Φάκελος μπαμ και κάτω δόθηκε στον πρωθυπουργό!

Το πρόβλημα για τον Κώστα Καραμανλή είναι ότι η πληροφορία έχει διαρρεύσει και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Την άκουσα ακόμα και από διευθυντή γραφείου υπουργού, όπερ σημαίνει πως κάνει… κύκλους.

Τι αναφέρει η πληροφορία; Κορυφαίος επιχειρηματίας, γνωστός για τη δεξιά καταβολή του, όχι, όμως, και για την πίστη του στον Καραμανλή, επιχείρησε, πρόσφατα, να εισπράξει ποσό που του χρωστούσε μία δημόσια επιχείρηση για έργο που είχε εκτελέσει η εταιρεία του για λογαριασμό του Δημοσίου.

Αμ, δε! Η εκταμίευση καθυστερούσε στη γραφειοκρατία, οπότε -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι… αναφέρει η καταγγελία που… αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό!- μεγαλοστέλεχος της ΔΕΚΟ (και γνωστός «γαλάζιος» παράγοντας) ανέλαβε την απεμπλοκή. Έκανε, όμως, το τραγικό λάθος να ζητήσει μερικούς τενεκέδες… λάδι από τον επιχειρηματία, ο… τενεκές. Διότι, δεν έλαβε υπόψη του πως ο επιχειρηματίας είχε σηκώσει μπαϊράκι επί ΠΑΣΟΚ με ενστάσεις επί ενστάσεων και τα είχε βάλει με την κυβέρνηση Σημίτη και σχεδόν όλους τους άλλους επιχειρηματίες του κλάδου του. Οπότε, δύσκολα θα έμπαινε σε τέτοια συναλλαγή επί της (δικής του) κυβερνήσεως της ΝΔ!

@ Όπερ και εγένετο. Ο επιχειρηματίας συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία εις βάρος του «γαλάζιου» μεγαλοστελέχους της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ (οι πηγές μου μιλούν ακόμα και για… κασέτες -ε, ρε, δόξες οι μέθοδοι Μάκη…) και τα έστειλε στον Αγγέλου του Μαξίμου κι από εκεί έφτασαν στα χέρια του πρωθυπουργού. Τώρα, γιατί καθυστερεί -εδώ και 1,5 μήνα που έφτασε ο φάκελος- ο Καραμανλής να διώξει το μεγαλοστέλεχος, δεν το γνωρίζω. Ίσως να υπάρχουν περιπλοκές.

Ένα είναι βέβαιο. Πρόεδρε, η υπόθεση «βρωμάει». Την έχουν μάθει πολλοί. Και για να μη τη δεις σε κανένα κανάλι ή καμία εφημερίδα και κατηγορηθείς ότι έμεινες άπρακτος, κάνε κάτι!

Εκτός εάν πρόκειται για ψεύδος και ενδοκυβερνητικό πόλεμο, οπότε το In Extremis θα αποκαλύψει ποιοι υπουργοί και διευθυντές γραφείων υπουργών… διοχετεύουν τις πληροφορίες!

@ Εντυπωσιακό! Υποψηφιότητα για… δελφίνος έβαλε και ο Μισέλ Λιάπης. Τι νόημα είχαν, άλλωστε, οι δηλώσεις του περί του ότι «δεν φεύγει από το Μεταφορών» και οι αιχμές του κατά του Βουλγαράκη (έτερος δεδηλωμένος δελφίνος) και οι υποτιμητικές εκφράσεις του για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Σας αποκαλύπτω, πάντως, πως ο Μισέλ διαθέτει επικοινωνιακή στήριξη υψηλοτάτου επιπέδου από γνωστό σύμβουλο επικοινωνίας. Λέτε να μπαίνει στο παιχνίδι;

@ Πάντως, από γκάφες η ΝΔ άλλο τίποτα. Όπως, φαντάζομαι, παρακολουθήσατε -τουλάχιστον οι πιο μυημένοι από εσάς- η υπόθεση του κομματικού περιοδικού «Μετεξέλιξη» που εκδίδει η Ρηγίλλης, με εκδότη-διευθυντή τον… «μπάτλερ» του Μεϊμαράκη, Γιάννη Χατζή, πήρε μεγάλες διαστάσεις!

Ο Χατζής συνέγραψε λίβελλους εναντίον του Θέμου, του Μάκη, του δημοσιογράφου του ΑΠΕ, του Flash και του «Θέματος» Σπύρου Γκουτζάνη και της πολιτικής συντάκτριας της «Ελευθεροτυπίας» -και επ’ εσχάτοις και πολιτικής αναλύτριας στην ΕΡΤ (!)- Χριστίνας Κοραή.

