Δωρεάν με 83.000 ο SAKIS

Χαμός έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την πρόσκληση του Σάκη Ρουβά να εμφανιστεί στην καθιερωμένη «γιορτή των αγγέλων» που τα τελευταία χρόνια οργανώνει την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου ο δήμος στην πλατεία Αριστοτέλους, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο δήμαρχος ξέφυγε εύκολα από τις κριτικές του τύπου «πως οι δημόσιοι οργανισμοί οφείλουν όταν μιλούν για πολιτισμό να κάνουν πολιτισμό, αφήνοντας τους σταρ και τα ωραία τους στους εμπόρους και στους επιχειρηματίες του είδους». Απάντησε πως ο δήμος τα παρέχει όλα, αναφέροντας τα Δημήτρια και τις συναυλίες των δημοφιλών αστεριών. Μάλιστα επαίνεσε τον Σάκη Ρουβά, που μετέχει στη συναυλία αφιλοκερδώς!

Εκεί όμως που τα πράγματα δυσκόλεψαν για τη διοίκηση ήταν όταν ο Αγάπιος Σαχίνης αποκάλυψε την ύπαρξη συμφωνητικού ανάμεσα στο δήμο και την μονοπρόσωπη ΕΠΕ Σάκης Ρουβάς, στην οποία προβλέπεται αμοιβή της εταιρείας με 83.000 ευρώ. Σάστισαν οι της πλειοψηφίας και το φίδι ανέλαβε να βγάλει από την τρύπα ο άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές, Βασίλης Γάκης, που είπε πως το ποσόν αυτό θα καλύψει τα έξοδα του γκρουπ και την αμοιβή της… ορχήστρας.

Η αναταραχή που δημιουργήθηκε εντάθηκε την επόμενη ημέρα, όταν βλέποντας στην ΕΤ3 το ρεπορτάζ για τη δωρεάν εμφάνιση κόστους 83.000 του Σάκη, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «9 η ώρα… μεσημέριασε» με την Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και τον Γιάννη Κυφωνίδη, η Τάνια Τσανακλίδου, αναφέροντας πως η δική της πρόταση για συναυλία μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στην εν λόγω γιορτή απορρίφθηκε ως πολύ ακριβή! «Ένιωσα πολύ άβολα όταν ο κ. Γάκης απέρριψε την πρότασή μας. Ζητήσαμε το ποσό των 40.000 ευρώ, που περιελάμβανε και τις αμοιβές των μουσικών», είπε η γνωστή τραγουσίστρια.

«Τον κύριο Ρουβά τον συμπαθώ», είπε η Τάνια Τσανακλίδου, «τον παρακολουθώ και τον εκτιμώ για αυτό που κάνει στον χώρο του. Αλλά καταλαβαίνει κανείς πώς ένιωσα όταν η δική μας πρόταση απορρίφθηκε ως ακριβή και την ίδια στιγμή εγκρίθηκε το υπερδιπλάσιο ποσό των 83.000 ευρώ για τον Σάκη Ρουβά», τόνισε.

(Οι ακόμη πιο κακές γλώσσες λέγανε πάντως πως με δωρεάν εμφάνιση του ίδιου και μόνο 83.000 για την ορχήστρα δεν αποκλείεται ο Σάκης Ρουβάς να εμφανιστεί play back, ώστε να περισσέψουν λεφτά για την… ορχήστρα!).


Σχολιάστε εδώ