Αποστολικά και… άλλα

Γκρίνια στην παρέα του καταλληλότερου για το ποιος θα εισπράξει τα χρήματα από το βιβλίο… Μα, φυσικά, όποιος δεν έχει βουλευτική έδρα και τέτοιοι, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν μπόλικοι.

Να ευχαριστήσουμε δημόσια εμείς οι «πράσινοι» Παναθηναϊκοί τη ΘεοΝτόρα των Αθηνών και τον Χρήστο Παπουτσή, γιατί επιτέλους η ομάδα αποκτά γήπεδο στην Αθήνα…

Αγαπητέ Προκόπη, καλοί οι κώδικες δεοντολογίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Δεν κάνεις όμως και έναν κώδικα δεοντολογίας για τους «γαλάζιους» που αλληλοσφάζονται λες και είναι γαλοπούλες τα Χριστούγεννα;

Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν να διαβάζουν πάλι τα γκάλοπ ανάποδα, ως συνήθως.

Κάποιους «γαλάζιους» βουλευτές τους τρώει, ως συνήθως, ο ποπός τους…

Ούτε στα χαρτιά δεν καταφέραμε την τιτλοποίηση. Φαντάσου τι έχουμε να πάθουμε στις εκλογές.

Κρητικός ελέφαντας 7 εκατ. ετών. Κοίτα να δεις που υπήρχαν από τότε Μητσοτάκηδες στην υπομονή και στην ηλικία…

Δύο άνθρωποι μιλάνε με τη σιωπή τους: ο Λαλιώτης και η Ελευθερία της Μάνης.

Άλλο Άλογο ετοιμάζεται να Σαμαρώσει ο Καραμανλής για την οικονομία, λένε οι γνωρίζοντες, και σύντομα θα βγάλει τη Σκούφια του Αλόγου του σημερινού που τα έχει όλα και δεν τα κατάφερε ούτε στην τιτλοποίηση.

Χαιρετίσματα στην εικονομία… Η προχθεσινή χειραψία Μητσοτάκη – Αλογοσκούφη επιβεβαίωσε το άδοξο τέλος της οικονομίας της ήπιας προσαρμογής.

Για όλους βάζουν όρια οι πολιτικοί για τις θητείες τους. Μόνο για την πάρτη τους το αποφεύγουν επιμελώς. Άραγε, δεν πρέπει να ισχύουν και γι’ αυτούς;

Ιεροί κεραυνοί κατά Σημίτη… Θα του πάρει την ταυτότητα στο τέλος το παπαδαριό.

Δεν παίζεται ο Λαλιώτης, πήγε στο βιβλίο του Πέτρου Δούκα, στέλνοντας μια πετριά στο βιβλίο του καταλληλότερου…

Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν να χτίζουν και χωριστά εκκλησίες.

Για ποιον κορυφαίο «πράσινο» πρώην υπουργάρα οσονούπω θα σκάσει χοντρό άδειασμα και από την κυβέρνηση και από το ΠΑΣΟΚ;

Στην εκκλησία υπάρχουν δύο θέσεις ψαλτών. Για την ώρα είναι καλυμμένη μόνο η δεξιά μεριά του ψάλτη από την κυβέρνηση. Η άλλη παραμένει κενή.

Τα ‘χει πάρει ο Καραμανλής με τον Αλογοφέσι και τα κόλπα γύρω από την οικονομία.

Πώς μου το ‘πε «γαλάζιος» για τον Αλογοφέσι: Εμ δεν εισπράττει, εμ θα τον πληρώσουμε ακριβά.

Οικο-μουνι-α την έκανε ο Γιώργος και το φέσι το έβαλε ο Αλμούνια…

Ποιος ιεράρχης αποκαλείται και Κινέζος λόγω του ταξιδιού που κάνει στη μακρινή χώρα; Είναι εκείνος που στάζει ΝΕΚΤΑΡ το στόμα του για τον καταλληλότερο.

Τρέμουν τη βόμβα του Αφγανιστάν στο Μαξίμου. Για φαντάσου, κούφια η ώρα που το ακούει, να γίνει κανένα κακό. Θα γίνει χαλασμός. Βέβαια, τον ίδιο φόβο έχουν και στην Τρικολάου Χαρούπη, γιατί και εκείνοι έχουν βάλει το χεράκι τους.

Ποιο είναι το παρατσούκλι του Γιώργου Αλογοφέσι; Μα, φυσικά, αλχημιστής.

Μου το είπε κορυφαίος «γαλάζιος»: Με τις αλχημείες Αλογοσκούφη, η οικονομία δεν γιατρεύεται. Δεν μπορεί με κομποσκοίνια και με ξόρκια να σωθεί η κατάσταση…

Νέκταρ και Αμβροσία στάζουν τα χείλη του Αιγιαλείας για τον καταλληλότερο.

