Η σφαγή των… «νταβατζήδων»!

Αυτήν τη φορά ο πόλεμος δείχνει να εξαπλώνεται και το ένα μετά το άλλο τα εκδοτικά συγκροτήματα να μπαίνουν στη σύρραξη και να σφάζονται με τέτοιο πάθος, ώστε θα μπορούσε με ευκολία να πει κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά στη «μεγάλη των “νταβατζήδων” σφαγή…».

Μια σφαγή που αυτήν τη φορά θα έχει όπως φαίνεται και παράπλευρα θύματα, αφού σκονισμένοι φάκελοι κατεβαίνουν απ’ τα ράφια και σκουριασμένα μυαλά ασχολούνται με τις δραστηριότητες όλων των εμμέσως ή αμέσως εμπλεκομένων, καθώς και των συγγενικών τους προσώπων…

Δικαστικές αποφάσεις, αγωγές διαζυγίων με γαργαλιστικές λεπτομέρειες, συναλλαγές μέσα από διάφορες εταιρείες, αγορές πανάκριβων οικοπέδων ή κατοικιών στα βόρεια προάστια, δραστηριότητες συζύγων και λοιπών συγγενών, βιογραφικά και διάφορα απολυτήρια στρατού ή κυκλοφορούν ως φέιγ βολάν ή αποστέλλονται σε χιλιάδες χρήστες του Ίντερνετ…

Με τις φαρέτρες λοιπόν γεμάτες οι καναλάρχες και οι εκδότες σφάζονται με στόχο τη διαφημιστική πίτα των δισεκατομμυρίων, η οποία είναι βέβαιο ότι φέτος θα μοιραστεί με άλλους όρους και έτσι βλέπουμε συμμαχίες που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχαν, με στόχο σε αυτήν τη φάση να λεηλατήσουν το αναγνωστικό κοινό της «Ελευθεροτυπίας» και να την εκτοπίσουν από τις πρώτες θέσεις της κυκλοφορίας…

Σύγκρουση κορυφής

Η αποκάλυψη των δραστηριοτήτων της Βιργινίας Βεντουράκη, συζύγου του διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδη, από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, εκδότη του «Θέματος», μέσα από τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, άνοιξε τα εκδοτικά μέτωπα με άγνωστη την κατάληξη.

Στον πόλεμο μπήκαν τα περισσότερα εκδοτικά συγκροτήματα, προβάλλοντας το καθένα τις δικές του θέσεις, ευθέως ανάλογες με τα συμφέροντα που έχουν στην παρούσα φάση.

Στόχος οι αναγνώστες

Οι Λαμπράκης και Μπόμπολας, έτεροι προμηθευτές του ελληνικού Δημοσίου (στο παρελθόν ο πρώτος, ως και σήμερα ο δεύτερος), βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν στόχο την «Ελευθεροτυπία», έτσι ώστε να λεηλατήσουν το κοινό της.

Το «Βήμα», μετά από έγκριση του Ψυχάρη, έχει πάρει με τον Νίκο Ευαγγελάτο συνέντευξη (ορισμένοι μιλάνε για τρισέλιδη) του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, που εκτός απροόπτου θα δημοσιευθεί σήμερα, ενώ από την περασμένη Δευτέρα το «Έθνος» χτυπάει στην πρώτη του σελίδα το θέμα, στρεφόμενο ευθέως κατά του Φυντανίδη, αναφερόμενο στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και με τις απαραίτητες βολές κατά του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η στάση αυτή ήταν μια απόφαση της οικογένειας (πατέρας και δύο γιοι), η οποία μάλιστα δεν συζητήθηκε με κανένα από τα ηγετικά στελέχη της εφημερίδας, αλλά απλώς τους διαβιβάστηκε ένα κείμενο που έπρεπε να μπει. Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν μια απόφαση που ανεξάρτητα από την ουσία της δημιούργησε μέσα στο «Έθνος» εσωτερική ένταση, αφού η ηγετική ομάδα της εφημερίδας κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς στέλεχος της εφημερίδας που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Φώτη Μπόμπολα.

