Επαναφέρει Θεόκλητο ο Χριστόδουλος!

«Καθαρός», λοιπόν, ετοιμάζεται να επιστρέψει ο πρώην Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Κουμαριανός. Έχει ήδη πάρει συγχωροχάρτι από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο κατά την ενθρόνιση του αντικαταστάτη του: τότε ο Χριστόδουλος έκανε το λάθος, αντί να προβάλει τη σεβάσμια μορφή του Κύριλλου Χριστάκη, να επιδοθεί στην εξύμνηση του Θεοκλήτου.

Ο Θεόκλητος φρόντισε το καλοκαίρι να φρεσκάρει τα αγγλικά του, εξασφαλίζοντας μία από τις τρεις υποτροφίες που προσφέρει το Βατικανό στην Εκκλησία της Ελλάδος για τον σκοπό αυτόν. Είναι πράγματι… ειλικρινές και αντικειμενικό το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου για την επιμόρφωση των κληρικών του: τις τρεις υποτροφίες πήραν δύο διάκοι του και ο Θεόκλητος!

Τότε ο Θεόκλητος έκανε την απίθανη δήλωση στην «Ελευθεροτυπία»: «Σκέφθηκα να πάω σε ένα μοναστήρι στο Άγιον Όρος, που είναι και ο φυσικός μας χώρος, και να καθίσω για ένα χρονικό διάστημα…». Τελικά προτίμησε να πάει στο Δουβλίνο για… φροντιστήριο αγγλικών!

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του. Από το καλοκαίρι ο Θεόκλητος φωνάζει «είμαι στη διάθεση της Εκκλησίας». Δεν θέλει, όμως, να εκλεγεί επίσκοπος με ποίμνιο. Και εκείνος δεν το θέλει και κανείς δεν τον θέλει για μητροπολίτη του.

Τα αγγλικά πράγματι του χρειάζονται. Έχει βάλει στο μάτι δύο θέσεις: το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας και την Αποστολική Διακονία. Ο Θεόκλητος προσπαθεί να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο να εκλέξει στη Μητρόπολη Αττικής, που θα κοπεί στα δύο, ανατολικά και δυτικά της εθνικής οδού, έναν από τους διευθυντές αυτών των υπηρεσιών για να πάρει τη θέση του!

Δύο πρόσωπα στηρίζουν τον Θεόκλητο σε αυτήν την κίνηση: ο Χάρης Κονιδάρης, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθυντής της ΜΚΟ Αλληλεγγύη.


Σχολιάστε εδώ