Για τον Αμβρόσιο που τον χαρακτήρισε κοντόσωμο, λες και δεν είναι, έπεσαν πάνω του να τον φάνε, για το Μεγάλο Καπετάνιο που τον χαρακτήρισε άνθρωπο που φορά 36 νούμερο παπούτσι, δεν μίλησε κανείς. Ποιος τολμά, άλλωστε, να τα βάλει με τον καπετάνιο του ποδοσφαίρου. Πού είναι, ρε, δημοσιογραφάρες τα άντερά σας;

Έκοψε τον γόρδιο δεσμό ο Νικολόπουλος και από τον πολύ θόρυβο που έκανε ξύπνησε τον Εγκέλαδο και έκανε σεισμό στο Αιγαίο.

Προσοχή, σύντροφοι, στις δημοσκοπήσεις, μην ξεστρατίσετε πάλι και τα φανάρ(ι)α που σας οδηγούν στην εξουσία είναι ξανά λάθος ρυθμισμένα, όπως τότε…

Καλά, χρειαζόμασταν ολόκληρο ταξίδι στην Ιαπωνία για να μάθουμε ότι η οικονομία είναι χάλια;

Να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το δοκιμαζόμενο από τη ζωή παιδί του Παναγιώτη Φασούλα. Παναγιώτη, γερά, μην πτοείσαι, οι ευχές των φίλων σου, που είναι χιλιάδες, σε συντροφεύουν για το καλύτερο.

Φοβού τους ΣοσιαΛηστές και πακέτο δώρα φέροντες.

Αρσενική καταλληλότερη σύγκρουση.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν δύο κατηγορίες στελεχών: των βιβλιόφιλων και των βιβλιοφάγων. Και ο Γιώργος προσπαθεί να βρει τη λύση.

Bottox με συνταγή γιατρού… Έτσι δεν θα μπορεί να κατηγορηθεί η «γαλάζια» κυβέρνηση σε όποιον κάνει από δω και πέρα λίφτινγκ.

Το καταλληλότερο μπάχαλο.

Τώρα κατάλαβα γιατί υπήρξε η κόντρα Σημίτη – Χριστόδουλου. Ο Σημίτης ήθελε να γίνει Πάπας γι’ αυτό διεκδικεί το αλάθητο, και ο Χριστόδουλος ήθελε να γίνει Οικουμενικός.

Για εκείνες τις άγιες μέρες του χρηματιστηρίου, που φάγατε τα χρήματα εκατομμυρίων Ελλήνων, δεν είχατε μνήμη να γράψετε κάτι, κύριε καταλληλότερε;

Έτσι που πάνε τα γκάλοπ, σε λίγο καιρό θα έχουμε και δεύτερο καταλληλότερο. Μαξίμου, προσοχή, διότι όσα κοροϊδεύατε τώρα τα λούζεστε.

Σπαθιά σαμουράι έφερε ο πρωθυπουργός για όλους τους υπουργούς. Αναζητούνται παλικάρια…

Αγαπητοί σύντροφοι, τα πακέτα χρειάζονται και χρήματα…

Να ρωτήσω τον υπουργό Υγείας, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τι γίνεται με τον διαγωνισμό της Νίκαιας για τον καθαρισμό… καθώς και στον Ευαγγελισμό. Κάτι βρωμάει, λένε οι γνωρίζοντες τα θέματα, και χρειάζεται γρήγορα να καθαριστούν… πριν η μπόχα τα σκεπάσει όλα.

Τυχεροί οι Ιάπωνες με τα 6,9 Ρίχτερ που έγιναν με το που έφυγε ο Καραμανλής. Ακόμη προσεύχονται, διότι φαντάσου να ήταν πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης! Δεν θα γλιτώνανε ούτε με 8,5 Ρίχτερ, ενώ με τον Καραμανλή την ψιλογλιτώσανε…

Κρείττων όλων ο Κρίτωνας για τον δήμο Νέας Σμύρνης. Βασιλικό-πουλε, άρχισε να μυρίζεις το άρωμα στον δήμο για αλλαγή…

Δεν ήταν ένας αλλά δύο οι απουσιολόγοι του α-καταλληλότερου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του. Ένας άντρας και μια γυναίκα έσβηναν και έγραφαν εκείνους που απουσίαζαν.

Θαύμα η «γαλάζια» κυβέρνηση! Μετά τις κατσαρίδες Γιαννόπουλου ανακάλυψε και τρωκτικά στον χώρο της υγείας. Μόνο που, είκοσι μήνες τώρα, τα καλοτάιζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ορισμένοι «πράσινοι» βουλευτές μόλις έμαθαν την είδηση για τις προθέσεις του Γιώργου να κάνει κυβέρνηση με νέους βουλευτές, έτρεξαν στους μόδιστρους του Κολωνακίου για μέτρα στα κοστούμια τους…

Αλωνίζει τη Β΄ Πειραιά η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαίρη Κασιμάτη. Με τον Βενιζέλο στις επισκέψεις στα νοσοκομεία, με την ακρίβεια στις λαϊκές. Μαίρη, τα αγαθά κόποις κτώνται.

Δεν θίγονται οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, λέει ο Μισέλ Ντε Λιάπης των Μεταφορών… Απλώς απολύονται όλοι…

Πω, πω, κλάμα ο Χρήστος, μόλις έμαθε για τη δήλωση του Γιώργου ότι θα κυβερνήσει με τους νέους βουλευτές. Κόντεψε να πάθει έμφραγμα και σκέφτηκε με λύπη την αγκαλιά του Σημίτη που άφησε πρόσφατα.

