ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Η ηγεσία της Σούπερ Λίγκας είναι βέβαιο ότι θα πιέσει τον Ορφανό να τρέξει τις διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος της περιόδου να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση συγκρότησης της Σούπερ Λίγκας.

Από την άλλη πλευρά, ο Ορφανός φαίνεται να έχει πάρει ξεκάθαρα εντολή να μη προχωρήσει αν πρώτα δεν οριστικοποιηθούν και προσδιοριστούν οι τρόποι εκείνοι που θα διαμορφώνουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και τη βιωσιμότητα της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Νομικά δεν είναι εύκολη υπόθεση η αλλαγή του τοπίου. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν γενναίες υποχωρήσεις από το μπλοκ της Σούπερ Λίγκας και θεσμικές διατάξεις κατοχύρωσης των μικρών από το κράτος.

Πέρα από πρόσωπα, συμφέροντα και αντιπαραθέσεις σαφώς δεν μπορεί το κράτος να θεσμοθετήσει την αλλαγή του ποδοσφαιρικού χάρτη ούτε με τους… μισούς ή τα 2/3 ούτε χωρίς να είναι απολύτως προσδιορισμένο το νέο πλαίσιο και για τη Λίγκα και για τους μικρούς, αλλά και χωρίς να ξεπεραστούν αντικειμενικές δυσκολίες νομικού και κοινωνικού χαρακτήρα με πολιτικές προεκτάσεις.

Είναι αγκάθι για την κυβέρνηση αυτή η αντιπαράθεση και ας φαντάζει τελειωμένη υπόθεση.


Κάλεσμα…

Στη συνάντηση του μπλοκ της Σούπερ Λίγκα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο Γκαγκάτσης τους είπε να καλέσουν τους παράγοντες της Β΄ Εθνικής και να τους εξηγήσουν τι προτείνουν. Τι παίρνουν με το υφιστάμενο καθεστώς, τι θα παίρνουν συγκεκριμένα με το νέο. Οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας φέρονται να δεσμεύτηκαν για κάτι τέτοιο, διατεθειμένοι να προσδιοριστούν συγκεκριμένα οι εγγυήσεις για τη Β΄ Εθνική. Φυσικά αυτά δεν γίνονται με τα λόγια. Το μπλοκ της Σούπερ Λίγκας θα καλέσει ανοιχτά και τους υπόλοιπους της Α΄ Εθνικής που αποχώρησαν από τη γενική συνέλευση.

Τσε Γκεβάρα

Ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρ Μητρόπουλος σε ρόλο Τσε Γκεβάρα των μικρών του ποδοσφαίρου, είναι σε ακραία αντιπαράθεση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν συνεργαστεί.

Ο Μητρόπουλος φαίνεται να είναι το εμπόδιο γιατί καθοδηγεί τους μικρούς εκεί που θέλει.

Ο Βίκτωρ-Τσε λέει πως ό,τι κάνει το κάνει με αποφάσεις ΔΣ. Αρνείται ότι είναι ουσιαστικά αυτός ο στόχος. Το Στοίχημα είναι η ταμπακέρα και γι’ αυτό γίνεται αυτός ο πόλεμος. Και δεν είναι μόνο η μοιρασιά. Μετά το 2007 το Στοίχημα θα απελευθερωθεί και για τότε από τώρα είναι έτοιμο το «κόλπο γκρόσο». Κοινοπραξία και το καρπούζι σαφώς στη μέση.

Λαβύρινθος

Το να αυξηθούν τα έσοδα και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ μεγάλων και μικρών δεν γίνεται χωρίς κεντρική διαχείριση.

Αγκάθι τα τηλεοπτικά συμβόλαια που δεν σπάνε με νόμους. Με κοινή διαχείριση χορηγιών, οι μεγάλοι παίρνουν το πακέτο και οι μικροί ψίχουλα. Ο Βίκτωρ-Τσε λέει: «Εγώ, αν διασφαλιστεί η Β΄ Εθνική, φεύγω την άλλη ημέρα». Και συμπληρώνει: «Το “εδώ και τώρα ψηφίστε και μετά θα αποφασίσουμε”, που είπε κάποιος κομπλεξικός, δεν περνάει».