Η σύμπραξη των Λαμπράκη – Μπόμπολα και Τριανταφυλλόπουλου εναντίον της «Ελευθεροτυπίας» είναι πραγματικά ένα αποκαλυπτικό στοιχείο. Με δεδομένο πως ο Λ. Καραπαναγιώτης είχε συγκρουστεί με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, όταν εκείνος εργαζόταν ως σκιτσογράφος στα «Νέα» και στη συνέχεια ο τελευταίος ασκούσε εις βάρος του σεβαστού δημοσιογράφου έντονη κριτική από την τηλεόραση, ο ΔΟΛ, υπό τον Ψυχάρη, κάνει ένα… ποιοτικό βήμα, που φαίνεται να οδηγεί σε συνεργασία με την εφημερίδα τού μέχρι πριν από λίγους μήνες συνεργάτη του «Βήματος» Θέμου Αναστασιάδη και τον Μάκη.

Στόχος βέβαια των ανταγωνιστών είναι η μείωση του κύρους της «Ελευθεροτυπίας» και η απομάκρυνσή της από τις πρώτες θέσεις της κυκλοφορίας, εκεί όπου το «Βήμα», του οικονομικά προβληματικού ΔΟΛ, δεν έχει αντίδοτο στο «Θέμα». Ταυτόχρονα βέβαια γίνεται και ένα άνοιγμα του Ψυχάρη προς τον Μάκη, προφανώς φοβούμενος ο διευθυντής του «Βήματος» μήπως έλθει και αυτού η σειρά του. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα, την κίνηση αυτή του Ψυχάρη προς τον Τριανταφυλλόπουλο συνεργάτες του Κοντομηνά δεν τη θεωρούσαν κίνηση που είχε στόχο τη στήριξη του Alpha και του Μάκη, αλλά κίνηση που στόχευε στην αυτοπροστασία του Ψυχάρη.

Ο Γ. Μπόμπολας λοιπόν συμπλέει σε΄ αυτήν τη φάση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, εξαιτίας του «βασικού μετόχου» και της στάσης της «Ελευθεροτυπίας» στην υπόθεση.

Επικρίνει τον Σεραφείμ Φυντανίδη, αλλά και τον Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος συμπτωματικά βρέθηκε και εκείνος στο στόχαστρο του «Θέματος» επί τρεις Κυριακές το καλοκαίρι. Είναι η απάντηση του Γ. Μπόμπολα (ο οποίος παρ’ ολίγον να δώσει το συγκρότημά του στη Γιάννα Αγγελοπούλου τον Ιανουάριο) προς τον πρόεδρο του Mega (Κίτσο Τεγόπουλο) για τις δραστηριότητες της συζύγου του διευθυντή της εφημερίδας του.

Οι μέτοχοι του Μega ενισχύουν το ανταγωνιστικό κανάλι

Τι όμως σημαίνει αυτή η υποστήριξη στον άνθρωπο που φέρνει την τηλεθέαση στον Alpha και όσο πιο μεγάλα είναι τα ποσοστά του τόσο μεγαλώνει η διαφημιστική πίτα για τον Alpha και μικραίνει για το Mega; Μήπως και από την πλευρά Μπόμπολα σε αυτήν τη φάση αυτό που έχει σημασία είναι η αυτοπροστασία;

Το βέβαιο πάντως είναι ότι όπως και να έχουν τα πράγματα η στάση αυτή του Ψυχάρη και του Μπόμπολα, συνεταίρων στο Mega, προς το παρόν ευνοούν τον Alpha και τον Κοντομηνά, δημιουργούν μεγαλύτερη ένταση μεταξύ των συνεταίρων του «μεγάλου καναλιού» και τελικά φέρνουν μεγαλύτερη και ίσως νέα αναστάτωση…

Νέα αναστάτωση για λίγο καιρό, που θα εκφραστεί, όταν ολοκληρωθεί η μάχη, με νέα πρόσωπα στην ηγεσία του Mega, την πόρτα του οποίου χτυπάει ο Δημήτρης Κοπελούζος.

