in extremis

Βρίσκεται σε μία ήσυχη περιοχή της Πόλης, μακριά από το κοσμικό Tike, το ιστορικό αλλά παρηκμασμένο Geslik (το σπίτι της Λωξάνδρας) και τα άλλα ομοειδή εστιατόρια στα οποία σπεύδουν οι μη γνωρίζοντες τις πραγματικές γαστριμαργικές αταξίες όσων ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην ευρωπαϊκή και ασιατική όχθη του Βοσπόρου.

Εκεί βρέθηκε, όπως πληροφορούμαι από αυτόπτη και αυτήκοο μάρτυρα (εξ ου και οι… γνώσεις μου για τα… τεκταινόμενα στην Πόλη!), το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η Γιάννα Αγγελοπούλου, με τον σύζυγό της Θεόδωρο και θορυβώδη συντροφιά, μεταξύ των οποίων αναγνωρίστηκαν ο πρώην επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων Μάρτων Σίμιτσεκ και ο γνωστός μάνατζερ (και Πολίτης την καταγωγή) Τίτος Κομνηνός, αλλά και αρκετοί έλληνες δημοσιογράφοι.

@ Άπαντες προσκεκλημένοι της Γιάννας και του Θόδωρου που έκλεισαν -απ’ ό,τι φαίνεται- τον «κύκλο της απομόνωσης» και δραστηριοποιούνται ταχύτατα. Η Γιάννα τιμήθηκε προ δεκαημέρου από τη σχολή JFK του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, της οποίας είναι επίτιμος διδάκτορας, όπου μίλησε για την άρση του «ελληνικού παραδόξου» με την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Απ’ ό,τι μου λένε οι γνωρίζοντες, το «ελληνικό παράδοξο» είναι μία παλιά «ιδεολογική πλατφόρμα» της Γιάννας που επιχειρεί να εξηγήσει πώς οι Έλληνες επιτυγχάνουν στο διεθνές στερέωμα λειτουργώντας κατά μόνας αλλά αδυνατούν να εργαστούν συστηματικά και μεθοδικά σε ομάδες.

Έμαθα, πάντως, πως η Γιάννα «σάρωσε» στο Χάρβαρντ μπροστά σε 5.000 άτομα, καθηγητές, φοιτητές, επιχειρηματίες, αποφοίτους (όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για την ελίτ των ΗΠΑ) και εκλήθη πλειστάκις να απαντήσει σχετικά με το τι… έπεται στη ζωή της!

@ Στο ίδιο (μονότονο) ερώτημα εκλήθη να απαντήσει και στους δημοσιογράφους που την συνόδευσαν στο προαναφερθέν κεμπαπτσίδικο. Ένα υποδόριο, σαρδόνιο «θα δούμε» ήταν η απάντηση στο εάν θα ασχοληθεί με τα μίντια. Ο αυτήκοος μάρτυρας και πληροφοριοδότης μου, πάντως, σχημάτισε την εντύπωση πως «η Γιάννα αποκλείει εμπλοκή στην πολιτική, την ενδιαφέρουν τα μίντια και οσονούπω θα αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει -πάντως, κάτι θα κάνει…».

Στην παρέα προσετέθη, κάποια στιγμή, και ο Φιλαδελφείας Μελίτων, δεξί χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη (ο οποίος απουσίαζε στο Λονδίνο), που δεν σταμάτησε να μιλάει για την πλουσιοπάροχη οικονομική (και όχι μόνο) στήριξη του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Πατριαρχείο.

Η τελευταία γεύση που έχουν, ωστόσο, όσοι βρέθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τη Γιάννα είναι πως «η κυρία είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία της, βαρέθηκε να… ξεκουράζεται, είναι χαλαρή και στέκεται γερά στα πόδια της, δεν διστάζει να εκφράσει τα συναισθήματά της για όσους και όσα την πίκραναν, και ετοιμάζεται»!

«Ίδωμεν», απάντησα στον συνομιλητή μου που μου μετέφερε εικόνες και εντυπώσεις!

Διότι, για τη Γιάννα πολλά έχουμε ακούσει, λίγα επιβεβαιώθηκαν. Προς το παρόν, βεβαίως…

@ Αφήνω τη μαγική Κωνσταντινούπολη και τη μυστηριώδη Γιάννα και επιστρέφω στα πολιτικά καθ’ ημάς.

Συνομιλώντας τακτικότατα με βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανακαλύπτω έκθαμβος πως αυτό το κόμμα… έχει μεγάλη πλάκα. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς όλες αυτές τις αστείες ομαδοποιήσεις και τις συζητήσεις περί συντονιστή;

Είναι τόσο αστεία η κατάσταση που οι βουλευτές βγάζουν -μεταξύ τους- και παρατσούκλια!

Υπάρχει, λοιπόν, η ομάδα του JK (από το ομώνυμο μπαρ σ- ρέστοραν του Κολωνακίου όπου συνέφαγαν προ ημερών ο Γιώργος Βουλγαράκης με ομάδα νέων βουλευτών), υπάρχει η ομάδα του Baltazar (άλλο μπαρ στην οδό Τσόχα), όπου συναντάται άλλη ομάδα βουλευτών, υπάρχουν οι βουλευτές «του 2000» και οι «του 2004» από τις χρονιές εκλογής (λες και είναι κρασιά…), υπάρχει η ομάδα του «Καφενείου» στη Λουκιανού.

@ Ειδικά για την ομάδα του JK, πολλοί στη ΝΔ ισχυρίζονται πως αποτελεί την πρώτη ουσιαστική κίνηση του Γιώργου Βουλγαράκη να πάρει θέση στο παιχνίδι συσχετισμών απέναντι στην Ντόρα. Ο Βουλγαράκης έχει διαμορφώσει προφίλ επιτυχημένου υπουργού, είναι πολύ ψηλά σε δημοτικότητα (πίσω ακριβώς από την Ντόρα και με μικρή διαφορά!) και αρκετοί βουλευτές βλέπουν σε αυτόν έναν προνομιακό συνομιλητή.

Οι σχέσεις του με το Μαξίμου, και ειδικά με τον Ρουσόπουλο, είναι άριστες και, δεδομένου ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σφόδρα «αντιμητσοτακική», μπορεί να αναδειχθεί γρήγορα σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο.

In Extremis [email protected]


Σχολιάστε εδώ