Ο Ορφανός έχει έτοιμη επιτροπή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με εκπροσώπους φορέων για να ξεπεράσουν τον ποδοσφαιρικό λαβύρινθο. Ο Γκαγκάτσης θα του θέσει στη συνάντηση θέμα μη συμμετοχής του Βίκτωρα Μητρόπουλου ως εκπροσώπου της ΕΠΑΕ. Ο Ορφανός τι θα κάνει;

Σελίδα

Για να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με Σούπερ Λίγκα, είναι εφικτό μέσα σε λίγους μήνες να έχουν ξεκαθαριστεί: 1) Χρεωμένες ΠΑΕ, 2) Αετονύχηδες, παράνομοι, παράτυποι, ασυνεπείς και αφερέγγυοι παράγοντες, 3) επαγγελματική διαιτησία – αθλητική δικαιοσύνη, 4) βία, 5) Γήπεδα, 6) Αλλαγή καταστατικού ΕΠΟ, 7) Κατάργηση ΕΠΑΕ και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τα συναντάμε χρόνια τώρα στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου;

Γιατί πέρα από το κατεστημένο που προσωποποιείται κατά του «Τζίγγερ» στον Βίκτωρα-Τσε, μέχρι πρότινος ομοτράπεζό του, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι αρκεί η σύμπραξη, η σύμπλευση, η συναίνεση, η σε όποια επίπεδα συνεργασία, υποχώρηση, παραχώρηση, συμφωνία Κόκκαλη-Βαρδινογιάννη για να γυρίσει σελίδα το ποδόσφαιρο. Όσο αναγκαίο είναι κάτι τέτοιο, άλλο τόσο χρειάζεται ουσιαστική κατοχύρωση και βαθιές τομές που απαιτούν χρόνο, υποχωρήσεις και βούληση.

Ηθικοί

Ξέρετε κανέναν επιχειρηματία να κάνει… δώρα ή να χάνει; Εμμέσως πλην σαφώς και με άλλα λόγια, ο Ντέμης Νικολαΐδης που ως διαχειριστής-σωτήρας εκφράζει το μέγεθος της ΑΕΚ, είπε στο τέλος της γενικής συνέλευσης: «Είμαστε εδώ το 85% των φιλάθλων…». Το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στον πάτο του βαρελιού, γιατί επί δεκαετίες το… κατεστημένο εξυπηρετούσε συμφέροντα πότε «πράσινα» και πότε «κόκκινα» με κίτρινες προσμίξεις και σπάνιες εξαιρέσεις. Ηθικοί αυτουργοί του κατεστημένου ήταν τα «αιώνια» αφεντικά. Εγκυκλοπαίδεια γράφεται γι’ αυτές τις δεκαετίες. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ουραγός στην Ευρώπη, αναξιόπιστο και απαξιωμένο στην Ελλάδα είναι γιατί λειτούργησε ως εργαλείο συμφερόντων μεγάλων και μικρών επιχειρηματιών. Έγινε ψηφοθηρικό μέσο, έγινε δικολαβίστικη φάμπρικα, έγινε ασπίδα προστασίας διαπλεκομένων και μηχανισμός φοροαπαλλαγής.


Ανασυγκρότηση

Είναι όντως ιστορική η στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι όντως χρυσή ευκαιρία να γυρίσει σελίδα. Και επειδή ο… λαουτζίκος που είπε και η Βιργινία (Βεντουράκη) επί δεκαετίες, αναπολεί τη βιασμένη ποδοσφαιρική Κυριακή του μέσα από διαχρονική σιωπή-αποχή, η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια. Γιατί ανασυγκρότηση του ποδοσφαιρικού κράτους σαφώς δεν μπορεί να γίνει ούτε με συνταγές συντήρησης, κατοχύρωσης και διασφάλισης του κάθε μορφής σε όποιο επίπεδο και όποιο μέγεθος νταβατζή.