Υπάρχουν και τα κελιά…

Τα «φιλέτα» είναι πολλά, η κυριακάτικη αγορά στον Τύπο, όπου η εφημερίδα «Θέμα» απείλησε την παραδοσιακή ισχύ των δύο εντύπων, «Βήματος» και «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η διαφημιστική αγορά για την τηλεόραση, όπου ο Alpha διεκδικεί μεγάλο μερίδιο εις βάρος των παραδοσιακά ισχυρών, Mega και ΑΝΤ1, η πολιτική και κοινωνική επιρροή και επικαιρότητα, της οποίας την ατζέντα διαμόρφωναν ως leader της κοινής γνώμης τα παραδοσιακά εκδοτικά συγκροτήματα.

«Έχω να κάνω μια ευχή, να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Αν κάποιοι είναι παράνομοι… υπάρχουν και τα κελιά», δήλωσε ο Μ. Κυριακού, μετά την κατάθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθ. Θεοδωροπούλου.

Ο Μίνως Κυριακού είναι στο ίδιο πλευρό με τον Γιώργο Κουρή, αν και πέρυσι το καλοκαίρι είχε δεχθεί επιθέσεις.

Τι θα κάνει ο Μάκης;

Λέγεται ότι ο Κοντομηνάς είναι έξαλλος μαζί του, αλλά είναι άγνωστο αν προετοιμάζει κάποια επίθεση εναντίον του, όπως και άγνωστο είναι τι ακριβώς θα πράξει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σε μια τέτοια περίπτωση, αφού ως γνωστόν δουλεύει στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και είναι ο μόνος από τους ιδιοκτήτες που διατηρεί διαχρονικά καλές σχέσεις μαζί του.

Παράλληλα υπάρχει και ακόμη ένα ερώτημα σε σχέση με την πλευρά Αλαφούζου και αν είναι διατεθειμένη να μπει στον χορό, καθώς συνεργάζεται με τον Κοντομηνά στη «Sportday».

Ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος μέχρι σήμερα μετέχει σε επιχειρηματικές συνέργιες με ορισμένους επιχειρηματίες ΜΜΕ, εξελίσσεται σε κόκκινο πανί για ορισμένους (επικεφαλής των οποίων είναι ο Γιώργος Κουρής), αλλά και σε πρόσκαιρο σύμμαχο για άλλους, ακόμη και αν πριν από έναν χρόνο οι Μπόμπολας και Κοντομηνάς δεν μιλιόνταν.

Έτσι χωρίς πρόγραμμα

Όμως στο επίκεντρο είναι η μάχη για το αν θα παραμείνει ή όχι στα μίντια ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Η πλευρά που τον πολεμάει δηλώνει πως «θέλει να εξαγοράσει πολλά μέσα και να δημιουργήσει τον δικό του πολιτικό πόλο, ίσως και κόμμα». Ο Δ. Κοντομηνάς, μετά την τρίμηνη καταιγίδα Κουρή, πέρασε στην αντεπίθεση, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα στην κυβέρνηση, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα, με κατηγορίες περί διαφθοράς.

Το χτύπημα στον Φυντανίδη ήταν εκτός προγράμματος. Προέκυψε από την αντίδραση της «Ελευθεροτυπίας» στη νέα πρακτική του Alpha, ξεκινώντας την καμπάνια για τις τηλεδίκες, αλλά και από στάση του Κοντομηνά, που συνειδητά αποφάσισε να μην αρνηθεί στον Τριανταφυλλόπουλο τις αποκαλύψεις αυτές, φοβούμενος να διακινδυνεύσει μια παραίτησή του, η οποία θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τον σταθμό.

Οι προφητείες του Γιώργου Κουρή

Η «Ελευθεροτυπία» μπήκε χωρίς τακτική στον πόλεμο όταν -αν πιστέψουμε το άρθρο του Γ. Κουρή στην «Αυριανή» της Πέμπτης «Όλοι θα περάσετε από τον… πάγκο του Τριανταφυλλόπουλου»- ο Σ. Φυντανίδης δήλωνε στον Γ. Κουρή πως θα τηρήσει ίσες αποστάσεις στις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