Το πρόβλημα για τον Χατζή είναι ότι χρησιμοποίησε τις στήλες του επίσημου περιοδικού του κόμματος για να επιτεθεί σε Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους. Και δημιούργησε μέγα θέμα!

Πρώτον, γιατί ξεσηκώθηκαν όλοι εναντίον του Μεϊμαράκη, ο οποίος, πιθανότατα, δεν ήξερε τίποτε!

Δεύτερον, γιατί με την ενέργειά του αυτή ο Χατζής έσπασε μια καλή «συμμαχία» του αφεντικού του με τον Θέμο και τον Μάκη, οι οποίοι ήταν και στην κόντρα με τον Ρουσόπουλο, κάτι που ευνοούσε τον γραμματέα της ΝΔ!

Τρίτον, διότι χρεώνεται στο σύστημα της Ρηγίλλης μια μεγάλη (επικοινωνιακή) γκάφα, την ώρα που προσπαθούν να επιβάλουν την επικοινωνιακή υπεροπλία του έναντι του συστήματος του Μαξίμου. Αλλιώς, τα… κουλουβάχατα της Ιστορίας!

@ Το ζήτημα είναι, ωστόσο, τι… καίει τον Χατζή και ανακατεύεται με την Κοραή και άλλους δημοσιογράφους; Ήδη σας έχω αποκαλύψει πως το παιχνίδι παίζεται γύρω από τις προσλήψεις που προωθεί ο Ρουσόπουλος στην ΕΡΤ (αυτές για τις οποίες επιμένει και το παλεύει, τουλάχιστον!). Οι προσλήψεις αυτές έχουν εκνευρίσει το σύστημα της Ρηγίλλης διότι δεν είναι… «γαλάζια» παιδιά.

Το βασικό πρόβλημα του Χατζή, λοιπόν, ήταν η πρόσληψη της Κοραή για να χτυπηθεί ο Ρουσόπουλος. Η αλήθεια είναι πως το Χριστινούλι της «Ελευθεροτυπίας» πήγε στην ΕΡΤ για να βάλει μερικές αντιπολιτευτικές (;) πινελιές στην πρωινή εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου (οι οποίοι είχαν προτείνει άλλον συνάδελφο με θητεία στην ΕΡΤ γι’ αυτόν τον ρόλο) και να φιλοξενείται στις εκπομπές του Κοττάκη και του Πολίτη, αλλά ο «ανταγωνιστικότερος» των προέδρων της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, δεν την ήθελε.

Τελικά ο Ρουσόπουλος κέρδισε τη μάχη, επέβαλε την Κοραή, αλλά το σύστημα της Ρηγίλλης παραμονεύει. Εκεί που, όπως μαθαίνω, ο Ρουσόπουλος έχασε τη μάχη είναι με τον Σ. Κοτρώτσο που ενώ του ζήτησε να πάει στην ΕΡΤ για την ψηφιακή και τη Eurovision (λόγω Ολυμπιακής εμπειρίας), ο Παναγόπουλος και το σύστημά του δεν τον ήθελαν. Επιμένω, κάποιος άλλος κυβερνά την ΕΡΤ…

@ Και μια και μιλάμε για την ΕΡΤ: Αληθεύει πως η έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» πήρε ΔΩΡΕΑΝ τα δικαιώματα του promo των φετινών ταινιών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έτσι κυκλοφόρησε το σχετικό dvd, την προηγούμενη Κυριακή, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη;

Γιατί απευθύνω το ερώτημα στην ΕΡΤ; Μα διότι στο πίσω μέρος του καλύμματος του dvd αναφέρονται ως χορηγοί- συμπαραστάτες της έκδοσης (και φιγουράρουν κάτω από το λογότυπο της «Καθημερινής»), η ΕΡΤ (!), το υπουργείο Πολιτισμού(!) και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου(!). Βεβαίως, τη σχετική σύμβαση με την «Καθημερινή» υπέγραψε η κ. Δέσποινα Μουζάκη του Φεστιβάλ (επιλογή Τατούλη), το ζήτημα, ωστόσο, είναι πως εκτίθενται άνθρωποι.

@ Και για επιδόρπιο. Προς τα διοικητικά στελέχη της ΕΡΤ: Παιδιά, προσέξτε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Μαθαίνω πως κάποιες σύζυγοι τα χρησιμοποιούν, ενίοτε, για ψώνια. Ανταγωνιστικέ πρόεδρε, βάλε το μαχαίρι στο κόκαλο. Όχι τίποτε άλλο, έρχεται και Eurovision και πρέπει να είσαι νηφάλιος για να βροντοφωνάξεις ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου: «το πήραμε, το πήραμε το ευρωπαϊκό». Οέο…

In Extremis: [email protected]


Σχολιάστε εδώ