Πέρα από όποιο χρώμα κασκόλ και ποτισμένη ψυχοσύνθεση είναι δικαίωμα και ταυτόχρονα απαίτηση του απλού προβληματισμένου, απογοητευμένου πολίτη που όλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στην υπηρεσία του, να μη χρησιμοποιηθεί εν αγνοία του για μια ακόμη φορά.

Άκρα

Δύσκολες ημέρες έρχονται για τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Κωνσταντίνο Παπαλάκη. Στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γιάννη Βαρδινογιάννη και Βίκτωρα Μητρόπουλου, φαίνεται πως οι εξελίξεις θα έχουν ακραία μορφή.

Μπορεί ο «Τζίγγερ» με τον Σωκράτη και τον Πέτρο Κόκκαλη να έδωσαν τα χέρια μπροστά και πίσω από τις κάμερες, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, αλλά το θέμα της πολυϊδιοκτησίας που άνοιξε ο πατήρ Κόκκαλης, ήταν βούτυρο στο ψωμί του Βίκτωρα-Τσε που φαίνεται να το επαναφέρει στην επικαιρότητα χρησιμοποιώντας το ως όπλο κατά του «Τζίγγερ».

Οι δηλώσεις του περί «θυγατρικών εταιρειών -των λεγόμενων δορυφόρων- που ορισμένοι πλούσιοι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον καιρό της ίδρυσής του τις χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν, νοθεύοντας απροκάλυπτα το πρωτάθλημα και τολμούν σήμερα, χωρίς ντροπή, να εμφανίζονται ως εξυγιαντές».

Τα λέει όλα. Μέχρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λίνο και τον Παπαγγελόπουλο θα φτάσει το θέμα. Υπάρχουν στοιχεία υποστηρίζεται που εκθέτουν παράγοντες για το πόθεν έσχες, αλλά και άλλα στοιχεία που τελούν εν γνώση του κ. Παπαλάκη αλλά κιτρινίζουν στο συρτάρι του. Στα άκρα θα φτάσει αυτή η κόντρα και θα εκθέσει πολλούς.

Γ. Καρράς:
«Μικροπρεπής η στάση Γερμανάκου»

Ο αρχιδιαιτητής Μάκης Γερμανάκος μάλλον αιφνιδιάστηκε από την κίνηση πέντε ποδοσφαιριστών της Προοδευτικής. Οι Βαρτζιώτης, Ροβάς, Χανιώτης, Προβατίδης επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Γερμανάκο για τις διαιτησίες εις βάρος της ομάδας τους που έχουν ως αποτέλεσμα να στερούν και πόρους από τα έσοδά τους. Ο αρχιδιαιτητής κάλεσε την αντιπροσωπεία των παικτών να τα… πουν στο γραφείο του, κάτι που αρνήθηκαν. Ο ιδιοκτήτης της Προοδευτικής Γιάννης Καρράς τους έβγαλε μπροστινούς ή ήταν πρωτοβουλία των παικτών;

«Με ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία τους και τους έδωσα το ΟΚ. Δεν υποχρέωσα ούτε ζήτησα από τους παίκτες να κάνουν κάτι τέτοιο. Όταν από τα εννέα παιχνίδια στα έξι σε αδικούν προκλητικά δεν μιλάμε για ανθρώπινο λάθος. Και το ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να είναι υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και κατά κάποιων άλλων σε μόνιμη βάση. Υπάρχει σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια. Δεν ζήτησα ούτε εγώ ούτε οι παίκτες εύνοια. Θεωρώ όμως απαράδεκτο, επειδή στην αρχή της περιόδου εγώ ως παράγων έκανα κριτική, ο Γερμανάκος να λειτουργεί με ρεβανσισμό. Δεν είναι αυτός ο ρόλος και η αποστολή του. Το κάνει 100% για μένα. Στη ζωή όμως τα κεκτημένα δεν τα έχει πάντα. Είναι μικροπρεπής η στάση του Γερμανάκου. Και εμένα μπορεί να μου χρεώνει ό,τι θέλει. Το ψωμί των ποδοσφαιριστών όμως;

