Θ. Σπονδυλίδη. Πάντως, ενδιαφερόμενοι υπάρχουν, αλλά θεωρούνται αδύνατες υποψηφιότητες.

Στην Αγ. Βαρβάρα θα είναι υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Λ. Μίχος.

Στο Χαϊδάρι μάλλον θα είναι ξανά υποψήφιος ο Κ. Ντηνιακός.

Στη Ν. Ιωνία υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Γ. Χαραλάμπους.

Στο Αιγάλεω οι περισσότεροι θέλουν να στηριχθεί υποψήφιος από τον ΣΥΝ, αλλά επιμένει να είναι υποψήφιος ο Θ. Σχινάς.

Στην Κηφισιά επικρατεί… χάος και δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τίποτα.

Στο Ν. Ψυχικό το στέλεχος του ΣΥΝ κ. Παπαδημούλης πιέζει για να στηριχθεί ξανά η σύζυγός του, η οποία όμως στις εκλογές του 2002 απέτυχε παταγωδώς…

Στο Π. Φάληρο διεκδικούν το χρίσμα τρία-τέσσερα τοπικά στελέχη. Συζητούνται ακόμα και δύο δημοσιογράφοι, αν και ο ένας, ο Κ. Χαρδαβέλλας, αρνήθηκε όταν του έγινε πρόταση.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει διχασμός. Κάποιοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γ. Τσαρπαλή, ο οποίος το 2002 εξελέγη ως «αντάρτης». Όμως ο Αλ. Παπαδόπουλος επιμένει για τον παλιό δήμαρχο Δ. Ευσταθιάδη, ο οποίος πάντως έχει ξεπεράσει τα 70…

Σε Μοσχάτο, Άγ. Δημήτριο, Ταύρο και Ρέντη θα στηριχθούν οι νυν δήμαρχοι. Υπάρχουν, ωστόσο, σοβαρές αντιδράσεις στη στήριξη του δημάρχου Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη (ΣΥΝ) και από τοπικά στελέχη και από βουλευτές της Βʼ Αθήνας.

Στον Βύρωνα μάλλον θα είναι πάλι υποψήφιος ο κ. Κόνσουλας. Αρνήθηκαν τη σχετική πρόταση ο Λ. Κανελλόπουλος και ο Τ. Μαντέλης.

Στου Ζωγράφου θα στηριχθεί μάλλον ξανά ο κ. Πέτας.

Στη Ν. Σμύρνη γίνεται… χαμός. Η Χαρ. Τρικούπη έχει αποφασίσει να στηρίξει πάλι τον νυν δήμαρχο Γ. Κουτελάκη. Αλλά η υποψηφιότητά του δεν είναι αρεστή ούτε… στον ΣΥΝ, όπου ανήκει. Δεν θέλουν να τον ακούσουν, επίσης, ούτε τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και οι περισσότεροι βουλευτές της Β’ Αθήνας. Έχουν ακουστεί και τα ονόματα του πρώην βουλευτή Φρ. Παπαδέλη και του Κρ. Βασιλικόπουλου. Πάντως, το πιθανότερο είναι ο δήμος να περάσει στη ΝΔ…


Σχολιάστε εδώ