«Πριν κλείσουμε τότε το τηλέφωνο, είπαμε στον Φυντανίδη πως πολύ σύντομα θα ερχόταν γρήγορα και η σειρά τους από τους διάφορους Κοντομηνάδες». Το άρθρο μάλιστα κατέληγε με την προφητεία ότι σύντομα «όλοι οι εκδότες», «καναλάρχες», «μεγαλοδημοσιογράφοι», «θα περάσουν από τον “πάγκο” του Τριανταφυλλόπουλου», διατυπώνοντας και κρίσεις για τον Δ. Κοντομηνά, αλλά και για τον πρώην, καλά αμειβόμενο, εργαζόμενό του, του οποίου η μετακίνηση από το Alter στον Alpha, στις αρχές του καλοκαιριού, υπήρξε -κατά ορισμένους- η αφορμή για την αντιπαράθεση Κουρή – Κοντομηνά…

Κάποιοι πάντως κάνουν και δεύτερες σκέψεις. Επειδή ο Δ. Κοντομηνάς πιστεύει πως πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η πλευρά Βαρδινογιάννη, με τις επιθέσεις αυτές η «Ελευθεροτυπία», που κινείται πιο φιλικά απέναντί του και σίγουρα εναντίον του Σ. Κόκκαλη, τώρα δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα.

Αναπάντητα ερωτήματα

Και από την πλευρά Φυντανίδη που βρίσκεται σε δεινή θέση υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. Ανεξάρτητα από τον τρόπο παρουσίασης του θέματος από τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο και τη χρησιμοποίηση τεχνικών που δημιουργούν ευκολότερα εντυπώσεις, η αίσθηση είναι πως ο Σ. Φυντανίδης δεν κατόρθωσε να δώσει απαντήσεις.

Και σ’ αυτό το σημείο η κριτική στον διευθυντή της εφημερίδας είναι έντονη. Όσοι τον επικρίνουν ισχυρίζονται ότι είχε υποχρέωση απέναντι στους αναγνώστες να βγει και να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα να δώσει πλήρη κατάλογο όλων των αναθέσεων που είχε η σύζυγός του από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο ίδιος, αλλά και η εφημερίδα του απάντησαν με συνθήματα και αφορισμούς, χωρίς ουσία και δίχως να παραδεχθεί την εμπλοκή της Β. Βεντουράκη στη διαμεσολάβηση προμήθειας έργων από το Δημόσιο. Όσο ψηλότερα είναι κανείς στην κοινωνική ιεραρχία (ειδικά όταν αποτελεί σύμβολο) τόσο περισσότερο θα πρέπει να προσέχει για το κοινωνικό του περιβάλλον.

Η ιδιωτική ζωή είναι απαραβίαστη, εδώ όμως προκύπτουν ερωτήματα για την επιχειρηματική δραστηριότητα της κ. Βιργινίας Βεντουράκη. Το αν αναμένεται ή όχι η παραπομπή του θέματος στη Δικαιοσύνη είναι σημαντικό, εξίσου όμως σημαντικό είναι να δοθούν πειστικές εξηγήσεις για την επαγγελματική δράση της συζύγου του. Εάν αυτό συνέβαινε σε έναν συντάκτη του, ποια θα ήταν η θέση του διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας»;

Υπάρχει λοιπόν η αίσθηση πως ο Σ. Φυντανίδης πρέπει να βαδίσει σε μια λεπτή γραμμή, υπερασπιζόμενος την οικογένειά του, την εφημερίδα του αλλά και την υστεροφημία του.

Θέλουν παραίτηση

Η πρόκληση της άλλης πλευράς, του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, είναι σαφέστατη και είναι αυτή της παραίτησης του Σεραφείμ Φυντανίδη, γεγονός που θα σφραγίσει και την αναξιοπιστία της εφημερίδας.