Και μιλάει για διάλυση της παράγκας. Μετακόμισε μήπως σε μέγαρο και άλλαξε λεωφόρο; Δυστυχώς στη Β΄ Εθνική η TV δείχνει μόνο δύο αγώνες. Σκεφτείτε τι γίνεται στη Γ΄ Εθνική. Είναι τυχαίο ότι σε όσα παιχνίδια έδειξε η TV ήταν ανεκτική η διαιτησία και στα άλλα με διέλυσαν; Γίνονται εγκλήματα. Είμαι στόχος γιατί δεν προστατεύω την ομάδα. Έρχονται άνθρωποι που είναι στα πράγματα και μου λένε ʼʼξέχασέ το, εσύ δεν βγαίνεις, άλλοι έχουν σειράʼʼ».

Αγκάθι

«Αν δεν σπάσει το αγκάθι της διαιτησίας δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στο ποδόσφαιρο», λέει το αφεντικό της Προοδευτικής και Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ για να συμπληρώσει: «Επαγγελματική διαιτησία με πολύ καλές αμοιβές για να τελειώνει το νταβατζιλίκι. Γιατί διαιτηταράδες έχουμε. Δεν τους αφήνουν. Όταν ο διαιτητής καλοπληρώνεται, δεν θα κάνει… ανθρώπινα λάθη».

Δεν έχει ευνοηθεί ποτέ ο Καρράς από τη διαιτησία;

«Με την Προοδευτική, όχι, ποτέ ούτε όταν ήταν στην Α΄ Εθνική. Στη Β΄ Εθνική υπάρχουν άλλοι ”νονοί”, με περισσότερα χρήματα».

Για τη Σούπερ Λίγκα είπε: «Αν προσδιοριστεί στην τροπολογία πόσοι ανεβαίνουν και πόσοι θα πέφτουν από τη Σούπερ Λίγκα και τα έσοδα για τη Β΄ Εθνική, τότε καλώς να γίνει αύριο».

Ρεσιτάλ

Ο καναλάρχης πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού, έμαθα ότι έδωσε… ρεσιτάλ Τρίτη απόγευμα σε όσους αθλητοπαράγοντες πήγαν (οριακή απαρτία είχε) στο πολυτελές κτίριο της Κηφισιάς, τον άκουσαν, συμφώνησαν και έφυγαν εφησυχασμένοι για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Στα στιβαρά χέρια του «γίγαντα» Κυριακού κρέμονται, που κλέβει χρόνο για να ασχολείται, αν θα του εγκριθεί η χορηγία από τον ΟΠΑΠ για τα «Τσικλητήρεια» ή η επιχορήγηση για τον Πανελλήνιο για να προάγεται ο αθλητισμός με κάτι ψίχουλα -δισ. δηλαδή. Τσάμπα το άγχος. Και από την άλλη, να αναγκάζεται να κάνει δείπνα με τον Ορφανό, να κλείνει τα βράδια του ο άνθρωπος για να τον πείσει ότι τα 7 εκατ. ευρώ για φέτος ήταν λίγα και έπρεπε να τα κάνει 16 εκατ. ευρώ για την ΕΟΕ.

Γιατί ο παππούς στον Έβρο, στα Γιάννενα, στην Καλαμάτα και σε όλη την επαρχία που τη βγάζει με 200 ευρώ τον μήνα ξεχασμένος και ανήμπορος να έτσι και δεν πάρει εκατομμύρια ευρώ η ΕΟΕ και ο Μίνωας για τον Πανελλήνιο και τα «Τσικλητήρεια» θα πάψει να προτρέπει τα εγγόνια του να ασχολούνται με τον… αθλητισμό.

Προστάτης

Ο γίγας Κυριακού έπαιρνε πριν και παίρνει και τώρα δισ. ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό. Και ο Ορφανός που τόλμησε να του αρνηθεί, αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω. Ελάτε όμως που ο «γίγας» θέλει και άλλα βήματα πίσω.

