ΟΝΕΙΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Θα ζητούσα επίσης τη λίστα των φιλοξενούμενων και τις ιδιότητές τους.

Σας ορκίζομαι πως θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι, αν έβγαιναν στη φόρα το ποιοι ωφελούνται και με πόσο επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του φεστιβάλ οι τύποι που πλημμύρισαν τα στέκια της πόλης απολαμβάνοντας την εκδρομή τους.

(Τζάμπα μεταφορικά, τζάμπα ξενοδοχείο, τζάμπα φαγητό, τζάμπα προσκλήσεις, τζάμπα πάρτι. Όχι, κορίτσια δεν τους δίνουν. Ούτε αγόρια…)

Την ίδια ώρα οι σινεφίλ ιθαγενείς στοιβάζονται στις ουρές για να αγοράσουν κανένα εισιτήριο.

Και επειδή ξέρω πως αν ήμουν βουλευτής θα μου απαντούσε ο υπουργός ή ο Τατούλης πως οι φιλοξενούμενοι υπάρχουν για να δίνουν αίγλη στο φεστιβάλ, θα αντέτεινα πως αν αυτά τα λεφτά χρησιμοποιούνταν για να χρηματοδοτηθούν καλύτερες παραγωγές ή για να εξασφαλιστούν σημαντικότερες συμμετοχές, τότε περισσότεροι και «διασημότεροι» θα έρχονταν με δικά τους έξοδα για να το παρακολουθήσουν.

Αδιόρθωτοι

Αφού χρησιμοποίησε με σκανδαλώδη τρόπο και με πρωτοφανή ιδιοτέλεια την εξουσία ισχυρού προσώπου, προσκολλώμενος επάνω του.

Αφού βολεύτηκε για τα καλά και απέκτησε δόξα και χρήμα.

Αφού επέδειξε πρωτοφανή αχαριστία στα σκαλιά επάνω στα οποία πάτησε.

Αφού υπήρξε χαρακτηριστικό παράδειγμα απληστίας και αλαζονίας.

Αφού η όλη διαχείρισή του σκόρπισε παντού ανυπόφορη δυσωδία.

Αφού του ‘βγαλε κυριολεκτικά τα μάτια και προκάλεσε ακόμη και τους πλέον ανυποψίαστους.

Έρχεται και ζητά να μην τον ελέγξουν και να μην τον κρίνουν. Υποστηρίζει μάλιστα πως η όλη κριτική που ασκείται στον βίο και στην πολιτεία του δεν αποτελεί παρά έργο ζηλόφθονων, μικρόψυχων και κακοπροαίρετων.

Κοντολογίς, δεν διδάχτηκε τίποτα. Ούτε από την ήττα του κόμματός του, ούτε από την απομάκρυνση όλων των παλιών του φίλων. Γι’ αυτό και αν ποτέ ξανάρθει στην εξουσία, θα είναι ίδιος και χειρότερος. Κρίμα, που μικρός έδειχνε αλλιώς…


Σχολιάστε εδώ