Με Βενιζέλο δήμαρχο και Καστανίδη νομάρχη μπορούν να κερδηθούν οι εντυπώσεις…

Η ευρεία αναγνωρισιμότητά τους, η επικοινωνιακή τους ισχύ, οι ικανότητές τους και η προνομιακή προσωπική σχέση (ιδιαίτερα του πρώτου) που έχουν με τα μέσα ενημέρωσης, αποτελούν ασφαλείς προϋποθέσεις γι’ αυτό.

Βενιζέλος στον δήμο και Καστανίδης στη νομαρχία θεωρήθηκαν από την πλειοψηφία των τοπικών στελεχών του κόμματος ως «χρυσή ευκαιρία» για να κερδηθούν τουλάχιστον οι εντυπώσεις στην εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου φθινοπώρου.

Αρκετοί μάλιστα εκτιμούν πως η «στρατηγική Ντόρας» θα βόλευε τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν κρύβει τις ηγετικές του φιλοδοξίες και δεν σταμάτησε να δηλώνει πως χόρτασε από υπουργεία και πως δεν αποτελεί υψηλό στόχο γι’ αυτόν το ενδεχόμενο να γίνει υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά τον Καστανίδη, οι εκτιμήσεις ήταν πως αυτός -λόγω της στενής του σχέσης με τον Παπανδρέου- δεν θα μπορούσε να πει όχι στην «τιμητική πρόταση».

Ωστόσο και οι δύο δήλωσαν εξ αρχής απρόθυμοι να εγκαταλείψουν την κεντρική πολιτική σκηνή και να στρατευτούν στη μάχη για την πόλη που τους ανέδειξε. Γι’ αυτό και αποφεύγουν ακόμη και να αναφερθούν στον βίο και την πολιτεία των Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη, θέλοντας να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο να κληθούν από τον αρχηγό τους…

Επιπροσθέτως, αμφότεροι άφησαν να διαφανεί πως αντιμετωπίζουν κάθε πρόταση για ενεργό τους ανάμειξη στις «αυτοδιοικητικές εκλογές» ως απόπειρα πολιτικής τους περιθωριοποίησης και απομάκρυνσής τους από τη «μεγάλη πολιτική».


Σχολιάστε εδώ