Τι είπε λοιπόν στους αθλητικούς παράγοντες; Ότι ο Καραμανλής ως καναλάρχη τον είχε δει και άλλες 4-5 φορές. Και πάντα έκλεβε χρόνο για να μιλάει στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα της ΕΟΕ και των ομοσπονδιών. Ότι ζήτησε από τον Καραμανλή το 3% από τα έσοδα όλων των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και θα καταλήξουν στο 2%, ότι έδωσε ΟΚ για το Ολυμπιακό Λαχείο και όλα τα λεφτά στην ΕΟΕ, ότι συνεκμετάλλευση του ΟΑΚΑ με την ΕΟΕ ή 10% από τα έσοδα. Ότι όλα τα λεφτά για την Ολυμπιακή προετοιμασία θα τα μοιράζει η ΕΟΕ. Και πως η παρουσία του Ορφανού ήταν τυπική για να ακούσει από τον Καραμανλή ότι: «Έχει δίκιο ο πρόεδρος, βρείτε τα Γιώργο».

Ο αγωνιστής Μίνως που στα μάτια τους έγινε ο προστάτης.

Σφραγίδα

Τα μισά από όσα έμαθα ότι είπε ο Κυριακού, να του υποσχέθηκε ο Καραμανλής ότι θα γίνουν, τότε είναι να παίρνει ο κοσμάκης τα βουνά. Γιατί εγώ συνήθισα στη μοναξιά μου. On line σύνδεση του καναλάρχη-αθλητοπατέρα-γίγαντα Μίνωα θα κάνει ο Καραμανλής με τον κρατικό κορβανά και στην ουσία με ανύπαρκτο σύστημα ελέγχου. Καταργεί και τον Ορφανό και τον κάθε Ορφανό ως θεσμό. Με σφραγίδα θα είναι το κουμάντο, ο γίγας στον αθλητισμό. Τώρα, αν η κάτω… Ραχούλα κάνει ζητιανιά για 3.000 ευρώ και της το πουλάνε ρουσφέτι, φυσιολογικό είναι. Δεν έχει κανάλι ο πρόεδρος της ομάδας.

Μηνύματα

Προσέξτε μέσα σε μια δήλωση πόσα μηνύματα μπορείς να στείλεις. Όπως ο Γκαγκάτσης χθες. «Σημαντικό να κάθονται στο ίδιο τραπέζι οι λεγόμενοι μεγάλοι με τους μικρούς…».

Άλλο «θεωρώ απαραίτητο να συμμετάσχουν στην κίνηση και οι υπόλοιπες ομάδες…» και άλλο: «έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου στο παρελθόν όπως και ο νυν πρόεδρος ΕΠΑΕ Λυκουρέζος για τη δομή και τη λειτουργία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων» και το μήνυμα στη Β΄Εθνική «οφείλουμε να στηρίξουμε και τη Β΄ Εθνική για να μη γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι…». Τόσο αρμονικές είναι οι σχέσεις Γκαγκάτση – Βίκτωρος (Μητρόπουλος). Μετά το 2008 θα γίνει βουλευτής, λέει ο Γκαγκάτσης. Ναι, κορόιδο είναι. Ή να γυρίσει στο τρεχαλητό της δικηγορίας. Θα βάλει στη Σούπερ Λίγκα τον Πάτρικ Κομνηνό, γιατί το στέλεχος της Κόκα Κόλα που προτείνει ο Ντέμης, δεν έχει τύχη και μετά το 2008 αρχηγόπουλο θα είναι ο Γκαγκάτσης μέχρι τα γεράματα.

