κυριακή με τον… πρωινό καφέ

Απόδειξη ότι ο πρόεδρός του κ. Βενέτης όχι μόνο αρνήθηκε να στείλει στον Εισαγγελέα το πόρισμα που ο επιθεωρητής κ. Γ. Στράγκας τού κοινοποίησε για την υπάλληλο κ. Π. Χατζίνα-Μαλαγάρη, αλλά ούτε προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης, παρά τη δημόσια δήλωση του υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου ότι το πόρισμα θα πάει στη Δικαιοσύνη!

Αν και πολύ του πάει του κ. Βενέτη, θα διερωτηθείτε, ποιος επιτέλους… κυβερνάει, κύριε Παναγιωτόπουλε, το Ταμείο Νομικών; Ξέρετε, άραγε, τι συμβαίνει εκεί; Ρωτήστε τους υπαλλήλους που εργάζονται και θα μάθετε πάρα πολλά, που σήμερα κάποιον εξυπηρετεί να τα σκεπάζουν, π.χ. για να μην ελεγχθούν τα συμβολαιογραφεία που έχει σε νησιά του Αιγαίου…


Προτιμά τη σιωπή…

«Μικρή ζημιά» θεωρείται από το στενό περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν οι δηλώσεις του Κουλούρη. Τη «μεγάλη ζημιά», λένε, την έκανε αλλού. Συγκεκριμένα, του καταλογίζουν ότι «ακύρωσε μια μεγάλη επικοινωνιακή κίνηση», αφού η σκόνη που σήκωσε ο Κουλούρης με τις δηλώσεις του σκέπασε την είδηση για την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου. Από τον Ιούνιο (όπως μας εξηγεί το περιβάλλον) ο Γιώργος Παπανδρέου προετοίμαζε την εκλογή του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, γι’ αυτό έκανε τόσα ταξίδια στο εξωτερικό για τα οποία ορισμένα στελέχη «γκρίνιαζαν», αφού δεν ήξεραν «τι μεγάλη κίνηση ετοίμαζε». Ξέραμε πως η είδηση θα ανακοινωθεί Κυριακή από το Λονδίνο και εκείνη τη μέρα βρήκε ο Κουλούρης να κάνει «τις απρεπείς δηλώσεις του». Και επικοινωνιακή ζημιά καταλογίζει λοιπόν το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου στον Κίμωνα Κουλούρη.


Εξορμήσεις για την ακρίβεια!

Δεκαοκτώ έναντι δώδεκα είναι ο συσχετισμός των στελεχών που εξορμούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην περιφέρεια για την ακρίβεια. Στην πράξη, λοιπόν, η Χαριλάου Τρικούπη καταργεί την ανανέωση, διότι αν δούμε τον κατάλογο με τα στελέχη, θα διαπιστώσουμε πως οι νέοι είναι δώδεκα (Αρναουτάκης, Χριστοφιλοπούλου, Μπατζελή, Δημαράς, Μανιάτης, Ρήγας, Βέρρας, Μωραΐτης, Όθωνας, Αντωνακόπουλος, Γκερέκου και Ράπτη), ενώ τα παραδοσιακά στελέχη δεκαοκτώ: Διαμαντοπούλου, Β. Παπανδρέου, Μαρία Αρσένη, Σκανδαλίδης, Γείτονας, Νιώτης, Χυτήρης, Πολυζωγόπουλος, Πρωτόπαπας, Σχοιναράκη, Ξενογιαννακοπούλου, Σπηλιόπουλος, Παπουτσής, Τσούρας, Ανωμερίτης, Στρατάκης, Λοβέρδος και Αποστολάκη.


Προς τι οι επαφές;

Συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ο Γ. Παπανδρέου, αναγκαίες και χρήσιμες, προκειμένου να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για το τι πραγματικά ζητάει ο λαός.

Μεταξύ των πρώτων που συνάντησε (στο γραφείο του στη Βουλή) ήταν οι Κεγκέρογλου, Βαρβαρίγος και Πιπεργιάς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επέδειξε έντονη κοινοβουλευτική παρουσία, ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την ενέργεια. Οι συζητήσεις ήταν εφ’ όλης της ύλης. Από… ανανέωση μέχρι τοπικά προβλήματα. Όπως έμαθα, πάντως, ο Δημ. Πιπεργιάς μεταξύ άλλων έθεσε και το σοβαρό πρόβλημα επικοινωνιακής υστέρησης που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ.