Ευθέως πάντως ο Θέμος από το δελτίο του Alpha ζήτησε την παραίτηση του διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», προκαλώντας πάντως την αντίδραση του εκπροσώπου των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, Πάνου Σώκου, που του ζήτησε να σταματήσει τέτοιου είδους παρεμβάσεις…

Το κλίμα στην εφημερίδα ήταν βαρύ και έτσι συνεκλήθη την Τετάρτη το βράδυ πολύωρη συνέλευση των συντακτών της, όπου συζητήθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η στήριξη του Σεραφείμ Φυντανίδη. Πάντως είναι γεγονός ότι υπήρξαν διαφωνίες για το κείμενο που προτάθηκε και δεν λίγοι εκείνοι που ενώ ήταν θετικοί στη στήριξη του Φυντανίδη, δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να ταυτιστούν με τη στήριξη των δραστηριοτήτων της συζύγου του, με αποτέλεσμα να μη βγει τελικά κανένα κείμενο στήριξης.

Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή ισχύει αυτό που ως ανέκδοτο κυκλοφορεί στην «Ελευθεροτυπία», αλλά και στα κινητά των δημοσιογράφων και είναι παραφρασμένο ένα παλαιότερο μήνυμα της εφημερίδας: «Στηρίζουμε τον Σεραφείμ, ελέγχουμε τη Βιργινία»…

Διακριτική στήριξη

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, εκπρόσωπος της οποίας είναι ο εκδότης Θανάσης Τεγόπουλος, στηρίζει ως σήμερα τον Σ. Φυντανίδη, αν και στο παρελθόν είχαν εκφραστεί από τρίτους ψίθυροι δυσαρέσκειας για τη Β. Βεντουράκη, ενώ εντύπωση έκανε στην «Ελευθεροτυπία» η εμφάνιση, μετά από πολύ καιρό, στην εφημερίδα της Μάνιας Τεγοπούλου, κόρης του Κίτσου Τεγόπουλου, η οποία παλαιότερα είχε -όπως λέγεται- συγκρουστεί με τον Σεραφείμ Φυντανίδη.

Η συσπείρωση των συντακτών της «Ελευθεροτυπίας» στο πλευρό του διευθυντή της είναι μεγάλη, ορισμένοι όμως διαβλέπουν πως η έξοδός του από την εφημερίδα ίσως επιταχυνθεί.

Άλλαξε το κλίμα

Άλλαξε πολύ το κλίμα στην «Ελευθεροτυπία» μετά την εκπομπή της Πέμπτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», η αίσθηση που επικράτησε μεταξύ των δημοσιογράφων, αλλά και των άλλων εργαζομένων της εφημερίδας ήταν αυτή του «ώδινεν όρος και έτεκε μυν». Πολύ περισσότερο, που ο Τριανταφυλλόπουλος είχε προαναγγείλει απ’ το δελτίο ειδήσεων του Alpha, τρεις ώρες πριν από την εκπομπή του, συνέχεια των αποκαλύψεων σε βάρος του Σερ. Φυντανίδη και της συζύγου του Βιργ. Βεντουράκη. σΤελικά αυτό που «αποκαλύφθηκε» ήταν μια απ’ τα ίδια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρεία την οποία εκπροσωπεί η σύζυγος του Σ. Φυντανίδη φάνηκε να διεκδικεί και άλλα έργα σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς ή τη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να τα πάρει τελικά, αντικειμενικά λειτούργησε υπέρ του διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας».

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει κλίμα «ανακούφισης» στην εφημερίδα.

Τελικά με τη συνέχεια της Πέμπτης φάνηκε ότι άλλα σοβαρά στοιχεία δεν υπάρχουν. Και όσο ο Τριανταφυλλόπουλος επιμένει να δίνει συνέχεια αγχώδη και δίχως στοιχεία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη γενικότερα ευνοϊκό κλίμα για τον διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» και θα αποδυναμωθούν οι αναμφίβολα αρνητικές εντυπώσεις της πρώτης εκπομπής.

Σημειώνουν μάλιστα οι δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας» και τα εξής:

– «Στην εκπομπή της Πέμπτης σχεδόν όλοι οι καλεσμένοι του Τριανταφυλλόπουλου τον κοντράρισαν τόσο για τη μεθοδολογία του όσο και για την ουσία της υπόθεσης. Το ίδιο συνέβη και την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με την εύστοχη παρέμβαση του εκδότη της εφημερίδας «Το Ποντίκι» Αντ. Δελλατόλα, που εκνεύρισε τον Mάκη Τριανταφυλλόπουλο.