Φωτιά

Από τώρα… προπονούνται για τις δημοτικές εκλογές στην Πάτρα, στα… πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006. Έμαθαν οι Νεοδημοκράτες ότι ο Φούρας πήρε υπόσχεση από τον Ορφανό να κλείσει τον φάκελο υποψηφιότητας για τους Μεσογειακούς του 2009 και ξεσηκώθηκαν. Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα. Το πόρισμα του Ελεγκτικού που προΐσταται ο Μεντεσίδης, μπορεί να είναι καθρέφτης και να μην μπορεί ο Κουκοδήμος να έχει πάτημα για να μην υπογράψει το κλείσιμο φακέλου ιεραρχικά. Μη τυχόν και χαθούν τα χαρτιά ή ξεχαστούν σε τίποτα συρτάρια μέχρι τις δημοτικές εκλογές, δεν ξέρω…

Παρέμβαση

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν καλά ότι ούτε εμπαθής είμαι ούτε κουβαλάω απωθημένα. Ξεκινάω έτσι για να διευκρινίσω τον λόγο που απαντώ μέσα από τη στήλη στον Φίλιππο Συρίγο και του διευκρινίζω αν δεν κατάλαβε ή έκανε πώς δεν κατάλαβε. Έκανα παρέμβαση στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος», την τέταρτη νομίζω, για την υπόθεση Βιργινία Βεντουράκη-Φυντανίδη και την έκανα για να πω στον Μάκη ότι αυτά τα έγραφα το 2003 όπως και άλλα πολλά. Και ευθύνη έχουν και αυτοί που έδωσαν τις αναθέσεις όπως και αυτοί που τις πήραν. Με αυτούς γιατί δεν ασχολείται; Και για να του δώσω να καταλάβει, του έφερα παράδειγμα χωρίς να πω όνομα ότι στο παρελθόν είχα δεχτεί λοιδορία από τον Συρίγο και την παρέβλεψα.

Λίστες

Επειδή Φίλιππε μπορεί να ερμηνεύεις και ως αδυναμία το γεγονός ότι δεν ξαναπήρα τηλέφωνο στην εκπομπή να σου πω ότι αναφερόμουν στη φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η «Ελευθεροτυπία» με υποτιμητικό τρόπο.

Όσο για τις λίστες του Φούρα που είπες και τους ιστορικούς, σε προκαλώ να κάνουμε μια σύγκριση ακόμη, αν θέλεις αρχείου για όσα έχουμε γράψει για την κεντρική εξουσία και τα πρόσωπα. Από αυτό κρίνεται ο δημοσιογράφος.

Επίσης λίστες του ΟΠΑΠ εννοούσες με τα προγνωστικά, για το ΠΡΟΠΟ και τα 400 ευρώ αμοιβή αντίστοιχα τότε. Ναι, ήμουν χωρίς να σκύψω ποτέ και το ξέρει όλη η πιάτσα. Εγώ δεν έγινα έμμισθος αντιπρόεδρος του ΟΔΙΕ Φίλιππε και να παίζω παράνομα κατά τους κανονισμούς, ιππόδρομο. Ούτε έστειλα ευχαριστήρια επιστολή σε υπουργό. Μέχρι εδώ Φίλιππε, για την ιστορία και μόνο.

Βλέμμα

Λίγο έλειψε να αρπαχτούν στη ΓΣ της Α΄ Εθνικής ο παράγοντας του Ιωνικού Μανώλης Τσαχειλίδης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Στράτος. Την ώρα που αποχώρησαν οι πέντε εκπρόσωποι των ομάδων (Αιγάλεω, ΠΑΟΚ, Ιωνικός, Καλλιθέα, Ηρακλής) ο Στράτος είπε: «Αυτοί που έφυγαν, είναι πεθαμένοι…».

Αυτό υποστήριζε φωνάζοντας ο κ. Τσαχειλίδης που απευθυνόμενος στον Στράτο του είπε: «Στράτο, τα καραγκιοζιλίκια να τα αφήσεις για άλλον. Θα σε εξαφανίσω». Αργότερα επιχείρησε να βρει το… δίκιο του περιγράφοντας το περιστατικό στον Μπέο που δεν έδειχνε διάθεση να τον ακούσει…

Λίγο πριν θανατηφόρο το βλέμμα του Κόκκαλη προς τον Τσαχειλίδη, όταν μίλαγε. Γιατί; Ο Στράτος υποστηρίζει ότι δεν είπε ακριβώς έτσι, αλλά ο Τσαχειλίδης έσκιζε τα ρούχα του, που λεει ο λόγος. Επιθεώρηση γράφεις από τέτοια σκηνικά… στις ποδοσφαιροσυνάξεις.


