in extremis

Παντού υπάρχει θέμα…
Επειδή το «In Extremis» δεν είναι μια τυχαία στήλη, που παρατηρεί αφ’ υψηλού τα τεκταινόμενα ως… θιγμένη μεγαλειότητα, αλλά οσμίζεται, σκαλίζει και ανακαλύπτει (ποτέ, όμως, με ένστικτα τυμβωρύχου…), οφείλω να συνεισφέρω το… κερασάκι στην τούρτα του «πολέμου» μεταξύ Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Σεραφείμ Φυντανίδη, με αφορμή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του δευτέρου, κυρίας Βιργινίας Βεντουράκη, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

@ Είναι αλήθεια πως ο Μάκης έγινε αποδέκτης των σχετικών στοιχείων και αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει εξαιτίας του… λίθου που πρώτη έβαλε εναντίον του ιδίου η «Ελευθεροτυπία» διά του άρθρου του εκδότη της Θανάση Τεγόπουλου περί «τηλεδικών».

Είναι, επίσης, γνωστό πως εδώ και καιρό υφέρπει η αντιπαράθεση μεταξύ «Ελευθεροτυπίας» και «Πρώτου Θέματος», ιδιαίτερα μετά την αντεπίθεση του δεύτερου εναντίον της πρώτης σχετικά με τη -συμφερόντων Τεγόπουλου- Mediatel και τις γραμμές που παρέχει στις εταιρείες με τα «ροζ» 090!

Τώρα, όμως, η αντιπαράθεση τείνει προς… εκατόμβη, διότι αγγίζει τον δημοσιογράφο-σύμβολο της «Ελευθεροτυπίας» και απειλεί να αλλοιώσει τον σκληρό πυρήνα της «αριστεροσύνης» που, τόσο επιδέξια, προσπαθεί να συντηρήσει η εφημερίδα.

Και αυτό παρά τις δεξιές στροφές της και τη συνδρομή της στην κυβέρνηση, πότε με τον «βασικό μέτοχο» (επί του οποίου ο αρθρογράφος των «τηλεδικών»… νομοθέτησε επανειλημμένα, αλλά ουδέποτε έκανε την αυτοκριτική του, όταν το νομοσχέδιο κατέπεσε παταγωδώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και εσχάτως κατά την κόντρα της με τα ΜΜΕ.

@ Μαθαίνω, λοιπόν, πως ο κ. Φυντανίδης εξεμάνη με τις «αποκαλύψεις» του Μάκη περί της συζύγου του και συγκάλεσε συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσει την κρίση. Έφτασε μέχρι και τον Κοντομηνά, αλλά ουδείς τού έτεινε ευήκοον ους. Εν τω μεταξύ, άλλοι, εντός της «Ελευθεροτυπίας»… έτριβαν τα χέρια τους για το πλήγμα που δεχόταν ο «διευθυντής», παρότι φοβούνταν ότι μπορεί να ανακαλυφθούν και τα… ράμματα για τη δική τους γούνα!

Αρκετοί εκτιμούν πως ο κ. Φυντανίδης υπέστη σοβαρό πλήγμα, εκείνο, ωστόσο, που προβλημάτισε το επιτελείο της «Ελευθεροτυπίας» είναι η στάση άλλων εφημερίδων και συγκεκριμένα του «Έθνους» και του «Βήματος». Γιώργος Μπόμπολας και ο Σταύρος Ψυχάρης… δεν ξέχασαν τη μεταχείριση που είχε επιφυλάξει παλαιότερα γι’ αυτούς η «Ε»: ο μεν πρώτος με το «Ελλάς Ελλήνων Εργολάβων» και το σχεδιάγραμμα της διαπλοκής, στο οποίο φιγουράριζε, ο δε δεύτερος, μόλις πρόσφατα, με τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, όπου απεικονίζεται (καπνίζοντας πούρο) μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Μαθαίνω, μάλιστα, πως ο Ψυχάρης ζήτησε από τον Ευαγγελάτο να κάνει συνέντευξη με τον Τριανταφυλλόπουλο (!!!) για την κυριακάτικη (σημερινή) έκδοση, γεγονός που εκλήφθηκε είτε ως… μήνυμα προς τον Τεγόπουλο είτε ως εμπλοκή στον πόλεμο των εφημερίδων. Πάντως, ουδετερότητα δεν είναι! Τελικώς ζητήθηκε συνέντευξη και από τον Σεραφείμ Φυντανίδη προς εξισορρόπηση, δεν κατόρθωσα, όμως, να διασταυρώσω εάν ο διευθυντής της «Ε» αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη στο «Βήμα» απέναντι στον (θανάσιμο εχθρό του) Μάκη…

