Δεν μιλιούνται οι πρώην κολλητοί

Οι Μίμης Τσαβδαρίδης (συντονιστής της Νομαρχιακής) και Νίκος Κριθαρίδης (γραμματέας της Περιφερειακής Κεντρικής Μακεδονίας) μπορεί εδώ και χρόνια να εμφανίζονταν ως κολλητοί, τώρα όμως ούτε που θέλουν να ξέρουν ο ένας τον άλλον. Τους χώρισε η ασάφεια που υπάρχει στο κόμμα τους για το τι κάνει το ένα όργανο και τι το άλλο, και κυρίως το γεγονός πως ο Τσαβδαρίδης δεν ανέχεται πλέον το αρχηγιλίκι που του πουλά ο Κριθαρίδης (άλλωστε, δεν είναι σύνηθες για έναν γιατρό να δέχεται υψηλή εποπτεία από έναν διοικητικό υπάλληλο νοσοκομείου).

Αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα βλέπουν πως οι σχέσεις των δύο ανδρών επιδεινώνονται εξαιτίας του γεγονότος πως η Νομαρχιακή παίρνει διαρκώς πρωτοβουλίες, ενώ η Περιφερειακή παραμένει σε αδράνεια. Πλέον οι σχέσεις των πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρων του Άκη βρίσκονται σε οριακό σημείο, πράγμα που έχει ανησυχήσει τον πρώην υπουργό, ο οποίος αναζητά τρόπο να τους πείσει να συνεργαστούν αρμονικά.

Εσχάτως ρόλο διαμεσολαβητή ανέλαβε ο έτερος «σωματοφύλακας» του «Ακέικου», ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Νίκος Γιαννόπουλος. Θα τα καταφέρει; Αυτοί που ξέρουν στοιχηματίζουν πως όχι, υποστηρίζοντας πως τους «δύο» δεν τους χωρίζουν πολιτικές, αλλά κοινωνικές και πολιτιστικές διαφορές.


Σχολιάστε εδώ