Προς τι οι επαφές;

Συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ο Γ. Παπανδρέου, αναγκαίες και χρήσιμες, προκειμένου να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για το τι πραγματικά ζητάει ο λαός.

Μεταξύ των πρώτων που συνάντησε (στο γραφείο του στη Βουλή) ήταν οι Κεγκέρογλου, Βαρβαρίγος και Πιπεργιάς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επέδειξε έντονη κοινοβουλευτική παρουσία, ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την ενέργεια. Οι συζητήσεις ήταν εφ’ όλης της ύλης. Από… ανανέωση μέχρι τοπικά προβλήματα. Όπως έμαθα, πάντως, ο Δημ. Πιπεργιάς μεταξύ άλλων έθεσε και το σοβαρό πρόβλημα επικοινωνιακής υστέρησης που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ.


Παλιός κοινοβουλευτικός παράγοντας έλεγε στο «ΠΑΡΟΝ» ότι η… αλλεργία που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με ορισμένα πρόσωπα που χρημάτισαν και συνεργάτες του πατέρα του δεν έχει να κάνει με την ανανέωση αλλά «με τα απωθημένα του». Όπως υποστήριξε, «ο Γιώργος έχει υποφέρει από ορισμένους ανθρώπους που ήταν δίπλα στον Ανδρέα». Ο ίδιος παράγοντας πιστεύει ότι στο τέλος «θα τους φάει ο Γιώργος», ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να συνασπιστούν οι δυσαρεστημένοι και να… φάνε αυτοί τον Γιώργο, γιατί «δεν έχουν κότσια να τα βάλουν μαζί του», μπορεί να κάνουν δηλώσεις με αιχμές, μπορεί να γκρινιάζουν πίσω από την πλάτη του, αλλά κατά μέτωπο δεν θα χτυπήσουν.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όταν ο λόγος έφτασε στα περί ανανέωσης, πολλά από τα μέλη του κομματικού οργάνου εξεπλάγησαν, όταν άκουσαν τον Βενιζέλο, καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, να λέει «εγώ συμφωνώ με τον πρόεδρο σε όλα». Εκεί, λοιπόν, ορισμένα μέλη του ΠΣ, όπως οι Κατσέλη, Παναγιωτακόπουλος, Παπουτσής και Πάγκαλος, ανοιχτά κατηγόρησαν τον Βαγγέλη για υποκρισία, γιατί άλλα λέει μέσα στο κομματικό όργανο και άλλα βγαίνουν στους δημοσιογράφους. Η πιο χοντρή αντίδραση ήταν του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος είπε στον κ. Βενιζέλο ότι είναι αλαζόνας. Από την άλλη οι Κοππά και Παπαχρήστος έλεγαν τα δικά τους ως νέοι βουλευτές και όλους μαζί τούς άκουγε ο Γιώργος αμήχανα.


Τα πυρά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για «αποστρατεία» παλαιών στελεχών εστιάσθηκαν στους δύο πρώην υπουργούς Άμυνας. Όχι για ηλικιακούς λόγους, βέβαια, αλλά για την πολυσυζητημένη θητεία τους στο υπουργείο. Πρέπει όμως να σημειώσουμε δύο ασήμαντες λεπτομέρειες. Πρώτον, ο Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών, πάντοτε έβρισκε έναν λόγο να μη συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ που, με πρόεδρο τον Σημίτη, αποφάσιζε τη σύναψη των αμαρτωλών συμβάσεων. Αυτό όμως μερικοί το λένε φυγομαχία. Έπρεπε να είναι παρών και να καταψηφίζει, αν έβρισκε κάτι ύποπτο. Το δεύτερο είναι ότι ο Γιώργος μπορούσε να είχε εκπαραθυρώσει τον Γιάννο αν αντί να επιλέξει την έδρα της Αθήνας (οπότε ο δεύτερος θα έμενε εκτός νυμφώνος) προτιμούσε αυτήν της Θεσσαλονίκης. Στερνή μου γνώση…

Μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού ήταν αυτή των τεσσάρων ρωσικών πλοίων ZUBR. Αν ψάξει κανείς τις διαδικασίες, θα φρίξει. Όπως λέγεται, από τα τέσσερα πλοία, τα τρία είναι σήμερα εκτός ενεργείας. Θα μας διαψεύσει άραγε ο Α/ΓΕΝ;

Ενώ η προμήθεια των πολυσυζητημένων τεθωρακισμένων, παλαιάς κοπής, γερμανικών MARDER προχωρεί, λόγω πίεσης «άνωθεν» ζητήθηκε, για τα μάτια του κόσμου, προσφορά και από τους Αμερικανούς για άλλες παλιατζούρες, τα BRANDLEY 2A. Επαναλαμβάνονται, πιστά, οι ΠΑΣΟΚικές μέθοδοι.

Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ OSHKOSH, που εφοδιάζει όχι μόνο τον αμερικανικό στρατό αλλά και πολλούς άλλους με φορτηγά, σημείωσε πέρυσι ρεκόρ πωλήσεων που ξεπέρασαν τα 2,96 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση κατά 27% από το 2003 («DEFENSE NEWS», 07/11/05). Θα διερωτηθεί κανείς, και τι μας νοιάζει; Απλώς θυμηθήκαμε ότι, όπως είχαμε γράψει, προ τετραμήνου η εταιρεία είχε έρθει εδώ, όπου έγινε δεκτή με σάλπιγγες και τύμπανα από Αλογοσκούφηδες, Σπηλιωτόπουλους, Σιούφες κ.ά., για να προτείνει εγκατάσταση μονάδας παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων στην Ελλάδα. Έκτοτε… πάπαλα. Αυτοί οι Νεοδημοκράτες μόνο για να αγοράζουν υπερκοστολογημένα F-16 είναι ικανοί…

Η προώθηση του σχεδίου νόμου που προβλέπει κατάργηση του ΕΠΥΕΘΑ και της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμών φαίνεται να λιμνάζει, γιατί τελικά κανένας δεν το θέλει. Ούτε ο άρχων του ΕΠΥΕΘΑ Κυριακόπουλος (που απολαμβάνει τις χαρές του) ούτε ο Ζορμπάς και μάλλον ούτε ο Σπηλιωτόπουλος. Μήτε οι ΠΑΣΟΚοι νοιάζονται.

Πέρα από τους 240 (!) «συναδέλφους» απόστρατους αξιωματικούς αεροπόρους που έχει ανακαλέσει, αξιοκρατικά, ο Σπήλιος για να λαμβάνουν επιμίσθιο και ξηρά τροφή, άλλοι «συνάδελφοι» απόστρατοι, που εργάζονται σε εμπόρους όπλων, πηγαινοέρχονται ελεύθερα στη ΓΔΑΕ, της οποίας προϊστάμενος είναι και αυτός απόστρατος αεροπόρος, και πιέζουν καταστάσεις. Ένας μάλιστα από αυτούς, που φέρει το όνομα πρώην υπουργού Άμυνας, λέγεται ότι ακούγεται με πολλή προσοχή από τον άρχοντα της ΓΔΑΕ. Ούτε επί Άκη δεν γινόντουσαν αυτά…

Είναι γνωστό ότι ο Γιωργάκης «σέρνει τα εξ αμάξης» όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κατά Άκη και Γιάννου για την πολιτεία τους στο ΥΕΘΑ. Στις 21 Νοεμβρίου ήταν η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποιος θα περίμενε ότι ο πρόεδρος του Κινήματος θα έστελνε τον Άκη ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στη δεξίωση! Ήθελε να του σπάσει τα νεύρα; Ο Άκης όμως πήγε χαμογελαστός και καμαρωτός. Σε ποιον να αποδώσει κανείς μεγαλύτερη απρονοησία; Δεν στέλνανε μαζί και τον Σμπώκο; Και οι αξιωματικοί; Απλώς εκάγχαζαν…


Σχολιάστε εδώ