Κατάρα

Στο Ντουμπάι έχει πάει, λέει ο Μακρής της Παναχαϊκής, για να βρει λεφτά. Γιατί έχουν ξεκινήσει οι προσφυγές και οι καταγγελίες στον Παπαλάκη.

Ο μάνατζερ Αμανατίδης κατέθεσε αίτηση κατάπτωσης εγγυητικής της Παναχαϊκής, σφράγισε οφειλές σε δύο βραζιλιάνους παίκτες που του είχε φέρει στην Πάτρα.

Για οφειλές 70.000 ευρώ προσφυγές έκαναν και οι προπονητές Ζήκος και Γαρδικιώτης.

Και από την άλλη, ο Μακρής έκανε αίτηση να πάρει το 90% των μετοχών ο Ελληνοαυστραλός. Τι κατάρα είναι αυτή που κυνηγάει την Παναχαϊκή.


Γ. Κοκλώνη:
Πρωταθλήτρια Ευρώπης των 970 ευρώ

Έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά μετάλλια και υποτίθεται ότι είναι από τις αθλήτριες που αποτελούν το μέλλον του στίβου. Κάνει πρωταθλητισμό για 970 ευρώ τον μήνα(!) και μιλάει για μια ακόμη φορά με σκληρή γλώσσα. Την ακούει κανείς; Τα λέει στον… τοίχο, σημασία έχει η ουσία και η ουσία είναι ότι στον χορό των εκατομμυρίων υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι και… αόρατα συστήματα που καθορίζουν την τύχη του καθενός. Η Γεωργία Κοκλώνη είναι στο παρά πέντε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό.

«Δεν κερδίζω τίποτα και να συνεχίσω. Αν δεν γίνεις ολυμπιονίκης, δεν έχεις λεφτά, δεν σου δίνει σημασία κανείς. Λες και τα άλλα μετάλλια είναι… κάλπικα. Είμαι στην Α2 κατηγορία και παίρνω… 970 ευρώ. Τα 500 τα δίνω κάθε μήνα για φαγητό στους ξενώνες που μένω στον Άγιο Κοσμά, τα υπόλοιπα για πολυβιταμίνες και για τον μασέρ που χρησιμοποιώ. Βάζω λεφτά από τον κορβανά της οικογένειάς μου και όποιος έχει αντίρρηση το συζητάμε. Καλύτερα δημόσιος υπάλληλος παρά αθλήτρια. Για ποιον λόγο υπάρχει ο κλειστός στίβος; Να τον καταργήσουν. Όταν ούτε ο ΣΕΓΑΣ ούτε η πολιτεία δεν επιβραβεύει στο ελάχιστο τις διακρίσεις. Τα λέω, τα ξαναλέω και δεν ακούει κανείς. Είναι ψυχοφθόρο για όλους μας. Τρία ευρωπαϊκά μετάλλια που έχω είναι άχρηστα για πέτασμα στα σκουπίδια; Αν είχα προπονητή που είχε προνομιακή μεταχείριση και άκρη στον ΣΕΓΑΣ ή τον υπουργό θα είχα και υποστήριξη και χορηγία. Είμαι έτοιμη να σταματήσω. Να τελειώσει η φετινή χρονιά. Δεν υπάρχει κανέναν κίνητρο».

Για την ιστορία Κεντέρη-Θάνου, η νεαρή αθλήτρια είπε: «Τους… δώσανε Έλληνες για προσωπικά τους συμφέροντα. Είναι εθνικοί ήρωες για μένα. Ξευτίλισαν την Ελλάδα αυτοί που το έκαναν και κρύβονται. Να τελειώσει η υπόθεση αυτή και τότε θα πάρω μεγάλη ικανοποίηση. Να μάθουν οι Έλληνες τι έγινε και τι ρόλο έπαιξε ο καθένας».


Σχολιάστε εδώ