ΕΚΑΣ 220 ευρώ και ΟΓΑ 330 ευρώ θα δοθούν μέσα στο 2007

Ο αγωνιστικός χώρος παρουσιάζει πάρα πολλά εμπόδια για τον Κ. Καραμανλή και τη ΝΔ, και παρά το γεγονός ότι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως πολύ δύσκολα θα βρεθούν πόροι για να τηρήσει ο πρωθυπουργός τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όταν μάλιστα η πρώτη απόφαση της νέας καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ ήταν να περικόψει στο ήμισυ το δώρο των Χριστουγέννων, εν τούτοις κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι ο πρωθυπουργός θα είναι συνεπής με ό,τι έχει υποσχεθεί.

Σε κλειστή σύσκεψη που έγινε μετά από αίτημα του γραμματέα του τομέα για την ενημέρωση επί του προϋπολογισμού, και στην οποία παραευρέθηκαν 21 βουλευτές, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης με κατηγορηματικό τόνο διαβεβαίωσε ότι το 2007 θα δοθούν όλα όσα είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός για ΟΓΑ και ΕΚΑΣ.

Συγκεκριμένα, η αγροτική σύνταξη θα πάει στα 330 ευρώ και το ΕΚΑΣ στα 220 ευρώ. Θυμίζουμε ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ το 2004 ήταν 200 ευρώ και το ΕΚΑΣ 140 ευρώ.

Επίσης, ο φορολογικός συντελεστής για τα μεσαία εισοδήματα θα μειωθεί στο 25% και για τα υψηλά εισοδήματα στο 33 με 35%.

Ως προς το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να καλύψουν αυτές τις παροχές, καθώς και την απώλεια των εσόδων από την μείωση του φορολογικού συντελεστή, η απάντηση του υπουργού Οικονομίας ήταν ότι θα εξασφαλισθούν από τις αποκρατικοποιήσεις, που θα γίνουν.

Στο μεταξύ, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα, η κυβέρνηση και το κόμμα θα επιχειρήσει γενναία… έξοδο ενημέρωσης επί του προϋπολογισμού αλλά και όλων των άμεσων θεμάτων.

Έτσι, κλιμάκια βουλευτών ξεκινούν εξορμήσεις στην επαρχία, ενώ ο γραμματέας του κόμματος, Β. Μεϊμαράκης, θα πάρει στις πλάτες του τηλεοπτικά παράθυρα και… μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει και φέτος στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής τους κοινωνικούς φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του προϋπολογισμού για ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ, ενώ ετοιμάζεται για μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, που όπως λέγεται χαρακτηριστικά στην οικονομία, ζητάει τώρα και τα ρέστα.


Σχολιάστε εδώ