– «Ήταν εύστοχες οι παρεμβάσεις των τριών δημοσιογράφων της «Ελευθεροτυπίας» που έγιναν στην εκπομπή της Πέμπτης. Και η Κύρα Αδάμ και ο Κ. Λασκαρέλιας και ο Διαμαντής πέτυχαν να αποδυναμώσουν τα επιχειρήματα του Μάκη και να τον εκνευρίσουν, άρα να εξασθενίσουν τη θέση του.

Γεγονός είναι ότι με τις παραπάνω εξελίξεις ακυρώθηκε η διαφανείσα επιδίωξη Τριανταφυλλόπουλου και Θ. Αναστασιάδη να μπουν «σφήνα» μεταξύ των δημοσιογράφων της «Ελευθεροτυπίας» και του διευθυντή της εφημερίδας…

Τα μεγάλα μαχαίρια

Είναι γεγονός πάντως ότι τώρα έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια.

Από την πλευρά του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έκανε λόγο στον αέρα για 48 παραιτήσεις του στο παρελθόν, λέγοντας πως τα έχει ξεκαθαρίσει στον Κοντομηνά που τον έχει κόψει ήδη μια φορά (προ διετίας), αλλά και στον Κυριακού.

Για το βράδυ του Σαββάτου η Σ. Διγενή είχε προγραμματίσει αφιέρωμα στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, ενώ ο ίδιος προανήγγειλε και άλλες αναφορές για το βράδυ της Κυριακής.

Λέγεται πως ψάχνει για ενδεχόμενες αυθαιρεσίες στο σπίτι του Σ. Φυντανίδη στην Τήνο και ήδη έχει πετάξει με ελικόπτερο από πάνω, καταγράφοντας τα κτίσματα που υπάρχουν, αν και πάντοτε υπάρχουν οι αναφορές του Συνηγόρου του Πολίτη για τα τριώροφα του Πανελληνίου, ιδιοκτησίας Κυριακού, στην Κυψέλη και τα αυθαίρετα του Αγίου Αιμιλιανού.

Βολές κατά Χατζηνικολάου

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου επισκέφθηκε την Πέμπτη την «Ελευθεροτυπία» και συναντήθηκε με τον Θ. Τεγόπουλο, κάτι που φρόντισε να το διαδώσει όσο γίνεται σε περισσότερους και να ξεκαθαρίσει ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη από καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο Χατζηνικολάου προσπαθεί να ισορροπήσει, η συνάντηση δεν έγινε μέσα σε καλό κλίμα. Λέγεται ότι προσπάθησε να απεμπλέξει τον Κοντομηνά από την κόντρα αυτή -οι πληροφορίες λένε ότι στις αρχές της εβδομάδας ο Φυντανίδης μίλησε με τον Δημήτρη Κοντομηνά- και τόνισε ότι ο ιδιοκτήτης του Αlpha δεν μπορεί να πάρει θέση στο ζήτημα, καθώς και ότι δεν μπορεί να σταματήσει τον Μάκη, φοβούμενος την παραίτησή του.

Παρά το γεγονός πάντως ότι ο αντιπρόεδρος του Alpha προσπαθεί να ισορροπήσει και μάλιστα όπως λένε αποφεύγει να παίξει ολόκληρα κομμάτια από τις εκπομπές του Μάκη στο δελτίο ειδήσεων, παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα κομμάτια που «περνάνε γενεές δεκατέσσερις» τον Μάκη… Στην «Ελευθεροτυπία» και ειδικά ο Σεραφείμ Φυντανίδης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του Χατζηνικολάου, με τον οποίο όπως λέγεται είχε και φιλικές σχέσεις. Έτσι τις τελευταίες μέρες η κριτική επεκτάθηκε και στον Νίκο Χατζηνικολάου και άρχισαν οι βολές. Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή στη στήλη της Μαρίνας Πετρούτσου υπήρξε φωτογραφία του αντιπροέδρου του Αlpha, με ένα σημείωμα που κατέληγε «άπαικτος όμως είναι ο Χατζηνικολάου, που παίζει σε όλα τα γήπεδα. Έτσι νομίζει…».


Σχολιάστε εδώ