@ Πρέπει, εξάλλου, να σας αποκαλύψω πως τα έργα στον Άγιο Κοσμά δεν είναι τα μόνα που επιδίωξε να αναλάβει η ολλανδική De Boer που εκπροσωπούσε η κ. Βεντουράκη. Σε κοινοπραξία με την κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ και την ελβετική Nussli, απ’ ό,τι μαθαίνω, η De Boer είχε καταθέσει προσφορά και για τους διαγωνισμούς των προσωρινών κατασκευών-προσαρμογών (τα λεγόμενα «overlays»), ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ! Ατύχησε, όμως, διότι οι προσφορές ήταν πολύ ακριβές ή διότι -όπως μου λένε οι σμπίροι μου- «η Γιάννα ήξερε να προσέχει».

Υπάρχει και σχετική αλληλογραφία, απ’ ό,τι πληροφορούμαι…

Βέβαια, η Γιάννα πλήρωσε τη… φιλία της και τις κοινωνικές επαφές με το ζεύγος Βεντουράκη – Φυντανίδη με την «αποκάλυψη περί Octagon» του Συρίγου, υπόθεση η οποία είναι στα δικαστήρια και, όπως μου λένε, έχει προκαλέσει, επίσης, πανικό στην «Ε», διότι ο Συρίγος δεν μπορεί να στηρίξει επαρκώς το ρεπορτάζ του. Ίσως, λοιπόν, να… πέσει καμπάνα ή έστω να αναγκαστεί σε συμβιβασμό η «Ε»…

@ Ερώτημα προς τον (κατά τα άλλα συμπαθή) Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον (επίσης συμπαθή) Νίκο Καραχάλιο, Ρηγίλλης, ενταύθα: Συμφωνείτε, κύριοι, με όσα γράφονται εναντίον δημοσιογράφων και του Τύπου γενικότερα και μάλιστα σε διάλεκτο κουτσαβάκικου «life style», στο κομματικό περιοδικό «Μετεξέλιξη», τη διεύθυνση και ευθύνη του οποίου έχει ο (και μπάτλερ του Μεϊμαράκη αποκαλούμενος από τους άσπονδους φίλους του…) Γιάννης Χατζής;

Διότι το να περιλούζετε με βρισιές τους ακριβοπληρω-μένους Αναστασιάδη και Τριανταφυλλόπουλο από τη μια και κάποιους συντάκτες των 1.000 ευρώ από την άλλη δείχνει εμπάθεια και έλλειψη στρατηγικής. Ο πόλεμος με τον Ρουσόπουλο είναι κατανοητός, ωστόσο καλό είναι να μην καίγονται και τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

@ Και μια και αναφέρομαι στο «δίδυμο» της Ρηγίλλης, αληθεύει (κύριε υπουργέ Επικρατείας και κυβερνητικέ εκπρόσωπε) πως υπήρξε παρέμβαση για ορισμένες προσλήψεις που έχουν γίνει στην ΕΡΤ, όπως της παρουσιάστριας Ειρήνης Νικολοπούλου και της πολιτικής συντάκτριας της «Ελευθεροτυπίας» Χριστίνας Κοραή; Και πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, «έκοψε» τη σύμβαση του Σεραφείμ Κοτρώτσου που προαλειφόταν να αναλάβει κομμάτι της ψηφιακής τηλεόρασης και των μεγάλων διοργανώσεων (Eurovision), παρότι η διοίκηση της ΕΡΤ τον είχε καλέσει και είχε υπογράψει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μολονότι υπήρξε ρητή εντολή αξιοποίησης του συγκεκριμένου στελέχους από εσάς τον ίδιο;

Επιστρέφουμε στο ερώτημα: Ποιος, επιτέλους, κυβερνά τον τόπο και την ΕΡΤ; Το Μαξίμου, η Ρηγίλλης ή κάποιες παρεούλες που ανδρώθηκαν στο Παλαιό Φάληρο, έχουν εφοπλιστικές πλάτες και απέκτησαν ξαφνικά ύφος;

Πάντως, για τον Παναγόπουλο της ΕΡΤ και τον «βαλέ» που έχει δίπλα του ακούω πολλά αρνητικά από υπουργούς και βουλευτές. Και ο Ρουσόπουλος έχει αρχίσει, όπως μου λένε, να… δουλεύει ανάποδα. Μπορεί να δούμε εκρήξεις…


Σχολιάστε εδώ