Αυτή που πάει να σκάσει είναι η Μαρία των μετεγγραφών από κόμμα σε κόμμα. Εκεί που είχε καπαρώσει το υπουργείο, σκάει η… βόμβα του Γιώργου για τους νέους βουλευτές που θα υπουργοποιηθούν όταν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και πήρε τη μαργαρίτα για να μαδάει και να ρωτάει.

Ο καγκελάριος των Αθηνών Δημήτρης Αβραμόπουλος βραβεύτηκε για τον τουρισμό που έφερε φέτος στη χώρα…

Δεν λέω, έξυπνη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την καύση των νεκρών. Ένα κόμμα νεκρό, όπως το «πράσινο», μόνο μέσα από την καύση ίσως ξαναγεννηθεί.

Με την καύση των νεκρών καταργείται και το περίφημο πια θεώρημα «άσ’ τους νεκρούς να προχωρούν»…

Και έλεγα και εγώ γιατί έχει στενές σχέσεις το Μαξίμου με την «Ελευθεροτυπία»… Μα, φυσικά, το 090 που έχει…

Δεν παίζω με τα συμφέροντα, λέει ο Παλαιοκρασσάς. Εκείνα παίζουν με μένα.

Δεν πάει ο Κακλαμάνης για δήμαρχος Αθηναίων, γι’ αυτό και άρχισε να ασχολείται με την υγεία μας.

Ήθελα να ήξερα, αν γίνονταν οι «πράσινοι» σύντροφοι κυβέρνηση, τι θα έλεγαν για τα χάλια που άφησε στη χώρα η κυβέρνηση του α-καταλληλότερου πρωθυπουργού…

Μόλις τα φρικιά έμαθαν ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της καύσης των νεκρών, πέρασαν από τη Χαριλάου Τρικούπη και είπαν να κάψουν μερικούς τέτοιους.

Είμαι νέος, νιώθω νέος, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Σύνθημα του ’85, αλλά επίκαιρο σήμερα για τους βουλευτές που νιώθουν να αποστρατεύονται.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι πρώην υπουργάδες του ΠΑΣΟΚ έψαχναν εναγωνίως τον καταργημένο γραμματέα της Ν. ΠΑΣΟΚ για να γίνουν μέλη της Νεολαίας, μπας και γλιτώσουν την αποστρατεία;

Ε, όχι και να αποστρατευτεί ο Άκης, πρέπει σε κάποιους νεοεποχικούς να υπάρχει και λίγη τσίπα… Δεν τον στρατολόγησαν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Άκης τους στρατολόγησε.

Ο καημένος ο Αλογοσκούφης, τόσο κοντά στην τιτλοποίηση, αλλά και τόσο μακριά από την πραγματικότητα.

Ο Πάνος της εργασίας και των ενσήμων γιατί έχει χαθεί από την πιάτσα; Μήπως χαίρεται για κάτι και κρύβεται για να μην τον προδώσει το χαμόγελο της ικανοποίησης για τα στραπάτσα Αλογοφέσι;

Επανίδρυση χωρίς φράγκα, φίλε Προκόπη, είναι σαν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο…

Να δεις που στο τέλος θα τον παρακαλάνε τον Τζανίκο οι «πράσινοι» να δεχτεί να τον στηρίξουν για δήμαρχο ώστε να κερδίσουν τον δήμο.

Για ποιον υπουργό λένε ότι είναι τόσο ανόητος που βιάζεται να πηγαίνει στις χαρτορίχτρες και να ακούει πρώτος τα άσχημα νέα;

Άρχισαν πάλι τα φλιτζάνια. Χρυσές δουλειές κάνουν δυο-τρεις οίκοι καφεμαντείας…

Καλά, εγώ δεν θα γίνω υπουργός, αλλά σάμπως θα γίνει ο Γιώργος πρωθυπουργός; Ποιος κορυφαίος ΠΑΣΟΚος διαλαλεί την απογοήτευσή του με αυτόν τον άκομψο τρόπο;

Να πούμε χρόνια πολλά στον Γιώργο της Αριστερής Πρωτοβουλίας που είχε τα γενέθλιά του στις 17 του μηνός. Γιώργο, δεν λέμε τα χρόνια σου, αλλά από την ώρα που τα κεριά είναι πιο βαριά από την τούρτα, κλάψ’ τα, «πράσινε» σύντροφε.

Στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις αντιδράσεις, δεν θα γίνει ανανέωση αλλά αναπαλαίωση. Πόσο κρατούν τα λόγια, μια-δυο ώρες.

Ψάχνει μέτρα η κυβέρνηση στο σκοτάδι του τούνελ της οικονομίας. Σκοτεινά, θεοσκότεινα τα βλέπω…

Να πω στον πονηρούλη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που υπόσχεται προξενιά για υπουργείο με τον Γιώργο ότι τον πήρανε χαμπάρι.

…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